George Simion, preşedinte AUR, încă 5 ani interzis pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit publicaţiei NewsMaker.md, Moldova a prelungit cu încă 5 ani interdicția de intrare pentru liderul partidului Alianța pentru Unificarea Românilor (AUR), George Simion. Pe 2 februarie, Inspectoratul General al Migrației a răspuns la întrebarea NM când expiră interdicția de intrare a lui Simion în Moldova.

După cum a spus Inspectoratul pentru Migrație de pe lângă Ministerul Afacerilor Interne, Republica Moldova a prelungit cu încă 5 ani interdicția de intrare în țară a lui George Simion, din moment ce autoritățile republicane l-au declarat persoană indezirabilă.

„De menționat că autoritatea competentă din Republica Moldova a informat autoritățile române despre decizia luată de a interzice [Simion] intrarea pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată în răspunsul inspectoratului.

Aceștia au menționat că Simion încearcă să protesteze împotriva acestei decizii a autorităților moldovenești în instanță.

După cum a raportat Inspectoratul pentru Migrație, Moldova poate declara persoane indezirabile care au desfășurat, desfășoară sau există indicii serioase că intenționează să desfășoare activități care pot pune în pericol securitatea națională sau ordinea publică.

Potrivit departamentului, de la începutul războiului din Ucraina, în baza Legii 200/2010, autoritățile moldovenești au declarat 98 de străini persoane indezirabile, scrie newsmaker.md.

Leave a Reply