Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic şi recipiente de metal au fost strânse din zona barajului Bicaz şi a viaductului de la Poiana Largului, informează vineri un comunicat al Ministerului Apelor şi Pădurilor (MAP).

‘Acţiunea de colectare a deşeurilor de pe luciul de apă, dar şi de pe malurile Bistriţei continuă. Vineri, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, însoţit de directorul general al Administraţiei Naţionale ‘Apele Române’, Victor Sandu, continuă coordonarea acţiunilor de ecologizare în zona barajului Bicaz şi a viaductului de la Poiana Largului. Operaţiunile, începute la 16 iulie 2018, sunt efectuate de Administraţia Naţională ‘Apele Române’ (ANAR), în colaborare cu RNP Romsilva, Hidroelectrica SA şi ISU Neamţ şi operatori economici privaţi. Până în acest moment, în ambele fronturi de lucru (Barajul Bicaz, respectiv viaductul de la Poiana Largului) au fost colectate, manual şi mecanic, peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic şi recipiente de metal’, se spune în comunicat.

PS : Oricate astfel de actiuni ar face autoritatile, numarul nesimtitilor va fi mereu peste cel al celor cu bun simt si 7 ani de acasa. Aceste sute de tone de gunoaie ce sufoca frumoasele lacuri si rauri romanesti sunt expresia ghertoismului dominant din societatea noastra

10 COMMENTS

 1. Nu,Radu! Eu nu gasesc vinovat cetateanul! Eu gasesc vinovat guvernele care au acceptat afacerea cu bidoane importata si nu numai in acest domeniu! Si calculatoarele,laptopurile,telefoanele,televizoarele ajung tot aruncate la gunoi! Parca erau firme colectoare(degeaba sunt platiti daca nu isi fac treaba),ca de obicei,tot cetateanul care plateste e vinovat! Daca guvernull,oricare ar fi el,nu da dovada de seriozitate,sa fie exemplu demn de urmat,cetateanul ar misca si el ceva! Oare exista coincidente in actiuni si faceri?!

  • Exact asta a spus si RT: e vina guvernului, e vina primariei e vina oricui numai a noastra nu.

   Ei bine si guvernul e facut tot din oameni ca noi – ei pe cine dau vina?
   Ah da, statul paralel e de vina sau poate Soros.

   • Este vinovata mata, ea este primul tau educator. Te repezi in afirmatii gresite. Sitrea prezentata pe posturile tv spune in esenta dar si cu picanterii jurnalistice(daca asculti si esti bine intentionat cu Romania) ca acele reziduri provin din activitatea umana si ajung in lacul de acumulare in urma deselor inundatii. Cei care curata lacul solicita prin intermediul presei , utilaje moderne de curatare. In prezent curata improvizat si sunt expusi la pericole in legatura cu protectia muncii si sanatatea. Poate olguta a vazut si nu interpreteaza stirea ca tine. Acolo adevaratul pericol este acumularea pe fundul lacului a aluviunilor care duc prin noroiul format la cresterea presiunii hidrostatice care poate pune in pericol sigurantafizica a barajului. Daca cedeaza barajul se produce o viitura de matura tot pana la Pitesti. Daca o sa te afli in vizita acolo o sa te rogi sa te prinzi de o craca sau un pet. Aceasta problema grava a mai fost dezbatuta acum ceva ani si nu am auzit sa fi curatat cineva fundul lacului de acumulare de depuneri. Barajul este vechi foamea de energie este mare iar baieti destepti nu dau bani pentru curatare. daca mai adaugi si afoni prin ministere ajungi sa te rogi la Dumnezeu sa nu mai fie pompat noroi de ploi. Ministra mediului alearga ursi. Acum alearga cu daea dupa mistreti sa nu infesteze afacerea pesta porcina Poate ii cere cineva sfatul lui Iliescu si roman ca se pricep la hidrotehnica si hidraulica.

 2. Haideti sa privim partea plina a paharului, cum spun psdistii care se uita la cresterea economica de 6% fara sa vada inflatia de 5%: macar au facut ploile curatenie in amonte!

  Ca autoritatile sa dea amenzi si sa colecteze deseurile, sa faca reciclare nu au fost in stare! Acum macar sunt fortati cei din aval si/sau de la Apele Romane…

 3. Cand vine vorba de tone de gunoaie nu mai vorbim de aruncarea unor pet-uri ramase de la o iesire la iarba verde… Aici e clar si mana unor agenti ecomnomici care nu vor sa plateasca o taxa de salubrizare in plus si arunca mormane de deseuri. Unele plutesc dar altele raman la fundul apei si astfel sunt posibile accidente de alt gen pentru cei care intra la scaldat. Exista rampe de unde se arunca in acest mod, daca le supraveghezi zi si noapte ii prinzi imediat. Deci Statul, Mediul ar fi putut rezolva deja problema dar comoditatea nu e doar a celui care arunca un pet pe marginea apei, este si a lantului de bugetari(imparateste platiti,ca de aia-s bugetari) care nu-si fac niciodata treaba. Iar doamna ministru se rasteste la presa locala daca cineva-i mai pune cate o intrebare deranjanta. Aici se inchide cercul.

 4. Imaginea nesimtirii se vede peste tot in Bucuresti, e plin de indivizi care arunca peste tot gunoi, parcheaza pe unde vor etc. Cand le spun sa nu mai arunce pe jos gunoiul ca niste pesedisti se supara, ca ei nu sunt pesedisti, cum indraznesc sa ii fac pesedisti…

 5. Nesimtirea fata de bunurile comune vine cu moștenirea comunista—lucrul care nu e “al meu” nu contează iar proprietatea statului fiind luată cu japca poate fi distrusă fără scrupule—dar nesimtirea cuiva care își mutilează propriul lan de grâu pentru a proiecta spre cer o ÎNJURATURA scabroasă la adresa adversarului politic e o trăsătura noua, dobândită de “masa”in contactul cu “intelectualii” și presa de “dreapta” ale căror limbaj și comportament depășesc limitele nesimțirii “clasice”. Cel mai probabil este ca “fermierul” care și-a desfigurat pământul și roadele acestuia nu e un țaran autentic, ci un “investitor” in agricultura care nu are habar de valoarea bunului achiziționat; așa cum nici prietenul lui francez nu e altceva decât un activist “globalizator” cu pretenții de cultura, care considera înjurăturile niște glume istețe la adresa “țăranilor” retrograzi din PSD. Problema e ca gunoaiele de pe lacul Bistrița se pot curați dar nesimtirea scârboasă a corifeilor “dreptei”, nu; aceea vine din străfundurile minților necultivate, agresive și pline de frustrări ale găștilor useristo-corporatiste și nu va înceta sa producă efecte asupra a tot ce atinge.

 6. autoritatile trebuie sa mareasca amenzile si cu executare. asa s-a facut in tarile civilizate.

  radu tudor, muntenegru isi face autostrada prin munti. la noi nu se poate la campie. dragnea si tariceanu ce zic de statul paralel ?

Leave a Reply