O ipostaza senzationala a fost surprinsa de un fotograf profesionist pe cerul Romaniei.

Undeva la Bacau.

Un avion de supraveghere aeriana AWACS din flota NATO realimentat in zbor de un avion cisterna KC-135 Stratotanker.

NATO intareste prin masuri preventive si de aparare Flancul Estic al Aliantei, prin contributii militare de miliarde de dolari in Polonia, Romania si Tarile Baltice.

https://radu-tudor.ro/sute-de-militari-americani-intaresc-flancul-estic-al-nato-in-romania/

 

9 COMMENTS

  1. Confirm. A fost vorba in acea zi doar de un exercitiu. Mi-a fost comunicata aceasta informatie chiar de un membru al echipajului dupa ce a vazut fotografia pe facebook. Avand in vedere ca din 2014 si pana in prezent ei trec in mod constant pe axa Constanta – Bacau, nu e prima data cand ii fotografiez. E clar ca printre exercitii ei fac si supraveghere aeriana. Fotografia a fost facuta undeva (cu aproximatie) pe 26 decembrie 2016. Le-am mai observat sau fotografiat in mai 2014, vara 2014, august si octombrie 2016, primavara 2017 …
    Multumesc pentru aprecieri si ca o paranteza, marea satisfactie a fost cand am primit acasa fotografia printata si semnata de unul dintre piloti, in semn de apreciere pentru ce am reusit sa surprind.

  2. Daca ai mai fi cautat pe siteurile cu fotografii de aviatie sau pe facebook ai fi vazut ca aceste doua avioane au mai fost surprinse si mai devreme de data asta….

    • In comunitatea spotterilor nu au aparut, cu exceptia celor doi prieteni tot din Bacau. Si vorbesc aici cel putin de Romania. In Ungaria mai sunt realimentari fotografiate, dar nu cu AWACS, ci cu avioane de vanatoare. Singurele zone din aceasta parte a Europei unde se fac astfel de realimentari cu AWACS sunt numai pe estul Romaniei. Deci numai de aici poate fi fotografiat si toti spotterii din Romania ne cunoastem foarte bine. Bineinteles ca oricine le poate fotografia, dar pozele nu au aparut. Daca ai vreun link catre altii care le-au surprins, chiar te rog sa-mi dai un link. Suntem foarte incantati sa descoperim alti pasionati de aviatie si fotografie de acest gen.

  3. Vazusem ceva pe un site gen spotters bacau….. Si pe facebook parca tot asa avea id-ul….. Spottersbacau

    • Da. Este vorba de plane spotters bacau. Acolo apar fotografiile prima data. De fapt de acolo a fost preluata si aceasta fotografie. Era bine totusi daca ne mentiona in articol si pagina noastra (sursa fotografiei).

Leave a Reply