Hillary Clinton şi-a anunţat duminică pe site-ul de campanie HillaryClinton.com candidatura la preşedinţia Statelor Unite, punând astfel capăt unei perioade de doi ani de speculaţii şi dezminţiri, prin mesajul “candidez la preşedinţie”, relatează The Guardian în pagina electronică.

“Americanii şi-au croit drum înapoi de la perioada economică dificilă, dar drumul este în continuare în favoarea celor din vârf. Americanii obişnuiţi au nevoie de un campion, iar eu vreau să fiu acel campion”, se arată în mesaj, “pentru ca voi să faceţi mai mult decât să vă descurcaţi. Puteţi avansa şi rămâne în frunte. Pentru că, atunci când familiile sunt puternice, America este puternică”.

“Aşa că plec la drum pentru a vă câştiga votul, deoarece a sosit vremea voastră. Iar eu sper că îmi veţi fi alături”, afirmă Hillary Clinton în acest prim mesaj de campanie.

Chelea Clinton, fiica sa, afirmă într-un mesaj postat pe Twitter, “sunt foarte mândră de tine, mamă”.

De asemenea John Podesta se declară, tot într-un mesaj postat pe Twitter, “mândru să fie preşedintele campaniei” lui Hillary Clinton.

10 COMMENTS

 1. 1.Nu stiu daca este tocmai momentul pentru un presedinte-femeie. 2.Nu stiu daca respectiva doamna a demonstrat pana acum cu ceva ca i-ar veni bine haina de Presedinte al USA. 3.Off Topic : Hristos a Inviat !

 2. Si cu sanse destul de mari cred ca va fi primul presedinte femeie al Statelor Unite. Dupa Obama primul afro-american presedinte al Statelor Unite acum sa fie al 45-lea președinte al Statelor Unite o femeie ar fi ceva ceea ce acum 15 -20 de ani in America era ceva de domeniul science-fiction mai ales in sudul si centru Americi.Dar norocul nostru ca lumea mai evolueaza si se schimba mentalitatile mai repede decat ne imaginam noi. Chiar si la noi cine isi imagina ca un cetatean minoritar german sa devina presedintele ales al Romaniei ?

 3. nu am incredere in femei in functii de conducere.dea lungul timpului s-au dovedit a fi catastrofe sau au iscat catastrofe.nu stiu daca locul lor e la cratita dar sint oarecum convins ca ar fi bine pt toata lumea sa fie tinute departe de functiile de conducere.
  un exemplu minor ar fi cazul Alinei Gorghiu : cum era si cum este acum in functia de conducere. 🙁

  Revenind la noi dar cu legatura cu functiile de conducere : o idee ar fi acordarea unor “premii” ca la americani de cel mai prost manager ,cel mai prost ministru ,cel mai prost primar etc ,cel putin sa fie mediatizati ca sa stim si noi ,cit de cit, nonvalorile.Cred ,la felul in care arata tara ca densitatea astora e foarte ridicata.
  La noi se cheltuie bani multi ca sa se mentina aparentele.O ducem bine teoretic(pe hirtie) dar practic munca/locul de munca nu te scoate din statutul de asistat social.:( Pt Romania nu stiu daca exista o solutie pasnica de rezolvare a situatiei.

 4. Nu cred că are şanse. Este mult prea gol de conţinut şi neîncredere discursul din înregistrare.
  Aseară la emisiunea ta, m-a cam enervat diplomaţia Oanei cît şi a Danei în legătură cu ceea ce reprezintă sănătatea. Înţeleg susţinerea şi că trebuie să-i susţinem pe medici, dar TRATAMENTUL care se înghite prin listele impuse şi fără nicio răspundere din partea celor care fabrică sau importă medicamentele, mai ales că majoritatea au efecte inverse: iei pt. inimă şi te îmbolnăveşti de cu totul altceva! Şi tot medicii sunt huiduiţi şi răspunzători de consecinţe, cînd de fapt, ei prescriu tratamentul de pe listele impuse sau ceea ce s-a importat, nu că în ţară toţi medicii sunt specialişti 100%, pădurea fără uscături nu rezistă! Dacă statul cu persoanele fizice care importă sau impun listele pentru tratament ca o afacere pentru buzunare adînci nu răspund în faţa legii, tot medicii vor fi terorizaţi şi bolnavii mor cu zile lent şi buzunarele afaceriştilor pe sănătate vor continua să se umple fără nicio problemă!

  • off topic
   Sa nu mai ridicam osanale medicilor. Foarte multi au facut din aceasta meserie nobila o afacere mai mult decat mizerabila, cladita pe bani foarte multi si golita de orice constiinta profesionala.
   Multi dintre medici au sute de pacienti pe constiinta, bineinteles nu trebuie generalizat.
   Sunt in tara asta foarte multi medici dedicati si cu dragoste pentru aproape, dar nu stiu de ce am senzatia ca sunt din ce in ce mai putini.

  • Este chiar invers. Este singurul candidat care are sanse la aceasta ora si care sa se plieze pe cerintele de experienta specifice Presedintiei SUA. Republicanii nu au scos din joben momentan niciun personaj cu experienta si cu credibilitate la publicul larg. Majoritatea tind spre extrema dreapta. Iar democratii nu au pe nimeni altcineva care sa stranga suficient de multe voturi. Lumea o doreste si pe Elizabeth Warren, dar este mult prea „liberala” (a se citi de stanga). Americanii (aceia care se identifica din start cu o ideologie) erau intr-o vreme, nu stiu daca s-a schimbat, 50-50, democrati si republicani. Toti candidatii lupta pentru „indecisi” si atunci ai nevoie de cineva „moderat”. 🙂

 5. Dupa B. Obama, primul presedinte de culoare al SUA , d-na Clinton sotia puternica din spatele presedintelui SUA, cu functii importante detinute in administratia americana, daca va iesi presedinte al SUA atunci vom putea spune ca cel mai democratic stat al lumii este SUA.
  Cu toate problemele mari si inerente ale unui mare stat multicultural si multietnic, SUA a gasit intotdeauna solutiile cele mai bune de a ramane acolo unde ii este locul, iar cetatenii au invatat “lectia” supravieturii intr-un mare conglomerat, de unde am putea lua si noi romanii o multitudine de exemple.

 6. Sustin deplin candidatura dragei de Hillary la presedintie si sunt convins ca votul diasporei va fi acela decisiv, ca si in Romania! Noi, diasporenii, avem oare destule cabine de vot in Bucuresti?

 7. Indiferent daca e sau nu competenta, valul e cu ea.Femeile din State vor empatiza cu ea si va castiga. In acest moment, o tara mica ca Romania ar trebui sa-si asigure viitorul pe urmatorii 10 ani.Serviciie secrete ar trebui sa furnizeze informatii despre ce jucatori economici o sprijina pe Hilary, si sa creeze contacte cu acestia. Sprijinita pe orice cale Hilary, cu promisiunea unei bunevointe ulterioare in favoarea Romaniei. Asa face o tara responsabila care intelege cat de cat cum functioneaza lumea asta. Serviciile noastre secrete asta ar trebui sa faca: creearea de punti de legatura neoficiale cu viitoarea administratie Clinton.Hai ca se poate!

  • Oare chiar se poate ? Niste oameni responsabili asta ar face, de la egal la egal.
   Dupa cum se desfasoara “ostilitatile” in tara asta, sunt putin neincrezator.

Leave a Reply