Conducerea PNL în frunte cu premierul Ludovic Orban a analizat luni planul pentru alegerile anticipate, convocarea Parlamentului intr-o sesiune extraordinara si angajarea raspunderii Guvernului pentru un set de proiecte de lege dorite de liberali. Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Dancă, a declarat după ședință:

  • „Au fost discutate propunerile de convocare a unei sesiune extraordinare a Parlamentului. Ludovic Orban a fost mandatat de conducerea PNL sa solicite la momentul oportun convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea unor acte normative prioritate pentru PNL in perioada urmatoare, in conditiile in care PSD incearca sa blocheze actiunea guvernamentala.
  • Care e calendarul pentru anticipate?  Detaliile privind strategia PNL vor fi cunoscute la momentul oportun. Reafirm ceea ce au declarat public premierul si presedintele, anume vointa si determinarea noastra in parteneriat de a obtine acest rezultat. Vom face toate eforturile posibile in vederea atingerii acestui obiectiv, fara nicio ezitare, fara niciun dubiu. Exista negocieri cu celelalte partide, a fost constituita o comisie, au inceput deja demersurile, mai putin cu PSD, evident.
  • Nu exista o lista de teme limitata pentru care Guvernul ar putea sa-si angajeze raspunderea in perioada urmatoare pentru prioritatile PNL din programul de guvernare: eliminarea pensiilor speciale, desfiintarea SIIJ, alegerea primarilor in doua tururi. Toate sunt teme prioritate pentru PNL si asa cum ne-am exprimat, ne dorim ca aceste solutii sa fie adoptate in procedura parlamentara, or angajarea raspunderii e una din solutii”, scrie stiripesurse.ro

Leave a Reply