Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a convocat joi, la ora 14,00, la sediul MAI, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, anunţă Direcţia Informare şi Relaţii Publice a instituţiei.

Pe ordinea de zi sunt prevăzute informări privind evoluţia condiţiilor meteorologice în perioada următoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi o atenţionare de viscol pentru 12 judeţe din estul şi sudul ţării, valabilă de vineri seara până sâmbătă dimineaţa.

Judeţele atenţionate sunt: Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Teleorman, Constanţa, Ilfov şi Călăraşi.

Potrivit ANM, în intervalul 6 ianuarie, ora 20:00 – 7 ianuarie, ora 10:00, în Dobrogea, Bărăgan şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50 – 55 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

Meteorologii precizează că unele intensificări ale vântului vor fi şi în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior.

De asemenea, începând de vineri, 6 ianuarie şi până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade.

În funcţie de evoluţia meteorologică, ANM va actualiza această atenţionare.

 

2 COMMENTS

 1. Deja au îngheţat buzunarele după 1 ianuarie prin facturile la gaze şi lumină, dar şi cu ”liber la scumpiri prin consilierii administraţiei locale”! Apa şi gunoiul a cresut la preţ/mc, facturile la gaze au sume uriaşe, şi, ce să vezi, cadoul de la primării: orice proprietar este obligat să plătească 10 lei pentru cimitir odată cu impozitul pe locuinţă, chiar dacă nu foloseşti cimitirul(nu ai pe nimeni sau groapă cumpărată)!
  Ce s-a ales de promisiunile PSD-ului când deja liberalii + consilierii politici au hotărât până la 1 ianuarie cât să ”fure” din portmoneul cetăţeanului!
  Am întâlnit o persoană singură şi o alta(ieşise de la primărie) care se plângea de altă mizerie de lege astăzi! Legea privind acordarea ajutoarelor pentru căldură(centală proprie/CT la comun)! Dacă proprietarul cu centrală de apartament are 615 lei sau pe membru familie, nu mai are dreptul la ajutor! Au dreptul cei care nu au declarat pe numele lor venituri, bunuri şi tot ce ţine de beneficii şi mă refer la: cei de la 416 dar şi cei care locuiesc în blocuri ANL! Ce lege au schimbat guvernanţii dacă nu are nimic în avantajul omului de rând? Au modificat legea doar pentru centrale termice care furnizează căldură zonelor unde sunt branşaţi la aceste centrale! Tot în bătaie de joc!
  Au anulat şi ajutoarele de căldură pentru persoanele singure!
  De ce?
  Să iasă dreacu şi să spună pe înţelesul tuturor ce înseamnă modificarea acestei legi…doar în bătaie de joc se poate!

 2. In Caransebes sunt la aceasta ora -15 grade Celsius. Centrala din apartament este data la maxim, dar pentru ca atat jos, cat si deasupra mea nu sta nimeni… frigul tot se simte.

Leave a Reply