În colaborare cu medici, Google dezvoltă o funcție care să recomande medicamente internauților, conform simptomelor prezentate, relatează pourquoidocteur.fr.
Adesea se aude că “Google este prietenul tău”, dar poate că într-o zi cineva va afirma că “Google este doctorul tău”. Gigantul internet intenționează să facă legătura între pacienții și medicii din Statele Unite, propunând afișarea unor informații medicale când un internaut încearcă să se informeze asupra simptomelor pe care le prezintă. Rezultatele căutării vor fi asociate cu posibilități de automedicație.
Proporția căutărilor asociate cu diferite simptome pe Google este de 1%, așa încât este normal ca celebrul motor de căutare să fie interesat de sănătate. Gigantul internet a anunțat că la căutări de simptome în engleză, internauții vor primi indicații despre boala asociată cu acestea. Funcția va permite și furnizarea unor sugestii de automedicație, informațiile fiind date cu titlu de indicație. În niciun caz ele nu trebuie să se substituie recomandărilor unui medic, arată societatea americană.
Un internaut va putea intra în bara de căutare “dureri de cap într-o parte” și va primi mai multe opțiuni, ca “migrenă”, “cefalee” sau “guturai”. Va fi sugerată o descriere a bolii și a simptomelor. Google va recomanda fie o consultație la medic, fie administrarea unor medicamente ca paracetamolul sau aspirina. Firma atrage atenția totuși că inteligența artificială aflată în spatele acestei funcții nu este sigură 100%. Din acest motiv invită internauții să participe, solicitându-le să spună dacă rezultatele le sunt utile.
Pentru a asigura pertinența programului, Google a făcut apel la experți, medici de la Universitatea Harvard și profesioniști de la celebra Mayo Clinic fiind implicați în alcătuirea bazei de date și verificarea lor, încheie pourquoidocteur.fr, citata de Agerpres.
Imi aduc aminte de ”Tay” tweet,o entitate de inteligenta artificiala Microsoft,lansat prin martie 2016. La inceput,toate bune si frumoase,pana a ridicat seroase probleme cu privire la raspunsurile naziste.La 2 zile de la lansare programul a fost inchis.
Vad ca cei de la Google deja isi iau masuri de precautie.O sa vedem ce va fi!
Foarte periculoasa aplicatia.Un singur exemplu :Durere de cap si ameteli :
poate fi din cauza hipertensiunii, hipotensiunii !, anemiei, hipocalcemiei, raceli, sinuzite, tumori cerebrale, meningite….
Nu stiu daca e cea mai buna aplicatie privitoare la sanatatea oamenilor. Stiu ca a fost dezvoltat un program mult mai sigur, pacientul aflat la mare departare de un medic, se cupla la anumite aparate iar, medicul pe baza interpretarii rezultatelor aparatelor, dadea verdictul, este o aplicatie. O alta minune a tehnicii este operatia la distanta, chirurgul opereaza un pacient aflat la mare distanta de acesta insa, costurile sunt inca foarte mari pentru o asemenea “aplicatie”.
dragut rau de tot. bucuria romanasilor inteligenti pentru care internetul a devenit a doua natura. de acolo se imbraca, de acolo invata cam sa gateasca, de acolo afla stirile de acolo sunt spalati pe creier si scosi in strada de servicii, de acolo isi trage seva ciolanis, cel mai integru presedinte al tarii, de acolo se invata medicina. noua aplicatie preconizat a fi lansata de google e bucuria nebunilor de la noi, pardon a tinerilor frumosi, livberi si rasi pe creier. cu aceasta noua aplicatie se rezolva una din cele mai grele probleme ale tarii si anume plecarea in masa a medicilor din multiple cauze. ce nevoie avem de medici? ce nevoie avem de vaccinuri? ce nevoie avem de medicamente? o sa avem aplicatia google, chiar daca pentru buna functionare are ajutorul medicilor? o sa avem? o avem pe oloivia steer sa ne spuna toate tampeniile din lume referitoare la medici, medicamente si vaccinuri? o avem. avem forumuri intregi in care ni se spune ce de porc e medicina si ce bune sunt aplicatiile paleative, medicina trafditional naturista etc etc ? avem din ce in ce mai multi parinti care refuza efectiv vaccinarea copiilor pentru ca asa au citit pe net ca e bine? avem. avem din ce in ce mai multe cazuri cu aparitia unor boli eradicate dar care reapar din cauza acestei psihoze a vaccinurilor? avem. si putem spune multe despre medicina, de la cat de nesimtiti sunt medicii , cum iau ei spaga, ce baieti si fete bune sunt pacientii, chiar si drogatii, posesorii de hiv, alcoolici, badaranii, scandalagii etc in fata “arogantilor” de medici care nu tin cont de asta si vor cu tot dinadinsul sa-i trateze. ba mai nou apare si noua scula de ministru al sanatatii care da in medici cu barda ce sa mai zic de noul contract cadru din sanatate. ideea e ca fara un consult de specialitate facut direct de catre un medic aplicatia poate produce mai mult rau decat bine. probabil se incearca preluarea din australia a uneui mod de a face medicina pentru micile comunitati aflate la mii de km departare de un spital sau cabinet medical. in rest se poate incerca chiar si vrajitorie sau spovedanie online, internetul suportand orice.