În zilele de 1-2 martie 2016, a avut loc, la Aubonne și Morges, în Elveția, a cincea sesiune a Consiliului Regal.

Consiliul Regal a fost reînfiinţat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, printr-un Decret semnat la 1 octombrie 2010 în Aubonne, Elveţia, cu scopul de a fi un corp consultativ, care să ajute, “prin sfaturile şi rezoluţiile lui, Şeful Familiei Regale în deciziile sale curente sau de importanţă istorică, juridică, economico-financiară, politică şi dinastică” (Articolul 2 din Decret). El este succesorul comitetelor politice şi consultative înfiinţate de Majestatea Sa în cursul exilului şi după anul 1989.

Membrii Consiliului Regal sunt :

 • Alteța Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României
 • Alteța Sa Regală Principele Radu al României
 • Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei
 • Domnul Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, Maestrul Adrian Vasiliu
 • Dr. Jonathan Eyal
 • Domnul Guy Pochelon
 • Domnul Anders Lindberg
 • Dr. Anneli Ute Gabany.
 • Secretarul Consiliului este, de la reînfiinţare, domnul avocat dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat onorific al Familiei Regale a României.

4 COMMENTS

 1. Domnu’ Tudor, eu cred ca domnu’ Şerbănescu are dreptate cu ce a spus. Fie că zice “I don’t know” sau “Niet”, de asta nu s-a întors Mihai cum au dorit monarhiştii.

  Cu stimă.

 2. Da! Vom rămîne cu un gust amar privind imaginea omului, Demnitarul Onorabil cu respect total faţă de orice. Alt exemplu de demnitar nu se va găsi decît peste zeci sau sute de ani. Îmi pare rău pentru ce i se întîmplă dar nici viaţa nu e eternă(scuze pt. duritate dar e realitate). Viaţa e scurtă, singura pe acest pămînt şi de unică folosinţă.

 3. Pentru că s-a trezit şi acest actual numit**Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, îndeamnă la rugăciune pentru însănătoşirea Regelui Mihai.”personalitate-simbol a istoriei poporului român şi a demnităţii naţionale. De aceea, ne rugăm lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor şi al trupurilor, să-i aline suferinţa şi să-i dăruiască sănătate.”**
  🙂 cu taxe şi contribuţii la biserică?
  🙂 Haideţi să ne închinăm golind buzunarele la lumînările cumpărate din biserici şi la pioşenie faţă de biserică sub mantia acoperită”să ne rugăm pentru însănătoşirea regelui care are deja o vîrstă respectabilă şi de care toţi se agaţă cînd e vorba de publicitate pentru imaginea proprie!
  Doar întreb: mai este o instituţie în ţara asta care să nu fi fost tăvălită pe nedrept în mizerii doar pentru publicitate în scop personal? Nu cred!

 4. fostului suveran al tarii ii uram numai de bine totusi nu inteleg de ce titlul este “Imagine emotionanta de la Consiliul Regal din Elvetia”. de unde atata emotie intr-o poza simpla care nu transmite deloc ceea ce se anunta in titlu.

Leave a Reply