Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Vaslui, ca relatia pe care o are cu celalalt copresedinte liberal, Vasile Blaga, ar trebui sa fie un model pentru toate filialele din tara.
“Daca s-ar intelege macar jumatate din filiale cum ma inteleg eu cu domnul Vasile Blaga, fuziunea ar fi perfecta si am castiga alegerile locale maine. Adversarul nostru nu este in interior, ci este PSD“, a afirmat Gorghiu, potrivit Agerpres.
La randul lui, Vasile Blaga a subliniat ca nu se mai poate vorbi despre fostul PNL si fostul PDL si ca cine nu intelege acest lucru nu are ce cauta in partid.
“Nu inteleg de ce mai discutam de fostul PNL si fostul PDL. Noi suntem cu totii membrii ai PNL si cine nu intelege acest lucru nu are ce cauta in partid si isi poate cauta un alt drum in politica, tara este mare, optiuni sunt destule. Prin votul Consiliului National, s-a stabilit cum sunt desemnati candidatii. Avem nevoie de candidati castigatori”, a spus Blaga, raspunzand unei intrebari privind existenta unor disensiuni intre liderii filialei vasluiene, transmite Agerpres.
In alta ordine de idei, Blaga a declarat ca la alegerile locale de anul viitor lupta electorala se va duce intre candidatii PSD si PNL si va fi foarte greu ca alte formatiuni politice sa atinga pragul electoral de 5%.
“Nu mai seamana campania de anul viitor si viata politica cu ce a fost pana acum. Acum este o batalie in doi. Cu tot respectul, nu vreau sa tratez altfel alte formatiuni politice. In acest moment, batalia este intre un mare bloc de stanga, PSD, si marele Partid National Liberal. In zona lor sunt maghiarii, ei nu sunt partid si, bineinteles, inca se bucura de suportul cetatenilor romani de etnie maghiara. Foarte greu vor atinge alte partide pragul electoral de 5%. De aceea, privim cu mare atentie modul de desemnare a candidatilor pentru ca ceea ce nu castigam noi are cele mai mari sanse sa castige PSD si invers”, a declara Blaga la Vaslui, potrivit Mediafax.
La niciunul din jurnaliştii voştrii nu am auzit spusele madamei:”eu nu fac parte din guvernul predoiu”! A spus de fiecare dată la fiecare apariţie în faţa unui microfon. Indirect v-a dat de înţeles că nu au nicio treabă cu a guverna-pnl, locul este asigurat celor care au mai fost la guvernare: foştii care au tăiat salarii şi pensii, care au închis şcoli şi spitale şi nu numai! Se vehicula pe gurile tuturor că pnl va guverna de 2 ori prin revenirea la guvernare, cînd şi cum???
UNPR e deja la guvernare. Astia n-au facut nimic ? Mai usor cu pianu’ pe scari !
La locale, s-ar putea sa mearga cu unirea de frica expulzarilor din partid, dar la parlamentare, daca nu se imbratisaza, piept la piept, pana sa le paraie oasele, ca Gorghiu si Blaga/ perechea fondatoare, s-ar putea sa vedem cui ii e frica sa ramana orfan de marele PNL, si cui nu, mai ales ca electoratul a trecut la rezistenta pasiva (nu iese la miting-uri) iar diaspora, deh, nu se stie daca mai reactioneaza la aceleasi semnale, ca lumea, in Occident, se plictiseste repede de orice cauza fara efect imediat (motiunea din urma trebuia sa se concentreze pe votul prin corespondenta, sau macar prin telepatie daca au convenit impreuna cu PSD-ul ca nu sunt bani pentru prima solutie, ca sa nu-i lase pe cei de afara cu senzatia ca-i scot din dulap doar cand e vorba de facut scandal).
Votul prin corespondenta este neconstitutional pentru ca nu asigura caracterul secret al votului art.62,art.81,etc.votul trebuind exprimat direct fara posibilitatea de a fi cunoscuta obtiunea votantului de nimeni altcineva,nici daca votantul doreste sa-i fie cunoscuta obtiunea,existand astfel posibilitatea facila de vanzare a votului.
Este prag electoral la locale? Trebuie 5% din voturile la nivel national, altfel primarii alesi de la acel partid pierd mandatele si ies primari cei de pe locul 2? Sau e vorba doar de prag electoral ca sa intre in consilii?
UNDE ATI MAI VAZUT NETOTILOR PARTID CU 2 PRESEDINTI ??! SI AIA DIN JUNGLA AU UN SINGUR SEF !!SE VEDE DE LA O POSTA CA ESTE O FACATURA PENTRU INSELAREA ELECTORATULUI !!!
Mai ai puțin și=l faci pe Vasile să divorțeze ca să se dedice amantâclului (politic) cu tine!
Cine mai este PNL? Ea, Alina Gorghiu? Uaaaai, Doamne…
Normal ca sunt disensiuni…Inainte de fuziune PNL avea totusi o imagine dar nu avea organizarea PDL.Acum fostul PNL nu mai are nici macar acea imagine pe cand PDL a crescut la acest capitol prelundu-le numele dar a ramas si cu organizarea normal ca au pretentii mai mari in acest moment.In concluzie oferta politica pt 2016 este una mizerabila,fara precedent,e clar ca nu ma voi duce la vot pana cand nu se va reseta total clasa politica.
Ma bucur ca PNL a ajuns “marele PNL” abia dupa ce-au intrat in el toti basistii resapati care urlau din toti bojocii ca ei fac “reforma”. :))
Vorba vine, mi-e sila !
Se mai cearta si ei. Asteptam ca aceste neintelegeri sa apara daca nu cumva acestea au existat dintotdeauna numai c-au pus presul peste.
Daca adunati toti membri PNL cu adevarat , ii puteti baga in cele 7 case si mai incape si forumul german. peneleul este mic pedeleul este mare si are si soata.
In ciuda a ceea ce declara doamna si domnul presedinte de partid, asistăm cu toții la o luptă surdă între diferite grupări din PNL, care au pornit un război pentru supremația și controlul partidul. Putem observa cu toții că ”butoanele” și controlul partidului sunt mult mai importante pentru unii lideri ai PNL decât speranțele românilor și dorințele românilor.
Toate sondajele de opinie ne arată că toți liderii PDL-PNL nu au niciun fel de credibilitate, având cote de încredere extrem de mici (aproximativ 10%). PNL s-a sucit peste noapte și a abandonat liberalismului în favoarea popularilor europeni și a populismului. Discursul liderilor PNL seamănă izbitor cu cel al lui Traian Băsescu, ba chiar, de multe ori, seamănă și cu discursul populist al PRM-ului. La acest moment, conducerea PNL încurajează și promovează incapacitatea și incompetența politică la nivelul cel mai înalt în partid.