Departamentul canadian al Apărării a anunţat că avioanele de luptă ale forţelor canadiene, aflate în România, au interceptat o aeronavă rusească de luptă în spaţiul aerian al Mării Negre, în apropierea graniţelor NATO, relatează site-ul de ştiri The Star.

Două avioane canadiene de tip CF-18 au interceptat un avion rusesc de tip Suhoi Su-27 care zbura în apropierea României, unde Canada deţine cinci avioane de luptă şi 135 de membrii ai personalului militar.

Un comunicat al Departamentului Apărării a informat că forţele canadiene au urmărit avionul de luptă rusesc până ce acesta a părăsit regiunea.

“A fost o misiune de poliție aeriană în spațiul românesc, spațiul NATO, ca să poată să fie vizualizată aeronova rusă, care nu a intrat niciun moment în spațiul aerian românesc. Dar aceasta este procedura”, a declarat, în exclusivitate la Antena 3, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

6 COMMENTS

 1. Tu ai dat stirea ok.
  Uite cum o da onor Antena 3
  Titlu: “Alertă! Avion rusesc interceptat DEASUPRA României“
  Apoi in textul stirii citim:
  A) “Un avion de luptă rusesc care zbura IN APROPIEREA spațiului aerian românesc”
  B) “Aeronova rusească a fost supravegheată de la mică distanță până când a părăsit zona spațiului aerian românesc”
  Frate ce le dati sa fumeze?:))

  • De dragul senzationalismului tip DDD, sint in stare sa minta cu maxima nesimtire.
   Inca mai interesant e altceva: sintagma “in apropierea spatiului aerian romanesc”!!!!
   Intreb, candid: un avion rusesc aflat strict DEASUPRA peninsulei Crimeea este sau nu IN APROPIEREA spatiului aerian romanesc??
   Pai daca vom calcula cite secunde ii trebuie unui Suhoi sa parcurga distanta, e al dracului de “in apropierea: 🙂
   De aceea, as propune ca avioanele rusesti sa aiba drept de zbor DACIT (!!) deasupra Siberiei.
   Nu stiu cum or fi obtinut avioanele americane drept de zbor DEASUPRA Serbiei, stat independent si suveran, membru al ONU. Cu bombardamentul, e o alta discutie…

   • Ma gandesc ca si la ei in tara stirea ar fi fist ca un avion de-al lor patrula SEASUPRA tarii lor dar s-au ridica niste avioane NATO in apropierea granitei care au venit inspre spatiul lor aerian. Sau nu?!:))

 2. Din media:
  “Aflat în Nevada, în campanie pentru alegerile parţiale pentru Congresul SUA, Trump a declarat presei, referitor la INF: “Vom rezilia tratatul şi ne vom retrage”. Întrebat de ziarişti ce consecinţe practice va avea decizia, el a răspuns: “Va trebui să dezvoltăm aceste arme”.
  Atat!!!
  INF- tratatul de neproliferare nuclear.
  Deja ca se apropie un avion de granita e frectie.

 3. Stirea asta este de genul, stiti a iesit vecinul rusnac la plimbare si a trecut pe langa curtea mea, insa n-a intrat in curte.
  E bine sa fim vigilenti dar nici sa exageram. La tehnica actuala vedem sau auzim cand tuseste sau se misca cineva la sute de km.

Leave a Reply