Omar al-Shishani – cunoscut ca “Omar Cecenul”-, unul dintre liderii grupării Statul Islamic (SI), a fost ucis în Irak intr-un bombardament aliat condus de americani, a anunțat miercuri agenția Amaq, apropiată acestei organizații ultraradicale, scrie AFP.

Citând “o sursă militară”, Amaq a informat că Omar al-Shishani și-a pierdut viața “în orașul Sharqat în timp ce participa la lupta pentru respingerea campaniei militare împotriva orașului Mosul”, bastionul Si în nordul Irakului.

“Omar Cecenul”, pe numele său adevărat Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili, era de naționalitate georgiană.

Cunoscut pentru barba sa deasă de culoare roșcată, Omar al-Shishani a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul organizației militare a SI, printre care cea de ministru de război, potrivit informațiilor prezentate de Pentagon.

În luna martie, oficiali americani au mai anunțat rănirea și ulterior decesul lui Omar al-Shishani.

4 COMMENTS

  1. pe 15 martie 2016 Pentagonul anunta acelasi lucru :))
    acu o fi “tot pe bune”??
    Bine, Pentagonu a bombardat si Irakul pt ca avea, nu-i asa? – arme chimice pe care nu le-a gasit niciodata!! ce mai conteaza…

  2. Cel mai greu si devastator razboi produs de SUA care a destabilizat viata actuala! Indepartarea lui Sadam Hussein, Gadaffi si incercarea de al da jos si pe Bashar Al-Assad a destabilizat total lumea araba, americanii au descoperit prea tarziu raul ce l-au dezlantuit …

    • Raul dezlantuit pentru noi europenii, ce treaba au ei ca doar ii desparte un ocean. Ca de obicei nu ii intereseaza decat de pielea lor. Ei fac selectii riguroase cand e vorba de refugiati , dar noi trebuie sa ii luam “la kg”. Ei beneficiaza de pe urma razboiului si noi platim pentru el.

Leave a Reply