Home Articole Grecia poate fi salvata? Duminica sunt alegeri

Grecia poate fi salvata? Duminica sunt alegeri

1972
2

Duminica sunt alegeri parlamentare in Grecia. Una din cele mai frumoase si mai interesante tari din lume. Distrusa in ultimii 10-15 ani de guverne atat de corupte incat au adus-o in stare de faliment general, cu cea mai mare datorie din istorie. Din aceasta cauza si din multe altele, grecii favorizeaza azi partide cu solutii radicale, ce au un discurs foarte critic fata de Uniunea Europeana. Desi toti sunt constienti ca principala cauza a prabusirii lor e in politica extrem de corupta.

Pentru ca de la greci am invatat cu totii democratia si pentru ca e tara in care se petrec cele mai multe vacante si concedii ale romanilor, sper ca duminica seara sa putem constata cu totii ca Grecia poate fi salvata.

 

2 COMMENTS

  1. Va rog sa-mi permiteti sa ma laud putin. Am avut sansa (unica) sa urc spre lacasul, panteonul zeilor, pe muntele Olimp. Datorita vremii extrem de bune (vizibilitate excelenta) din acea zi de la inaltimea de peste 2000 de metri, am putut observa regiunea, campia si plajele care strajuesc poalele acestui munte (pamanturi lucrate si plaje superbe si lungi). Grecia este o tara “mirifica” cu oameni extrem de calzi si dintr-o bucata, contrar multor “legende” create, cu multe autostrazi si cai ferate performante. Fiind balcanici ca si noi, politicienii lor si nu numai, sunt iuti de mana. Dupa umila mea parere, la momentul Atena 2004-Olimpiada de Vara 2004 s-a produs acea “ruptura” financiara pe care astazi simpaticul popor grec o resimte si azi.
    Grecia cu certitudine nu va merge pe solutiile radicale, ca doar de acolo se trage puterea cetatii, a poporului, democratia spre care tanjim cu totii. Doar unde o sa mai mergem in vacante ?

  2. A te declara falimentar ca tara este o solutie inteligenta. Romania are peste 100 miliarde datorii externe cumulate in 24 de ani… noi cum crezi ca suntem? Profitabili?

Leave a Reply