Un număr format din două cifre de responsabili ai unor guverne străine ale unor țări membre ale Uniunii Europene și NATO au fost spionați de serviciile de informații externe germane până în octombrie 2013, relevă un raport al unei comisii parlamentare germane consultat de DPA, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, printre persoanele spionate s-ar fi aflat și șefi de stat și de guvern, miniștri și membri ai birourilor lor, precum și membri ai unor instituții militare.

Activitățile de spionaj ale Bundesnachrichtendienst (BND) s-au axat pe reprezentanțele diplomatice ale statelor membre NATO și UE în lume, care reprezentau două treimi din cele 3.300 de obiective vizate.

De asemenea, BND a spionat un număr format din două cifre de birouri din ONG-uri și instituții economice.

Printre exemplele menționate în raport sunt și obiective din industria aviației și spațială, precum și din comerțul cu arme, transport, media și consultanță.

Noile dezvăluiri o pun într-o situație jenantă pe cancelarul german Angela Merkel, care i s-a plâns președintelui american Barack Obama că spionajul între prieteni ‘nu se face’, după ce s-a aflat că Agenția Națională de Securitate (NSA) a SUA îi monitoriza telefonul, comentează DPA.

 

7 COMMENTS

  1. Interesant cum atâtea spionaje efectuate dar teroriștii și-au atins țintele iar cei care se ocupau de prevenție au eșuat.
    Cât despre legumele românești în magazine , ele vor fi scumpite pentru că li se adaugă injecții pentru a rămâne “proaspete’ mai mult timp

  2. Frate, astia au ajuns sa se dea in gat unii pe altii, sa isi dea la gioale reciproc! Se justifica toti cu serviciile dar uita sa precizeze ca toti urmaritorii, privitorii si filatorii sunt de fapt din punct de vedere al verdictului psihiatric niste voaieuristi perversi, privitori pe gaura cheii adica. Asa incat, toate aceste povesti cu/despre interceptari, filaje, alte frectii, se incadreaza toate la perversiuni cerebrale si la bulangerie.

    Propun deci sa discutam de lucruri serioase care fac obiectul unei gandiri caracteristice oamenilor sanatosi psihiatric si anume, LOCURI DE MUNCA SI CASE PENTRU TINERI in tiganie, cand se vor face? Ca sa nu asteptam provincia toata viata, de-aia intreb!

    Sanatate si multa abureala si in continuare! Succes!

  3. Poate ia exemplu si SIE de la “prieteni” iar, asta cu “spionajul între prieteni nu se face” e o gogorita pentru fraieri. Romania trebuie de graba sa-si rezolve problema tradatorilor. Cam multi pe metru patrat.

  4. aha! si din octombrie 2013 incoace ce-au facut, s-au crestinat? sau poate ca, pentru a nu mai spiona prietenii, si-au pus direct oamenii lor la butoane (cost savings…)?

Leave a Reply