De cateva luni spun ca se vor face toate eforturile pentru mentinerea lui Dacian Ciolos ca prim ministru si dupa alegerile parlamentare din Decembrie.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a spus ca Ciolos reprezinta profilul de premier dorit de PNL. UDMR se alatura si afirma azi ca Ciolos ar putea primi sprijin daca e asumat politic. Evident, de PNL. Sare si UDMR in barca unei eventuale majoritati. 

PNL a realizat 32% in alegerile locale. Daca ramane acelasi scor si la parlamentare, aduna 7% de la UDMR. Cu redistribuire 42-43%. De unde mai iau liberalii 8% sa faca majoritate in Decembrie?

Va ceda Liviu Dragnea unor insistente rugaminti de la Cotroceni de a ramane Ciolos si cu votul PSD?

Vom vedea…

—————

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Dacian Cioloş ar putea să fie un bun premier, dacă ar fi susţinut de un partid politic după alegerile parlamentare.

‘Dacian Cioloş s-ar putea să fie un bun premier dacă este asumat de un partid politic, după alegerile parlamentare. Dacă se creează o astfel de situaţie, sigur, se discută o astfel de variantă, nu am nimic împotrivă să fie pe masă o astfel de soluţie. Dar trebuie asumat politic viitorul premier’, a afirmat Kelemen Hunor, într-un interviu acordat AGERPRES.

Potrivit acestuia, un guvern tehnocrat poate fi o soluţie doar pe termen scurt.

‘Cu toate calităţile lui Dacian Cioloş, se vede şi problema guvernului condus de el – nu există susţinere parlamentară, nu există o situaţie clară. Deci, ca să mă înţelegeţi, eu cred că la parlamentarism, în sensul clasic al cuvântului, nu se poate renunţa. Trebuie să ai o poziţie puternică, trebuie să ai o coaliţie sau un partid care formează majoritatea şi care dă şi sprijinul guvernului’, a explicat liderul UDMR.

26 COMMENTS

 1. Off-topic:

  LOCURI DE MUNCA SI CARE PENTRU TINERI, principala problema de securitate nationala in tara noastra! Astea cand le vom avea? Pa, pa!

  • Tinerii nu erau de dreapta? Vreti locuri de munca Si case de la stat? Daca da, hai in strada Sa puneti la putere pe aia de stanga. Nu va dau tehnocratii? Va dau. Va dau de nu puteti duce. Ia de la ciolos Si de la dreptaciu general johannis

 2. O spun pentru a mia oara, mergem degeaba la vot. Jocurile sunt facute de ceva vreme indiferent de vointa unuia sau altuia.
  Minciuna cu “guvern tehnocrat poate fi o soluţie doar pe termen scurt” a fost asa de moment ca sa sara parleazu’. Toti astia care ne conduc n-au nimic in comun cu Romania. Cu totii sunt niste jepcari fara Dumnezeu care o despoaie in fiecare zi putin cate putin.

  • Mergem degeaba la vot, zise unul! Da, da..aveți dreptateeeee…! se auzi ca un ecou răspunsul altuia.
   .
   Bravos națiune, halal cetățeni ai! Și eu, unul, care mai credea în ceva, în cineva care, cu toate opiniile uneori divergente, ne mai unea ceva. Deci, cu regret pot sa vă spun și vouă că aici ne despărțim, așa că: Na-vă joshannis, na-vă cioloș!
   Și, părerea mea, nu mai cereți câtă vreme nu știți ce vreți și că ne având nici măcar omenescul instinct de conservare și nu incercați să schimbați răul într-un rău mai mic alegând între două rele răul cel mai mic, alegând între cancer și gripa, gripa si intre sida și diaree… diareea nu meritați luxul de a vă văicări dând mereu vina pe alții și ”neîntrebându-vă înainte de toate ce ați făcut voi pentru Țară”.
   Urmare(că există și-o urmare), se pune întrebarea: Cui prodest așa-zisul protest al vostru împotriva clasei politice luată otova? Nu știm, o să ziceți, că e și greu de înțeles, spun eu, că o participare de numai 6.500.00 de votanți ar scoate, de exemplu, UDMR-ul din joc, din jocul său perfid al pașilor mărunți făcuți an de an în detrimentul statalitații României. Neparticiparea unor scârbiți ca voi legitimează, de fapt, UDMR-ul. Deci au de ce se bucara cei din UDMR făcându-le jocul unii ca voi.
   Mai vin și băsiștii(care nu-s deloc scârbiți, și-s pe cai mari, cai liberali, vedeți bine), cu nucleul lor dur care-i disipat în mai toată dreapta (mai puțin în ALDE) cu un număr destul de constant între 4 și 5 milioane care chiar există și…rezistă din 2004(cu 5,126,894 băsiști), în 2009, după 5 ani de băseală și fără PNL( cu 5.277.068 de băsiști) , iar în 2014, după 10 ani de băseală (11.553.152 voturi totale – 7.403.836 care au votat DA, fiind în favoarea suspendării președintelui Traian Băsescu= 4.149.316 băsiști). Și cum vouă, puțindu-vă totul, nu participați la Alegeri lăsați-i deci pe alții, pe băsiști recte(că tot se potrivește) să vă decidă soarta.
   Așa ceva… Pfuuu!….ce vis urât.

   • @pompiliu de cand n-ai mai iesit in strada ? Recomand cat mai multa lectura, incercati sa va documentati, nu numai de la cei de pe malurile Dambovitei, apoi mai stam de vorba. Oricum mai e putin pana la vot si pana la marele nimic.

    • Fals, prietene, nu păcălești pe nimeni trimițându-mă pe alte piste și dându-mi astfel de ”indicații prețioase”. Dacă te-aș întreba ce să citesc și pe CINE să citesc pentru a mă ”lumina” te-ai bloca, n-ai ști ce să-mi recomanzi. Așa-i?

     • Tu, prietene, și m-am uitat în urmă, în urmă de tot, nu poți fi atacat de nimeni, ăsta-i secretul.
      Și, așa cum văd, dacă totuși mai permiți așa ceva (că doar tu trebuie să…permiți, să ne-nțelegem) este pentru a mima un minim dialog, o minima… ”democrație”. Unii s-au prins astfel încât nu-ți spun nici ”dute-ncolo, bei!”, alții , probabil mai isteți decât mine, au abandonat de ..silă.

     • Și acum …partea a III-a, prietene… dac-o intra 😀
      .
      Te rog, spune-mi și mie ce secret deții, secret care m-ar putea proteja și pe mine de replicile unora ca tine dacă așa-mi vine mie pe chelie și dacă vreau să scap de ei? Sau…or fi ceva cuvinte.. ”cheie” care sunt interzise a-ți fi spuse în față și care, ”atingându-te”, aruncă tot comentariul (meu) la spam?
      Glumesc, firește, și nu aș vrea așa ceva pentru că nu mi-ar plăcea o asemenea protecție care, cu ceilalți în dialog, m-ar avantaja și ar fi un total incorect.
      De fapt am și greșit, deja, dând impresia că-s invidios, așa că rămâi sănătos cu STATUTUL tău(…cu tot)
      Ai o imunitate care, pentru mine și, cred, pentru mulți oameni normali care postează pe aici, este inexplicabilă(am vrut să scriu cu litere de-o șchioapă dar tot n-ai înțelege). Ce bine ți-o fi, și nu-mi doresc așa ceva, să ai un altfel de STATUT și să dai impresia că ești invincibil. Nu poți fi atins, din câte am constatat ieri, alaltăieri, nici măcar cu o…floare. Zău, și-i , cum ai da-o tu, incorect.

 3. Eu sper ca după alegerile parlamentare, să avem un alt premier şi un guvern care să nu mai fie “guvernul meu”, ci un Guvern al României şi al românilor…Ne-am lămurit de capacităţile tehnocraţilor şi “înalta” lor pregătire, care nu s-a concretizat în ceva benefic pentru ţară şi cetăţenii ei….Guvernul Cioloş este cam tot una cu un presupus Guvern Guseth…Interesele unora, care ar susţine un al doilea Guvern Cioloş, nu corespund cu aşteptările celor mai mulţi cetăţeni ai acestei ţări.

 4. Dragnea tot repeta ca daca va castiga alegerile, are dreptul sa faca guvern. Poate ii spune cineva ca guvernul nu-l face castigatorul alegerilor ci cel care are majoritate parlamentara. Majroritatea aia va fi facuta tare greu de catre PSD, ei se pot baza doar pe ALDE. Deci cu 42% poate ramane usor in opozitie. Dragnea pare mult prea sigur pe el, pentru cineva cu cazierul lui. Nu se comporta ca cineva din opozitie, ba chiar ii pune piedici celui care ar vrea s-o faca.

 5. Nu prea inteleg de ce e asa buna agricultura de premier. S au terminat candidatii la functis de premier de am ajuns sa punem bolovanii de la.liceele agricole?

 6. As vrea ca Cioloș să continue. E pe drumul care-mi place. Românesc. Cu hârtoape, că altfrl nu ne zguduim…

  • Şi eu aş vrea să continue să meargă spre orizont şi să se oprească numai când îl află…

 7. Vrea si UDMR la la ciolan si se da cu Ciolos, care e de-al lor. Numele ii vine de la Csalos (se citeste cialos) si care inseamna INSELATOR.

 8. cauta-ma…// cred ca am raspunsuri….multe…la : tzigareta XX , Airbus Balotesti , IAR-330 lacul Golesti, IAR-330s 5_ Unghureni…. si ffff multe alte info….in rest….bafta….. Invatati aviatie….

Leave a Reply