Şeful Gărzii Naţionale a Rusiei, generalul Viktor Zolotov, fosta gardă de corp a preşedintelui Vladimir Putin, care l-a provocat la un ‘duel’ pe liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, în timp ce acesta se afla în închisoare, a respins vineri condiţiile propuse de opozant de a se ‘duela verbal’ într-o dezbatere publică, relatează dpa şi newsru.com.

Navalnîi, care între timp a ieşit din închisoare, a declarat joi seara că în calitate de persoană căreia i s-a aruncat mănuşa, a acceptat provocarea şi a ales ‘arma’ şi locul pentru duel: ‘o dezbatere la televiziune naţională’.

‘Dezbateri? Îl invitasem pentru altceva’, a reacţionat Zolotov într-o declaraţie pentru agenţia de presă TASS. ‘De aceea, nu ne vom întâlni’, a adăugat el.

‘Sunt acuzat că l-am invitat să-l bat după ce m-a acuzat de corupţie. După decizia instanţei vom vedea dacă el are sau nu dreptate. După aceea, vom reveni la această problemă’, a spus Zolotov, refuzând în esenţă să se dueleze într-o dezbatere televizată cu adversarul nr.1 al Kremlinului, sugerând de fapt că l-a acţionat în justiţie, potrivit newsru.com.

Zolotov l-a provocat pe Navalnîi la un ‘duel’ luna trecută – în timp ce opozantul rus se afla în închisoare pentru organizare de manifestaţii neautorizate – ca urmare a unei anchete privind corupţia în cadrul Gărzii Naţionale, date publicităţii de Fondul pentru combaterea corupţiei (FBK) al lui Navalnîi.

‘În ring, pe tatami, oriunde, îţi promit că te voi face o chiftea suculentă în doar câteva minute’ a spus Zolotov (64 de ani) îmbrăcat în uniformă, cu pumnul ridicat, într-o înregistrare video postată pe internet, conform media ruse.

Navalnîi (42 de ani) a acuzat Garda Naţională (alcătuită din circa 340.000 de persoane) de fraudare a fondurilor publice la scară extinsă prin achiziţii de produse alimentare supraevaluate, scrie Agerpres.


Preşedintele rus Vladimir Putin a creat aceasta o nouă forţă, Garda Nationala cu 350.000 de membri, pentru a combate „activitatea subversivă”, relatează The Independent, potrivit Antena 3.

Aceasta forta este considerata o armata personala a lui Putin, pentru a o folosi drept amenintare impotriva oricarui opozant sau inamic intern din Rusia.

Garda Națională se supune direct liderului de la Kremlin.

În unele cazuri, militarii vor avea autorizație să deschidă focul asupra mulțimilor de civili, forța fiind condusă de Viktor Zolotov, un fost bodyguard si partener de judo al lui Putin.

 

10 COMMENTS

 1. Ce ati vrea sa faca romanica?
  Sa sune la 112 sa cheme SMURD-ul pentru internare urgent la psihiatrie?!
  E strict problema lor! E in tara lor, in marea familie rusa!

 2. Asta e pe genul lui Badea care voia sa-i taie capul “samuraiului” Crin
  Doar ca Badea stie mai bine cat de nefericit e sa si accepti o probocare de-asta cu tatami:))

 3. Luati d’aici o tara ca afara!
  https://m.dcnews.ro/vremotarakafara-justitia-din-sua-vs-romania-surpriza-neasteptata_619067.html
  Si nu e unicat!
  Indrazniti sa mai cautati si in alte tari, dar, atentie la propriul sistem nervos, sa nu o ia razna dupa concluzionare!
  In romanica, setea de avere si conturi grase dupa perioada comunista a facut destule victime, problema e ca se continua cu imbogatirea fara justa cauza pe langa lege, la limita legii,sau, se fac legi cu dedicatie!
  Oricum, traitorul din romanica s-a convins de bataia de joc in care este tras si la alegeri, spera sa nu mai fie pe liste tot aceleasi mironosite ca pana acum, sa aiba din ce alege pentru a vota!

 4. Regimul lui Putin e unul militar, abia-abia camuflat in regim democratic—se mimează, încă, alegerile libere—deci nu e de mirare ca un general atacat de un civil propune sa-i tragă celui din urma o bătaie sora cu moartea ca drept la replica pentru acuzațiile de corupție aduse. Ce e interesant la noua “înfruntare” e faptul ca se încearcă sa se camufleze sinistrul episod Skripal—o tentativa de asasinat asupra unui civil, pana la urma—sub aparenta unui conflict de onoare, a unui duel între un ofițer și un civil in care cel insultat, ofițerul, alege locul și armele/tatami și arta marțială in care se va exprima înfruntarea. Sceneta, vorba lui madam May, premierul britanic, insulta inteligenta tuturor, mai ales a celor familiarizați cu literatura rusa a secolului XIX—duelul Dolohov-Bezuhov din “Război și pace”, in care ageamiul bate profesionistul cu sprijinul grației divine, pare sa fie referință— dar chiar și pe aceea a consumatorilor de manga (romane ilustrate japoneze) prin nerușinarea cu care amesteca simbolurile. Cu alte cuvinte: nu exista nici urma de onoare in a provoca adversarul politic la o bataie cu arme inegale—episodul din “Război și pace” se referă exact la un asasinat deghizat in duel care-l scutura pe civilul Bezuhov de iluziile legate de aristocrația militarista— iar tatami nu e un câmp de bătaie decât la modul metaforic, oasele se rup la colțul străzii și gâturile se taie cu sabia, eventual, in docurile slab luminate bântuite de mafia cecenă. Nu ne luați de cretini, zice madam May, premierul Regatului Unit al Marii Britanii, fosta metropola a unui imperiu unde” soarele nu apunea niciodată” in secolul XIX; dacă vreți sa conduceti lumea prin asasinate și alte porcarii de același gen e treaba voastră dar lăsați-ne cu intoxicările voastre de duzina. Fiindcă, intr-adevăr, cea mai periculoasa arma modernă e intoxicarea, arma pe care fostul kaghebist Puțin a dezvoltat-o la maxim și pe care, deocamdată, putini occidentali știu s-o identifice ca atare. Aviz făcătorilor de scenarii de la noi—lăsați-o mai moale cu ciuma roșie, anticorupția, democrația participativa și alte fumigene mai mult sau mai puțin literare—văz ca Gușă rescrie, pentru EVZ, “Toamna patriarhului” cu Coldea pe post de protagonist și Johannis pe cel de victima, asta insulta la adresa inteligentei!—intoxicarea s-a produs, acum trebuie căutat antidotul.

Leave a Reply