Premierul Victor Ponta a declarat luni că reducerea TVA la alimente a adus venituri suplimentare la buget în lunile iulie şi august, potrivit datelor ANAF, însă este îngrijorat că seceta şi problemele din agricultură vor afecta creşterea economică a României către finalul anului.

“Am vorbit cu preşedintele ANAF, mâine (marţi – n.r.) o să am cifrele oficiale, pe luna august. Nu pot decât să vă confirm cu mare bucurie faptul că, deşi am aplicat acea scădere la 9% în iunie la alimente şi la turism, ceea ce ar fi însemnat de la 24% la 9% că pierdem nişte bani, în realitatea s-a întâmplat ceea ce spuneam şi noi şi spuneau şi foarte mulţi alţi specialişti. Anume, am avut încasări mai mari”, a declarat Ponta, care a precizat că marţi va prezenta datele oficiale împreună cu şeful ANAF într-o conferinţă de presă.

Cu toate acestea, prim-ministrul s-a arătat îngrijorat de o eventuală reducere a ritmului de creştere economică în trimestrul al patrulea, datorată secetei. În aceste condiţii, Victor Ponta susţine că Executivul va aştepta datele oficiale înainte de a decide dacă se vor putea devansa alte eliminări de taxe din Codul Fiscal, cum propunea şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. “Din păcate, în trimestrul 4 mi-e teamă că seceta şi problemele din agricultură o să se reflecte şi în creşterea economică”, a arătat Ponta, prezent, luni, la şedinţa grupului social-democrat de la Camera Deputaţilor.

6 COMMENTS

 1. :))) şi nu mai aveţi bănet pentru salariile voastre? Celor ce muncesc cu adevărat…la sfîntul aşteaptă!

 2. Ce face Premierul sta intr-o singura ramura a economiei nationale ?
  Normal c-a fost seceta, cu certitudine afecteaza pe toata lumea in principal pe cei din agricultura deopotriva fermieri si crescatori de animale.
  Ma tot intreb atunci cand s-au furat in nestire toate componentele sistemului de irigatie nu s-a gandit nimeni la seceta ? Au venit unii cu tot felul de idei ca sistemul de irigatii este invechit ca si conceptie si tot felul de aberatii. Adevarat noile concepte de irigatii sunt altele in schimb am certitudinea ca cel putin jumatate din vechiul sistem putea fi (re)folosit si serios modernizat conceptual si tehnic, dar cand nimic nu mai este atunci este parjol.

 3. Poi nu se lauda el și ministrul agriculturii Constanți în 2012 ca fac nush ce sistem de irigații? :))

  • Adica muta o scobitoare ? Multi au buna vointa insa n-au consilieri pe masura.
   Un sistem de irigatii implica multe studii si mai ales multi, multi bani.

Leave a Reply