Presa italiana a publicat primele imagini soc cu unul din cele mai mari naufragii din ultimii 20 de ani din Mediterana : 900 de morti in Canalul Siciliei.

canale di sicilia

Numarul refugiatilor din Africa de Nord a explodat in ultimii doi ani, iar victimele apar pe banda rulanta, cu sutele, din cauza ambarcatiunilor improvizate, supraaglomerate, ce sunt lovite de furtuni sau vant puternic.

Guvernul Italiei vorbeste deja despre o criza umanitara fara precedent, dupa ce in ultimii ani peste 50.000 de imigranti din Africa au ajuns ilegal in Italia, alte cateva mii gasindu-si sfarsitul tragic in apele Mediteranei.

Frontierele UE si ale spatiului Schengen sunt mereu fortate de refugiatii din Africa si Orientul Mijlociu, oameni care fug disperati din calea unor conflicte militare devastatoare, cum sunt cele din Siria si Libia, dar si din cauza saraciei si a lipsei de perspectiva din tara lor.

Din pacate, astfel de filiere de imigratie sunt folosite si de organizatii teroriste precum Al Qaeda sau ISIS in incercarea lor de a introduce teroristi in spatiul european.

Si Sky News a publicat imaginile soc : http://news.sky.com/story/1468591/distress-call-from-sinking-migrant-boat-in-med

 

5 COMMENTS

  1. Am scris clar şi corect acum 2 ani despre tot ce se va întîmpla cu populaţia acelor zone. Acum se văd faptele şi calamităţile din cauza susţinerii grupărilor de către cei care recunosc după 2-3 ani de zile, chiar după ce se întîmplă ceva în ţările lor sau cînd nu le ies înţelegerile. Ai mei sunt plecaţi în Hurgada şi peste 2 săptămîni vă voi spune mai multe(nu prea poţi vorbi pe net despre grupări sau marile puteri) oricum poate reuşesc.

  2. Acesti oameni sunt mai putin oameni (daca pot sa spun asa) decat a fost Charlie? Pentru tragedia asta nu se mai inflameaza acele mase de oameni cat si conducatorii marilor puteri care au iesit in strada dupa atentatele din Franta? 🙁 Groaznic!!

  3. Este rezultatul destabilizarii unor zone de pe glob care si asa stateau pe un butoi de pulbere. Americanii si UE nu au luat in calcul si asta. De fapt americanii nici nu aveau de ce, Europa e mai aproape de Orientul mijlociu si de Africa. E problema noastra acum din cate se vede. Trist este ca inca mor oameni.

  4. Marea majoritate al liderilor politici vad imigrantii ca o problema … o perceptie absolut gresita. Acesti oameni pot fi scoliti rapid intr-o meserie simpla si se pot crea locuri de munca sociale pentru ei. Cred ca majoritatea lor ar munci orice, pe bani/servicii foarte putini/minime.
    Un efort comun al statelor UE ar putea transforma problema imigrantilor (si in general al saracilor) intr-un profit fara precedent, pentru fiecare stat membru.

  5. S-a “democratizat” nordul Africii, iar acesta este rezultatul. Saracie crunta, mizerie, exodul populatiei din zonele afectate.
    Spunea cineva mai sus ca americanii n-au luat in calcul “destabilizarea”, de fapt asta s-a urmarit o destabilizare masiva a intregului nord al Africii. Nu m-ar mira ca la baza constituirii ISIS sa stea serviciile americane prin interpusi si nu in ultimul rand saracia, mizeria, neajunsurile care duc la extremism.

Leave a Reply