Aeronava pentru zborurile speciale va fi achiziţionată până la sfârşitul anului şi va intra în proprietatea RA-APPS, urmând ca anul viitor STS să instaleze ‘din mers’ în aceasta echipamentele de transmisiuni speciale, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria.

Întrebat în ce stadiu se află achiziţia aeronavei, Dan Costescu a spus că se află în program, urmând ca până la sfârşitul anului aceasta să fie în proprietatea RA-APPS.

‘Se află în program, am anunţat un calendar (…). Confirmăm acest calendar, suntem în grafic (…) S-a stabilit un memorandum în baza căruia se va lucra. Urmează să fie aprobat documentul financiar pentru a aloca aceşti bani, urmează să se producă rectificarea. Obiectivul este ca până la sfârşitul anului această aeronavă să fie în proprietatea RA-APPS (…) şi să poată de la acea dată să zboare, urmând ca anul următor STS-ul să vină cu echipamentele specializate de transmisiuni speciale şi să le instaleze din mers, ca să spun aşa, pe această aeronavă’, a explicat Costescu.

Întrebat care va fi suma alocată pentru achiziţia acestei aeronave, Costescu a răspuns: ‘Nu există o sumă, este o aprobare în acest moment, pentru că nu s-a ajuns în această situaţie. Sunt mai mulţi paşi. Este aprobarea acestui document financiar, după aceea va fi o scanare de piaţă în toate statele europene (…). În funcţie de ce se va găsi, va fi stabilit şi acel buget, care va fi cu siguranţă unul mult sub bugetul ţărilor europene, pentru că, aşa (…) cum am anunţat, aeronava va fi o aeronavă deja folosită’.

Costescu a mai spus că nu poate face o estimare a fondurilor necesare pentru achiziţia acestei aeronave. ‘La rectificare se poate face o estimare, pentru că (…) un buget alocat nu este neapărat un buget cheltuit (…). Nu pot să dau o estimare pentru că nu mă ocup cu asta şi nu ştim ce vom găsi pe piaţă. În acea procedură de achiziţie care e făcută de ANAP (…) vor fi determinaţi foarte clar şi paşii cum se va stabili din ofertele primite de la celelalte state aeronava care trebuie şi (…) se va şti atunci ce sumă este’, a mai afirmat Costescu citat de Agerpres.

9 COMMENTS

 1. avion pentru demnitari? cred ca pentru ciolanis, poate din cand in cand pentru premier oricare ar fi el. deci pentru demnitari sau iarasi….?

 2. D-le Tudor,

  Ceea ce a prezentat dl. Mihai Gadea la el in emisiune a fost ceva foarte, foarte grav! Probabil ca foarte putini romani si-au dat seama de aceasta!

  Mi se pare inacceptabil ca un general al armatei romane ca Victor Atanasie Stanculescu sa fie mare maestru al unei loji masonice, asa cum a prezentat colegul dvs. Mihai Gadea filmarea la el in emisiune!

  Armata romana jura sa apere patria! Asa incat, ca membri ai armatei romane sau conducatori ai ei sa ajunga membri au unor alte organizatii ce au alte ideologii sau interese, asta inseamna ca nici armata romana nu mai e ce era si ca ramane ca pe noi sa ne apere Dumnezeu, pentru ca asemenea oameni cine stie pe cine mai reprezinta sau mai apara.

 3. iata ca inca 2 site-uri ma confirma, avionul este pentru ciolanis nu pentru “demnitari” ( vezi dc news si stiripesurse)

 4. Avion pentru demnitari iar, STS să instaleze echipamentele de transmisiuni speciale. E clar ca buna ziua pentru cine este destinata aeronava. Mutu f… pamantul.

   • Să-şi ia un aparat de zbor după bugetul României.
    Le recomand un moto-deltaplan cu 3 locuri, să încapă şi chilotul lângă doamna şi lângă domnul!
    Şi să le pună sts-ul un sistem de comunicații mobile cu stegulețe.

Leave a Reply