Am scris de zeci de ori, am spus in emisiuni, mi s-a uscat gura cerand guvernelor din ultimii ani sa salvam Cazinoul din Constanta. A
nii au trecut la fel ca promisiunile, iar bijuteria arhitectonica de pe malul Marii Negre ramane o pata pe obrazul ingrosat al Romaniei. Care zice ca se pregateste de centenar… Cu mari obiective de patrimoniu in paragina !
Bine macar ca cei din Fagaras isi salveaza cetatea. In orasul meu natal Constanta au fost salvate golania, hotia si coruptia….
Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a semnat, marţi, un contract de finanţare cu fonduri europene, în sumă de peste 20 de milioane de lei, pentru restaurarea şi valorificarea Cetăţii Făgăraşului, judeţul Braşov.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, valoarea totală a investiţiei este de 21.805.731,57 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 21.369.616,594 de lei , reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.
‘Proiectul este unul foarte aşteptat de autorităţile locale şi de turişti, deopotrivă, întrucât Cetatea Făgăraşului este una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est’, a declarat Sevil Shhaideh, citată în comunicat.
‘Prin semnarea acestui contract se dovedeşte încă o dată că fondurile europene pe care România le are la dispoziţie reprezintă o sursă de finanţare extrem de preţioasă pentru conservarea patrimoniului cultural şi pentru valorificarea acestuia’, a adăugat ea.
Vicepremierul a subliniat că România şi-a propus ca, până la finalul acestui an, să ramburseze de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro.
Potrivit MDRAPFE, proiectul va fi implementat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritară 5 – ‘Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural’, şi vizează restaurarea, consolidarea şi amenajarea/refuncţionalizarea unor spaţii existente, din incinta cetăţii, prin reconstituirea, respectiv refacerea acestora.
Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni, scrie Agerpres.