Ministrul Agriculturii Achim Irimescu a postat pe Facebook un mesaj important in legatura cu alimentele infectate si scandalul copiilor infectati :

<Referitor la situația rezultată în urma depistării lotului de brânză contaminată cu e-coli, precizez următoarele:
Am dat informația în mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se impută acum este prea marea transparență de care am dat dovada. Poate am greșit, poate nu. Pe de altă parte, informația era deja cunoscută în mass media, jurnașiștii necerându-mi decât confirmarea ei. Alte persoane avuseseră deja grijă să o dea, “pe surse” cum se spune, înainte.
Eu o să vă spun cum se vede situația de la mine și de ce am decis să fiu atât de transparent. În primul rand, cred că se face o confuzie imensă între valori. Nu cred că putem pune în balanță viața unor copii cu orice altceva. Nu cred că este un mod corect și moral a vedea astfel lucrurile. Desigur, nu există dovada legăturii dintre brânza incriminată și cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sănătății să ducă la capăt ancheta. Însă, din informațiile pe care le aveam când am ieșit public, rezulta că lotul de brânză de 25 kg de la fabrica respectivă, NU A MAI FOST REGĂSITĂ NICI LA PRODUCĂTOR, NICI LA UNITĂȚILE DE COMERCIALIZARE. Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că acea cantitate de brânză SE AFLA ÎN FRIGIDERUL OAMENILOR! Chiar în momentul în care eu făceam declarația, această brânză infestată cu e-coli putea face alte victime! Iar oamenii aceia NU ȘTIAU CE AU ÎN FRIGIDER ȘI CE PUTEAU SĂ LE DEA COPIILOR! Sper că nu a fost afectat grav un producător, DAR POATE AM SALVAT ASTFEL VIATA UNOR COPII, și asta moral îmi dă liniște. În cazul în care ar fi fost afectați alți copii, mi s-ar fi reproșat că am știut numele producătorului și l-am tăinuit.>

 

14 COMMENTS

  • Arunca bomba… In cel mai rau caz, e impins la demisie daca nu se confirma…
   Omu’ aia isi pierde afacerea… ca s-a dus dracu’ increderea oamenilor in produsele lui (pe genu’, pur romanesc, “nu iese foc fara fum”)
   Unde e pozitia de bun-simt !?
   Nu zic ca e ticalosie, obligatoriu… dar, la nivel de ministru, nici prostia n-ar cam trebui permisa…

 1. Asta se va permanentiza dacă scăunarii nu se deplasează în teritoriu şi comunicarea e sub orice critică! S-au băgat în funcţii şi acolo au rămas, au construit un zid gros între ei şi poporul real, ei fiind dezumanizaţi total! Cîte aberaţii sunt în comunicatele şi comunicarea verbală a acestor ocupanţi de scaune şi funcţii şi noi să credem? Vă închipuiţi ce e acum cînd toate frîiele sunt la Bucureşti, dar cînd se va fi impusă Regionalizarea, atunci să vedeţi jale mare peste tot şi di plin. Cîţi vor muri cu zile sau cîţi vor fi chinuiţi întrucît nu au venituri pentru tratament sau pentru procese! Nici nu vreau să mă gîndesc!

 2. Eu cred ca, indiferent de informatiile care aparusera pe surse, domnul ministru trebuia sa faca declaratii numai dupa terminarea TUTUROR verificarilor. Este necesar sa fie apreciate si conditiile in care a fost transportata si pastrata branza la magazine.

 3. Vezi, d-le ministru, ca un ungur din Covasna, a spart frigiderul unui argesean, i-a furat branza si i-a dat-o bebelusului propriu si personal. Bebelus, care acum, zboara spre Marie Curie…

 4. Trecand peste foarte multele discutii si probleme inerente intr-o societate fara cap si fara coada ca si cea din tara asta, nu pot decat sa consider ca, iata, dupa 26 de ani Romania nu mai este o tara, ea este doar o regiune, romanii nu mai sunt un popor, ci doar o adunatura de bezmetici semianalfabeti, alcoolici si violenti, pentru care viitorul nu mai exista.O mana de oameni care mai lupta sa trezeasca un mamut cretin si orb nu mai poate avea nicio efecienta pozitiva.E ca si cand l-ai pune pe Vanghelie ( care nu stia si nici nu stie sa conjuge verbul ”a fi” ) decan la Facultatea de Litere.Regiunea in care traim astazi nu ne mai poate oferi nimic, deoarece adunatura de oameni care vietuieste aici nu-si mai doreste nimic de foarte multa vreme.

 5. Iresponsabil sau?!. Cu ce misiune ati venit la guvernare mai tovarasilor?
  Voi, Romani ce n-ati inteles? Ca trebuie sa munciti pe 2 lei, ca sistemul medical ofera prea mult unui astfel de popor, ca sunteti niste nespalati, ca sunteti atat de prosti ca nu stiti ce aveti in frigidere, ca aveti copii trepanati ce trebuie arsi de vii, ca procreati plozi de mana doua buni pentru experimente? Ce va mai trebuie ma sa intelegeti? N-o sa mai aveti nici istorie, nici limba, pentru ca nu voi trebuie sa locuiti in acea tara. Insasi REGELE nascut, crescut pe acel pamant a fost alungat, voi gloata indrazniti sa vreti a fi altfel pentru voi? Mare tupeu pe voi , mai Romanilor! Ironie amara si o cumplita furie.

 6. Dle Radu Tudor este ceva strigator la cer!
  Dl. ministru spune ceva de domeniul incredibilului si il prezinta ca pe o scuza ptr. a nu fi acuzat de lipsa de transparenta. Prima declaratie/justificare este ca sa se protejeze de fapt ptr. o eroare in declaratii /actiuni luate.
  “Pe surse informatia era cunoscuta in mass-media, alte persoane au dat-o pe surse, jurnalistii cereau doar confirmarea” din partea Ministrului. WOW, WOW, WOW!!!!
  Pe surse informatia a ajuns in media- sa intelegem ca ANSV a dat informatia mass-mediei prima data si NU ministrului? “alte persoane” nu puteau sa o dea pe surse, ptr. ca ANSV facea controale, sau eventual alte corpuri de control ale ministrului, adevarat Dle Ministru?
  Nu ii se pare D-lui Ministru ceva in neregula aici?
  Si daca mass-media a cerut Ministrului sa confirme DOAR informatia cand de fapt el nu o primise primul si mai ales nu o analizase sub toate aspectele intr-o discutie cu “furnizorii ” informatiei, cum se numeste asta?
  Se numeste ca dansul confirma mediei o informatie la acel moment venita INITIAL in mass-media si abia SECUNDAR primita de Dansul.
  Dle Ministru, Dvs. colaborati cu institutiile de control ale statutului sau nu? sau DOAR confirmati ceea ce unii afla pe “surse”? Ati omis (de ce?) sa declarati esentialul! Respectiv informatia a fost data pe surse mediei: CINE exact a fost detinatorul informatiei?
  O astfel de informatie nu poate ajunge in media fara sa fie initial luata la cunostinta de factorii responsabili!!! Asta trebuia Dvs.!!! in calitate de ministru sa stiti perfect.
  Si nu este vorba de confuzia intre valori- este vorba de a va asuma responsabilitatea vorbelor si a faptelor.
  Amatorismul acestui Guvern a devenit regula-PROASTA si o bataie de joc la adresa poporului.

 7. Stimati,guvernanti a-ti fost pusi sa gasiti solutii pentru afi mai bine pentru aceasta tara. Voi neumiliti , ne faceti nespalati, ne afundati si mai mult in saracie si bezna.Rusine…

 8. simplu: autoritatile sanitare au anuntat ca lotul incriminat a fost produs si pus in vanzare dupa ce au murit, din pacate, bebelusii! atunci tehnocratul asta de rahat ce face? distruge iar un producator roman fara dovezi? vad ca unii il apreciaza pentru prostiile spuse. macar inteleg ca e posibil ca lotul de 25 kg de branza prospata sa fie infectat la distribuitor ? atunci sa mancati numai danone( traiasca premierul julien) sau muller( traiasca “neamtul” de la cotroceni) daca industria romaneasca e facuta praf de nemernicii tehnoborocrati trimisi de la bruxelles sa distruga si ceea ce a a mai ramas din economia romaneasca. oricum prostia in randul romanilor e mare vezi si comentariile apostolilor luptei impotriva vaccinurilor in frunte cu o talamba gen olivia steer a carei prostie si lipsa de cunostinte medicale e mult apreciata de “tineriii frumosi si liberi” de pe net.

 9. Incompetenta este de ani buni un flagel in Romania. Criteriile au fost : apartenenta la un partid, progenitura, nepotul, cumatrul….

 10. Felicit Antena 3 ca nu lasa “din maini” subiectul :imbolnavirea cu e-coli/decesul copiilor .
  De asemena opinia publica -tot mai multe voci solicita si explicatii pe tema: MOTIVUL! ptr. care Ministerului Sanatatii REFUZA de a face publica lista cu vaccinurile facute de acesti copii, inclusiv pentru cei care au murit. Precum si cele facute cu intarziere si inlocuite cu alt tip.
  Numitorul comun al acestor copii este “calendarul” de vaccinuri.
  Stim cazurile cand firma producatoare spune ca nu mai are vaccinul considerat “sigur” si in schimb ofera o “alternativa”….
  Sunt vaccinuri care produc sindromul hemolitic, este deja recunoscut in testele lor si publicat in media straina.
  De asemenea sa stie TOTI responsabilii, guvernanti si nu numai : cunoastem perfect tactica, atunci cand se inflameaza spiritele si presiunea publica e foarte mare, de a comuta atentia pe o alta “problema”, -criza- fabricata artificial!. Sa nu incerce asta!
  Romanii vor solicita adevarul pana la capat si cei vinovati sa raspunda.
  De la incomptenta la nepasare, de la bajbaieli nesfarsite la haos este exact radiografia adevarata.

Leave a Reply