Seful Comunitatii de Informatii a SUA (DNI) Dan Coats a crezut ca nu aude bine cand a aflat ca Vladimir Putin este invitat de Trump la Washington :

Ingerinţa Rusiei în politica americană continuă şi ameninţă alegerile la jumătatea mandatului prezidenţial programate în luna noiembrie, a declarat recent Dan Coats, directorul comunităţii naţionale de informaţii americane, în cadrul unei audieri în Senat, relatează AFP.

‘În întreaga comunitate (a serviciilor de informaţii), noi nu am observat nicio dovadă a unei schimbări semnificative’, a afirmat Dan Coats.

Principalele agenţii de informaţii americane au denunţat încercările Rusiei de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA din 2016, prin intermediul reţelelor sociale şi al informaţiilor piratate în tabăra democrată pentru a favoriza candidatura republicanului Donald Trump.

Preşedintele Trump a respins aceste concluzii, iar Moscova neagă categoric acuzaţiile americane privind ingerinţa sa în alegeri.

Totodată, Dan Coats a afirmat că este de aşteptat ca Rusia, precum şi alte entităţi străine, să continue să lanseze atacuri cibernetice în alegerile din SUA şi din Europa, relatează Reuters.

‘Atacurile cibernetice persistente şi perturbatoare vor continua împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor noştri europeni, folosind alegerile drept oportunităţi pentru a submina democraţia’, a afirmat Coats în cadrul audierii anuale în Comisia de informaţii a Senatului american cu privire la ameninţările la nivel mondial.

‘Ne aşteptăm ca Rusia să continue să folosească propaganda, reţelele sociale, oamenii de paie şi alte mijloace pentru a organiza o mare varietate de operaţiuni destinate să sporească diviziunile sociale şi politice în Statele Unite’, a mai spus directorul comunităţii naţionale de informaţii americane.

În opinia sa, ‘nu trebuie să existe nicio îndoială că Rusia consideră că eforturile sale au dat roade şi că alegerile la jumătatea mandatului prezidenţial din SUA din 2018 reprezintă o ţintă pentru operaţiunile de influenţă ruse’

3 COMMENTS

  • @Cristi, ies la atac degeaba! Nu ca ai nu stri ar fi curati ca lacrima,dar,se pun intrebari decente:
   – de ce si pentru ce se intalnesc,sau,ce cauta americanii la guvernantii romani in parlament?
   – ce cauta americanii la cotroceni?
   – parteneri,parteneri dar de ce nu sunt anchetate si firmele americane care prejudiciaza statul roman,vezi Bechtel si nu numai!?
   – de ce se tin scai de parteneriatul protectiv privind legea daca sunt seriosi americanii?
   Si sumt destule intrebari la care multi ar trebui sa isi raspunda pentru ca noi,sa nu mai aruncam cu noroi doar spre romanica noastra! Vezi parteneriatul care a existat ani la rand intre americani si china,acum s-a stricat beleaua dupa atata caldura oferita(a se citi pomeni chinezesti)!

 1. Am spus destul de clar: Trump nu se abtine,nu tine secrete,iti spune si se manifesta direct! Iti convine sau nu, tu/voi luati hotarari,dar cu mult inainte de a-si spune el punctul de vedere! Nu are nimic de pierdut,omul!

Leave a Reply