Statele Unite ale Americii nu au ‘un aliat şi un prieten mai bun decât România’ în regiune iar, pentru a atrage investitori americani, ţara noastră trebuie să asigure un climat de afaceri ‘previzibil şi transparent’, a declarat, joi, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Acesta a vorbit, alături de şeful Guvernului, Mihai Tudose, în deschiderea forumului ‘Trade Winds’, care aduce în România cea mai importantă misiune comercială din SUA.

‘Nu avem un aliat şi un prieten mai bun decât România în această parte a lumii’, a afirmat diplomatul şi a detaliat câteva dintre domeniile în care cele două ţări colaborează.

‘Colaborăm foarte bine pentru a aduce pacea şi securitatea în această regiune, în comunitatea transatlantică, luptăm împreună pe câmpuri de luptă departe de România. Alături de colaborarea în domeniul militar, ducem o luptă foarte susţinută împotriva corupţiei, împotriva terorismului, crimei organizate, traficului de persoane şi în domeniul intelligence’, a subliniat Klemm.

El a spus că una dintre priorităţile mandatului său la Bucureşti este promovarea democraţiei, anume ‘consolidarea instituţiilor democratice’. ‘Un efort important în acest sens este susţinerea luptei anticorupţie – o luptă care a evoluat enorm în ultimii 15 ani, o luptă pe care preşedintele meu a admirat-o şi pe care SUA s-au angajat să o susţină’, a punctat şeful reprezentanţei diplomatice americane.

Referindu-se la dimensiunea economică a Parteneriatului România-SUA, Klemm a evidenţiat că alegerea de a investi într-o ţară aparţine companiilor, dar ‘cel mai bun lucru pe care îl poate face România pentru a încuraja firmele americane să investească aici este să asigure un climat de afaceri pozitiv, care este transparent, predictibil, stabil’.

În cadrul Trade Winds, a punctat el, se va crea ‘o reţea regională de experţi’ în domeniul economic. Klemm a arătat că România are ‘economia cu cea mai rapidă creştere din Uniunea Europeană’. A dat ca exemplu recentele memorandumuri semnate între Guvernul României şi companiile americane ce activează în domeniul Apărării – General Dynamics şi Raytheon. ‘Sunt simbolice pentru oportunităţile ce se deschid companiilor interesate să investească în această parte a lumii’, a mai afirmat el.

La rândul său, Dale Tasharski, adjunctul asistentului secretarului pentru Europa din Departamentul Comerţului al SUA, a vorbit despre oportunităţile din regiune.

‘Europa de Sud-Est are 60 de milioane de consumatori şi un PIB total de 500 de miliarde de dolari’, a spus el.

În opinia lui Tasharski, ‘clasa de mijloc şi antreprenorii emergenţi fac Europa de Sud-Est să se remarce ca destinaţie pentru investitorii americani’.

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerţului al SUA, ajuns la a zecea ediţie.

România este principala destinaţie a misiunii economice din perioada 16-24 octombrie, care se va deplasa şi în Bulgaria, Grecia, Serbia şi Croaţia. La Forumul de afaceri de la Bucureşti sunt invitaţi să participe oficiali şi oameni de afaceri din întreaga regiune.

Seria de evenimente Trade Winds, lansată în 2008, are loc în diferite ţări sau regiuni ale lumii, având drept scop principal promovarea exporturilor americane pe terţe pieţe şi explorarea de noi oportunităţi de afaceri pentru companiile americane. Cele mai recente ediţii s-au desfăşurat în Chile (2016, pentru regiunea Americii Latine) şi Africa de Sud (2015, pentru regiunea central şi sub-sahariană a Africii), fiind foarte apreciate în mediul de afaceri american, scrie Agerpres.

5 COMMENTS

  1. normal, acu ca s-a semnat si cu Aerostar Bacau pentru Patrioate… dupa General Dynamics pentru Piranha… brusc romanii nu mai sunt corupti, cu justitia e in regula, cei mai buni prieteni, bla bla

    Imi provoaca sila piruetele verbale si de atitudine ale acestui pacalici amoral; omul nu face decit sa ne arate fata proasta a Americii, in loc s-o sporeasca pe aia buna, prin prestatia sa. Oare cit mai avem de asteptat pina ca Trump sa puna si la noi un ambasador adevarat, nu un impostor fara legatura cu diplomatia, croit dupa chipul si asemanarea lui Hillary Clinton? MAGA, Klemm!

  2. traducere: sunteti sclavii perfecti! pentru toti care sunt bucurosi ca ne mangaie mbasadorul american pe cap fiindca l-am lins unde trebe… o parafrazare: vom muri dar vom fi liberi.\
    Iar chestia incepe prin a-l expulza pe imputitul asta ….. gen ai 24 de ore sa parasesti teritoriul tarii

  3. Ideologul mondial, Soros (desi sunt altii care il coordoneaza), ne arata calea pentru schimbarea „lui” Kovesi. Strada. Daca cei „domestici” (cam de 40 -100 de ori mai numerosi decat cei din Piata Victoriei) sunt cuminti, cei din strada („maidanezii”) decid soarta tarii. Si nu numai. A Cataloniei si a urmatoarelor provincii din „planul lui Soros”. Regionalizarea si infiltrarea fortata a migrantilor duc, in final, la slabirea/desfiintarea natiunilor si crearea SUE. Kovesi incepuse bine, desi multi plimbati pe la Tv nu pateau nimic sau, mai precis, cei dintr-o tabara jucau doar roluri dintr-o piesa de teatru, pentru a nu fi chiar pe fata Politia Politica ce se contura. De exemplu, Gitenstein, Giknavorian, Basescu, Coldea nu vor pati nimic niciodata. Klemm s-a cameleonizat pe langa Trump, care inca nu poate misca pana nu termina anchetele cu rusii, desi DC Leaks, SCL, Guciffer l-au ajutat de zeci de ori mai mult. E o manevra a „vechilor”, de a-l tine inactiv. In concluzie, daca in fata DNA nu e nimeni, oamenii apreciaza aceasta derulare a evenimentelor. Mai, danezilor… Sa fie ceva putred in Danemarca ?

Leave a Reply