Angajatorii vor plăti 2% din fondul de salarii, începând de anul viitor, cea mai mare parte din bani intrând la bugetul de stat, a anunțat, joi, Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor Publice citat de Agerpres.

“2% nu înseamnă integral fondul de salarii. O parte din acest 2% se va constitui ca venit la bugetul de stat, urmând ca, ulterior, de la bugetul de stat să fie acoperite finanțări pentru partea de sănătate și pentru partea de asigurări sociale. Vor fi aceste două componente. Practic, 90% va merge la bugetul de stat pentru a acoperi diverse destinații în funcție de solicitările bugetare și 10% va merge către sprijinirea tuturor salariaților care se vor confrunta cu situații deosebite în caz că angajatorul intră în insolvență și nu le achită obligațiile”, a spus Mișa.

Potrivit sursei citate, s-a stabilit că este mai bine să rămână și în sarcina angajatorului plata unor contribuții și să nu se transfere integral acestea doar în sarcina angajatului, iar angajatorul să nu mai aibă niciun fel de responsabilitate.

“Cei din sindicate au atras atenția asupra acestui risc. Va fi aplicat din 1 ianuarie 2018. Este deja în circuitul de avizare. Denumirea va fi de contribuție. Scad contribuțiile, cheltuielile angajatorului scad. Nu este afectat prin acest mod de calcul și această repartizare. Se face o repartizare atât la nivelul angajatului, a contribuțiilor, trecând în sarcina lui, cât și una în sarcina angajatorului, dar ele scad în continuare pe total”, a afirmat ministrul Finanțelor.

El a mai arătat că 2% se va aplica pentru toți contribuabilii persoane fizice și juridice care au calitatea de angajator, atât la stat cât și la privat.

“Astăzi, dacă ne referim la procentul care merge la Fondul de garantare al salariaților pentru a garanta ca în situația în care intră în insolvență să le fie plătite contribuțiile, acesta este de 0,25%. În viitor va deveni 0,2%”, a afirmat Mișa.

6 COMMENTS

 1. E un fel de taxa de protectie.Cand vine vorba de banii luati de la angajatori trebuie respectata neaparat o anume directiva europeana…Cand e vorba de neimplicarea politicului(parlamentului) in procesul de justitie nu mai e valabila solicitarea lor,atunci “judecam” spetza acolo in comisie de catre colegii celor care ar urma sa intre in urmarire penala si dupa cum ati vazut judecata prin vot colegial niciodata nu-l lasa pe cel implicat fara imunitate.Parca traim pe vremea lui Basescu daca nu si mai rau.Au ajuns sa modifice si geografia tarii ca sa-l scoata pe Dragnea.Nu mai contreaza,important e sa-i rupem in taxe pe cai (nu multi) care mai muncesc in tara asta.

  • Aoleu,au luat insula Belina de la Sibiu,de sub Podul Mincinosilor,au modificat geografia si au dus-o la Teleormanica,sau ce? Dar ,cum te vazui asa intelighent,zi si tu daca Belina e o insula,bratul Dunarii e Pavel, deci apa curgatoare,atunci unde-i balta lui Dragnea,aia cu stiucile? Ca acasa nu a dus-o Dragnea si nici in Brazilia nu au gasit-o.

 2. sunt curios daca vreunul din marile spirite audiovizuale ale tarii va face vreo discutie, mai mare si mai serioasa, despre colonizarea si islamizarea cu forta pregatite noua, sub santaj, de catre UE. De la partide nu ma astept la nimic, ei au probleme doar cu penalii, pensiile si impozitele…

  Iata stirea:
  “Eurodeputații au adoptat la nivel de comisie, cu o largă majoritate de voturi (43 pentru, 16 împotrivă), acest text ce va deveni, după ce va fi confirmat oficial în ședință plenară, poziția de negociere a Parlamentului European cu statele membre ale UE.
  Pentru a ușura pe viitor povara țărilor din prima linie, Parlamentul European propune ca un mecanism de repartizare “permanent și automat’ să înlocuiască actualul ‘regulament Dublin’, care desemnează prima țară de intrare în UE drept principal responsabil în cazul unei cereri de azil.
  Noul sistem nu va mai fi o derogare excepțională de la ‘regulamentul Dublin’, ci va deveni o regulă pentru fiecare solicitant de azil ce sosește în orice țară din UE. În baza acestuia, solicitanții de azil vor putea fi transferați în orice moment din țările de sosire spre alte țări care nu au ajuns încă la numărul “corect’ de solicitanți pe care ar trebui să-i primească, calculat în funcție de PIB-ul și populația lor.”

  Deci, sa primim PERMANENT arabi, africani, asiatici… si in general pe oricine, sa-i cazam, hranim, educam, pazim etc pe banii nostri… PERMANENT! Ca daca nu, ne taie robinetul prin care ne dau bani, raminind valabil doar ala prin care trebuie sa trimitem bani la Bruxelles.

  Nici rusii, in cel mai negru stalinism al lor, nu au avut ideea sa colonizeze fortat in Romania oriciti kirghizi, mongoli, turkmeni… au fost doar citeva Natashe care au venit aici prin casatorie cu tineri comunisti locali.

  Cum sa nu fi anti UE in conditiile astea? Cum sa nu doresti sa se duca dracu sandramaua cit mai reoede si in orice conditii? Cum sa nu votezi pentru orice secesiune, autonomie, etc? Cum sa nu emigrezi in afara UE?

  • O sa discute Iohannis si o sa te lamureasca cat ai zice sas.Apoi ii aduce pe toti p’aici si prin Bulgaria, fiind tarile cu o mai mica densitate,(nu-i asa?),ca acolo tintesc “stimabilii” cu hotararile lor ,si in plus au sa zica capeteniile ue ,ca de unde plecara milioane, e loc pentru alte milioane.Si ca aia adusi in tzara,plus si noi romanii ramasi pe acasa, sa nu mai fugim sa-i inghesuim pe ei,la final o sa ne inchida si granitele la toti,ca pe vremea lui nea Nicu.De ce crezi ca o mermelesc ei cu Schengenul ala? Pentru ca aici au gandit ei sa fie REZERVATIA,planul B cand nu mai tine varianta cu Turcia.Si pe langa udmr o sa mai apara si altii, mai pretentiosi si nemultumiti de majoritarii romani care devin minoritari,cea ce nici pe vremea turcilor nu s-a intamplat pentru ca romanii,asa cum au fost ei de putini,au luptat,iar acum ne fac astia pasalac.De ce platim oaste si servicii ,de cine ne apara si ce apara,de fapt?

Leave a Reply