”A fost un rezultat surprinzător dacă ținem cont de sondajele de opinie pre-electorale, dar este un rezultat clar, o victorie clară. Donald Trump și Partidul Republican merită felicitări pentru victorie. Au câștigat împreună și Președinția, și alegerile parțiale pentru Senat și Camera Reprezentanților, deci o victorie pe linie.

Din punctul meu de vedere, mesajul alegerilor americane este acela că nevoile și așteptările oamenilor nu trebuie ignorate. Atunci când anumite trenduri sau anumite politici publice afectează cetățenii, ele nu trebuie ignorate. Clasa politică și partidele trebuie să asculte ce-și doresc oamenii și să le rezolve problemele.

Pentru România, relația cu SUA va fi în continuare foarte bună, sunt convinsă. Să nu uităm că sub un președinte republican, George W. Bush, România a intrat în NATO și și-a consolidat mult relația de apropiere față de SUA. Sunt convinsă că SUA va rămâne același aliat de încredere în cadrul NATO, aceeași țară care menține relații foarte bune cu Uniunea Europeană. Parteneriatul SUA – UE, piatra de temelie a stabilității economice globale și NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie, vor continua să joace rolurile pozitive pe care le-au jucat până acum”, arată Alina Gorghiu potrivit stiripesurse.ro

6 COMMENTS

 1. pai vezi ca se poate?:D ca practic SUA a votat tot un tehnocrat (intr-ale business-ului) sustinut de un partid 😀
  asta ca Trump e republican si avem o traditie noi cu republicanii, ca pe vremea lor am intrat noi in NATO e bulshit. Trump a fost si republican, si democrat si iar republican pt ca avea nevoie de un partid care sa-l propulseze. Nu e mai republican decat e Ciolos PSD-ist, Daca il propunea PSD si asta zicea DA cum a zis la PNL.
  Oricum la americani departarea de partidul care te propulseaza la presedintie e mai acuta decat in Romanelia, cu atat mai mult la Trump care n-are nicio treaba cu republicanii sau democratii. probabil de-asta a si primit asa o victorie neta de la alegatori!
  restul ca noi ne iubim cu republicanii si toate pupinbasismele astea acum sunt frectie. Cine nu stie sa se adapteze la ideea ca lumea nu mai vrea globalizare o sa-si merite soarta

 2. Da,Partidul Republican a luat tot de data asta…Asta inseamna de fapt marea infrangere a doamnei Clinton ! In realitate scorul a fost f.strans la numarul de voturi primite,undeva sub un procent… Diferenta la electorii federali (cei care si conteaza in aceasta lupta) este destul de mare 276-218 !

 3. 🙂 🙂 să treacă şi ei/doar ei prin ce am trecut noi 10 ani de zile când ne-au băgat forţat pe gât un individ asemeni lui! 🙂 🙂 au crezut în el/ea şi n-au ”belit ochii” la timpul potrivit, o să se revolte americanii încât vor fugi toţi !:) 🙂 Au stat cu gura căscată la rânjet, nici ploaia nu-i vor ocoli!

 4. vai de capul nostru cu asemenea specimene: “Parteneriatul SUA – UE, piatra de temelie a stabilității economice globale și NATO”
  adica, draga, daca se strica sau dispare parteneriatul, se duce dracu stabilitatea globala? se scufunda, dispare NATO?
  nici macar nu exista un parteneriat sua ue, exista un tratat intre niste state nationale… pentru unii, cu citiva neuroni functionali, e o diferenta….

  • pai asa vorbesc toti de la Academia Isar-Gorghiu
   eu pana sa-i felicite Alinuta deja intrasem in fibrilatii ca se enerveaza Trump ca nu-l confima liberalii nostri si deja ma gandeam ca sare repede cu un website SUA100…. facut de rusi, claro que si

 5. Alinuțo, voi uniți cu râia de bă……ițti credeți că veți avea același succes ???

  NU ALINUȚO TAICĂ, N-AȘ VREA ÎN RUPTUL CAPULUI. CÂT AM IUBIT EU PNL-ul, ACUM SĂ FIȚI ALĂTURI DE ROBERTA ȘI GAȘCA LOR ȘI EU SĂ VĂ VOTEZ ???
  – CE LEGE ESTE ASTA FĂCUTĂ DE PDL-UL VOSTRU, ȘI DUPĂ 12 ANI DE MUNCĂ LA STAT SĂ NU AI NICI-UN DREPT ??? CĂ NU AI MINIM 15 ANI ??? VA CONVENIT ȘI VĂ CONVINE ȘI TĂCEȚI PRECUM C……ATUL ÎN IARBĂ, dar SOȚIA MEA DIN CE TRĂIEȘTE, V-AȚI ÎNTREBAT ???
  VREȚI SĂ VĂ VOTEZE LUMEA ? NICI PSD-UL NU E DE PUS LA RANĂ, AȘA CĂ VOTAȚI-VĂ SINGURI !!!

Leave a Reply