Giorgiana Hosu, propusă procuror şef adjunct al DIICOT, a anunţat, marţi, că funcţia pentru care candidează va rămâne din nou vacantă în cazul în care se poate demonstra că ofiţerii Serviciului Român de Informaţii au făcut anchetă sau acte de cercetare penală în vreun dosar al Direcţiei.

“DIICOT are în competenţă exclusivă infracţiunile de combatere a terorismului şi a securităţii naţionale. Ca atare, colaborarea cu Serviciul Român de Informaţii este nu firească şi îndreptăţită de lege, este vitală. De exemplu, în caz de intervenţie antiteroristă sau în caz de intervenţie contrateroristă, procurorul DIICOT este singurul desemnat să participe în mijlocul acelui eveniment alături de serviciul de informatii Procurorul conduce. Eu mai merg un pic mai departe şi spun că, dacă se poate demonstra sau s-ar putea demonstra de către cineva că ofiţerii Serviciului Român de Informaţii au făcut anchetă sau acte de cercetare penală într-un dosar DIICOT, atunci funcţia aceasta, de procuror şef adjunct o să rămână din nou vacantă”, a declarat Georgiana Hosu.

Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef adjunct al DIICOT, a susţinut marţi interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

 

8 COMMENTS

 1. Alta prosteala, crede ca tine!?
  https://www.stiripesurse.ro/calin-popescu-tariceanu-explica-de-ce-i-se-pare-normal-ca-evazioni-tii-sa-nu-faca-pu-carie-accentu_1295274.html
  Ba tataie, in tarile civilizate iti ia absolut totul daca iti gasesc, daca nu gasesc nimic din prejudiciu pentru a recupera, muncesti la bulau de-ti sar capacele, peste 50% din procentul lunar primit de detinut, intra la recuperari de prejudicii obligatoriu!
  Si tu taricene, vinzi gogosi mucegaite naivilor!?

 2. Georgiana Hossu a mai fost “pasata” odata la promovarea in funcția de procuror-șef DIICOT exact după arestarea Alinei Bica, și in ciuda succeselor ei profesionale/demantelarea de rețele de traficanți de droguri care se țineau lanț taman in aceeași perioada. Postul l-a luat Horodniceanu a cărui obedienta fata de “sistem” s-a verificat prin anchetarea, asidua și inutila, a dosarului de înaltă trădare fabricat premierului Dancila, de unde putem deduce ca Hossu nu face parte din procurorii obedienți fatza de mafia SRI-Parchete; intru totul, doamna procuror Hossu, candidata la funcția de șef de direcție anti-mafia, pare sa fie o persoana onorabila care a rezistat, și rezista, de ani de zile, intr-un climat de corupție și incompetenta rar întâlnit intr-o structura de parchet specializată pe combaterea fenomenelor mafiote. Afirmatia referitoare la o eventuala demisie nu are caracter personal, ci tine de apărarea onoarei instituției, grav compromisa de aservirea fatza de SRI a predecesorilor d-sale, printr-un “sacrificiu” individual; cu alte cuvinte, dacă in subordinea mea se afla procurori cu dubla comanda dovediti ca atare de forurile competente—adică nu acuzați pe baza de bârfe și suspiciuni—îmi voi asuma devierea de la normele justiției a instituției pe care o conduc. Iar dacă mi se va da in cap cu faptul ca am fost prea naiva, sau prea îndrăgostită de cariera ca sa demasc “infiltrații” înainte sa ajung șefa structurii, ei bine, demisia e singura soluție pentru a șterge efectele prostiei sau oportunismului care mi se atribuie. E pentru prima oară când un reprezentant al castei procurorilor încearcă sa spele onoarea meseriei, dacă nu și a oamenilor care o practica zi de zi. Bica a încercat și ea, in perioada arestului la domiciliu, sa-și asume greselile faptuite din dorinta de parvenire (vezi in special interviul luat de Ciutacu) dar aroganta ei funciară precum și loialitatea fata de Udrea i-au decredibilizat, inevitabil, “mărturisirea”. Cum Kovesi, Lazar si compania (CSM-procurori) au făcut deja praf și pulbere nu numai onoarea Ministerului Public dar și credibilitatea actului de justiție, târând după ei și președinția in încercarea de a rămâne” șefi” cu orice preț—urmează cu siguranța același circ la revocarea lui Lazar ca și in cazul Kovesi—era momentul ca un procuror cu cariera profesională nepatata sa se comporte ca un procuror, atâta tot.

 3. Udrea și Bica au fost prinse prin colaborarea Interpol cu Serviciul de Informații atât roman cat si cel Costa Rican, chiar bolnavi sunt ăștia ce dau vina pe protocoale.

 4. Probabil c-a sosit momentul ca in mai toate institutiile “de forta” sa acceada oameni verticali, buni profesionisti cu rezultate notabile pana la momentul actual si asa cum amintea si doamna G. Ho(s)su, dispusi colaborarii cu celelalte institutii complementare in cadrul si litera legii.

 5. Ufffff, zilnic despre “fufe” fugite pentru a ocoli efectuarea pedepsei! Am inteles la voi, ca “ghiolbanul” transmite mesaje ca li se va intampla ceva rau celor doua sau fiicei ! Functioneaza propaganda cu brio dar voi, nefiind naivi de profesie, nu veti intra in panica pentru niste vorbe!
  Niciuna dintre aceste 3 nu va pati nimic daca sunt linistite si la locul lor! Fata locuieste cu tac’su si bunica-sa, iar nicio problema sau grija!
  O mana adevarata, nu face ce a facut Udrea si chiar o functionara nu ar face ce a facut Bica! Trebuiau sa se gandeasca la viitorul lor personal sau ca familiste, nu sa arunce la ora actuala tot felul de baliverne! De ce nu o salveaza fratel’su sau varu’su, ala care e mare borfas(…)? Daca Gadea nu are ce face in emisiune, sa cheme traitori saraciti prin lege,da, cei majoritari cu care poti discuta si face emisiuni geniale!

Leave a Reply