Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat joi că Spitalul de Arși din Capitală se află într-o situație gravă și că este inacceptabil ca după incendiul din Colectiv să nu se fi învățat nimic.

“Spitalul de Arși se află într-o situație gravă și nu de ieri, de azi. (…) Dincolo de probleme grave de management, insuficiența personalului, ce trebuie spus este că este inacceptabil ca după Colectiv noi să nu fi învățat nimic. (…) Nu putem închide întreg spitalul, ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea Unității de transfuzii, ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi: “Sunt mai multe variante – relocarea unei secţii, a întregului spital, evaluăm”.

Voiculescu a precizat că la acest moment la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Arsuri sunt internaţi doi pacienţi, iar în total sunt 47 de bolnavi internaţi la acest spital.

Întrebat dacă are loc o explozie undeva în ţară şi sunt mai mulţi arşi, unde pot fi duşi, ministrul a răspuns: “În străinătate. Nu avem capacitatea, dacă acum vin cinci pacienţi în plus, avem o problemă gravă ca ţară, iar această situaţie este inacceptabilă”.

“Există o problemă de management şi o problemă de infrastructură care nu poate fi neglijată. Nu putem învinovăţi întregul personal medical, este singurul spital unde avem personal specializat pentru marii arşi, singurul spital specializat unde avem mai mulţi medici care pot trata marii arşi, nu pot fi învinovăţiţi în masă”, a spus Vlad Voiculescu.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul pacientului de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală care avea o rană invadată de viermi, un medic transmiţând imaginile jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor.

Dosarul penal pentru moarte suspectă a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmând ca poliţiştii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei să fie delegaţi pentru efectuarea de audieri în cazul bărbatului internat la Spitalul de Arşi care avea larve într-o rană din spatele urechii şi care a decedat.

Gazeta Sporturilor a difuzat, joi, o înregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală cu un pacient care avea viermi într-o plagă de pe ceafă, imaginile fiind filmate de un medic care spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte.

VIDEO » Apelul unui medic de la Spitalul de Arși: ”Difuzați această filmare pentru că Spitalul de Arși a ajuns să omoare oameni și ceva trebuie schimbat!”

Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

“Sunt oameni internaţi la Arşi în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduşi direct la noi. Cum secţia e plină de muşte, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muşte”, spune doctorul care a realizat filmarea şi care a insistat ca imaginile să fie făcut publice în pofida durităţii sale.

”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim (…) Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Şi trebuie schimbate!”, adaugă medicul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a declarat că, după prezentarea acestui caz, joi dimineaţă s-a luat decizia de a fi făcut un nou control privind condiţiile igienico-sanitare la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, scrie news.ro.

 

7 COMMENTS

 1. Pai trebuie privatizate de urgenta atat sistemul de sanatate din Romania, cat si sistemul penitenciar. In definitiv despre asta este vorba, nu? In capitalism totul este pe bani.

  Trebuie privatizate amandoua, ca sa fie si la noi ca in Statele Unite. Daca ai bani si ti-ai platit asigurarea medicala privata, beneficiezi de asistenta si tratament, daca nu te duci direct in mortii tai cu cancer, hepatita B sau orice alte belele sucombante pe care le ai.

  De asemenea, sistemul penitenciar trebuie privatizat, sa fie ca in Statele Unite unde celulele se construiesc modulat, dupa care se asambleaza ceva in genul modului in care se construiau blocurile la sfarsitul epocii de aur. Sistemul este automatizat si informatizat, astfel incat personalul de paza necesar este redus la maxim, conditiile de siguranta fiind foarte ridicate.

  Daca vrem capitalism ca in Statele Unite, in capitalism totul este cu si pe bani.

  Restul e cancan.

  P.S. Radule, mi-ai banat un mesaj fara o cauza anume, pentru ca ce scria in el nu reprezenta nimic injurios, atac la persoana, insulte, calomnii, amenintari cu bomba nucleara etc. Pai ori suntem jurnalisti, ori nu mai suntem? Pa.

  https://www.youtube.com/watch?v=7FdBz4JQ12U

 2. Ca si zicala ”PESTELE DE LA CAP SE-MPUTE”, asta se intampla in toata structura care administreaza Romania! Tot ce mai este functional cat de cat, este sustinut de cativa ”nebuni frumosi”, persoane individuale care-si mai fac treaba cu energii si motivatii, de te-nterbi cum de mai rezista?In rest ineficineta totala, ca si cum 26 de ani ar fi fost plecati in alta lume! Tehnocratia actuala, dupa cum se mica, vorbeste si gandeste, probabil va ramane la stadiul cu ”mana pe clanta”! Este o lentoare si imbacseala de proceduri birocratice asemantoare UE, pentru care se plateste tribut acum.Sunt dicrepante si dezechilibre enorme de salarizare si venituri in infrastructura, intre diferitele functii si restul angajatilor. Peste toate acestea daca mai adaugam jocul politic haotic si ipocrit pe care clasa politica il face in raport cu votantii, ”ce-am votat si cu ce ne-am ales”, avem imaginea completa a ceea ce suntem astazi!Dl. Dragnea, ce mai faceti d-le cu chestiunea cu traseismul politic? Vad ca va place tutror, este o frenezie si o efervescenta de nedescris de cum va imperecheati, mai stiti de voi? Dar de Romania?

 3. Cum?
  – N-am învăţat nimic după Colectiv?
  Nu cumva aţi învăţat să urlaţi mai tare şi comunicarea e bâtă:
  – VREM O ŢARĂ CA AFARĂ(habar nu aveţi despre ce este vorba afară/voi fiind în birouri sau ăştia călare pe mătură perfect pt. manipulare)!
  – aţi învăţat să nu schimbaţi nimic unde merge prost,
  – aţi învăţat să interpretaţi în favoarea voastră totul!
  Şi sunt destule învăţate după Colectiv!

 4. Fara sa suspicionam trebuie sa intrebam :
  1.Daca omul s a internat cu o plaga veche.Deci putea fi deja infestata.
  2. Daca era o arsura de 24 de ore trebuie vazut daca persoana era constienta sau se putea mobiliza ( igiena personala in spital se face de catre asistenti doar pentru inconstienti sau imobilizati ) .
  3.e posibil sa fie manipulare prin mass media

 5. Doctorul care a facut poza in loc sa trateze bolnavul merita arestat..adica ne arata ca el nu-si face treaba.
  Nu era bolnavul lui? trebuia sa vina vecina sa-l trateze?
  desi mie personal mi se pare ca poza a fost facuta la morga si nicidecum in salon

 6. Sincer? Nu stiu ce e in acel spital, probabil e foarte rau, dar un lucru il stiu, ca poza aceea miroase urat de tot. E ca si cum Eu as arata ce mizerie e in bucataria mea sau in dormitorul meu care de fapt nu e a mea/meu, e doar al celor care locuiesc cu mine si eu doar ma vait in loc sa pun mana pe mop, aspirator sau alte produse de curatat.

Leave a Reply