O stire interesanta, in atentia presedintilor celor 2 camere ale parlamentului roman si a majoritatii guvernamentale…

727255-barack-obama-addresses-parliament

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite, dominată de Partidul Republican, a autorizat miercuri lansarea unei proceduri judiciare contra preşedintelui Barack Obama pentru abuz de putere, o procedură neobişnuită, denunţată de către democraţi, relatează AFP.

Camera a adoptat cu 225 de voturi pentru şi 201 împotrivă o rezoluţie care îl autorizează pe preşedintele Camerei, John Boehner, să lanseze o procedură judiciară contra lui Obama pentru încălcarea responsabilităţilor sale constituţionale, prin faptul că nu a aplicat cu fidelitate legea reformei în sănătate în 2010. Toţi democraţii au votat împotrivă.

“În loc să depună plângeri împotriva mea, doar pentru că îmi fac munca, Congresul ar trebui să-şi vadă de treabă şi să facă viaţa americanilor care i-au ales mai bună”, a reacţionat miercuri Obama, care efectua o vizită în statul american Missouri.

Republicanii l-au acuzat în repetate rânduri pe Obama că a adoptat o serie de ordonanţe prezidenţiale care ar depăşi atribuţiile Executivului, în special reglementări privind situaţia imigranţilor, în 2012, întârzieri în aplicarea reformelor în domeniul sănătăţii, în ultimii ani, şi, recent, eliberarea a cinci talibani de la Guantanamo în schimbul sergentului american Bowe Bergdahl, care era ţinut ostatic în Afganistan.

Pe fondul criticilor republicanilor, Curtea Supremă de Justiţie din SUA a limitat atribuţiile constituţionale ale preşedintelui Barack Obama de a numi prin ordonanţe membri ai Administraţiei federale.

PS : Daca s-ar putea, republicanii americani sa depuna aprobe o procedura judiciara in SUA si impotriva incurajarii abuzurilor regimului Basescu in Romania de catre administratia democrata a lui Obama. In republicanii americani ne mai e speranta, la Bucuresti n-are rost sa mai cerem ceva…

 

24 COMMENTS

  • Pai nici noi nu avem. Avem intre presedinte si premier dar de asta ei nu au nevoie caci ar fi culmea sa semneze Obama presedintele pact de coabitare cu Obama premierul. Dar poate au ceva de spus Ambasada SUA si Kery ala care se dadeau de ceasul mortii cu suspendarea sau inculparea betivanului. Din declaratiile lor de atunci inteleg ca acum se pune de o lovitura de stat in SUA. Ar fi momentul sa trimita si politicienii nostri o scrisoare ambasadei in care sa isi exprime ingrijorarea in privinta loviturii de stat din SUA.

   • Poti sa imi spui si mie cine este premierul SUA si cine este presedintele SUA? Dupa aceea mai vedem ce si cum cu numele.

    • asta e pentru tine intrebare incuietoare? ia raspunde tu care e deosebirea intre franta si sua la acest capitol si care sunt atributiile celor 2 sefi de stat . pe urma o sa vad daca te pricepi la ceva sau doar gura e de tine

     • Nu e frumos tataie sa raspunzi la o intrebare tot cu o intrebare. Sa zicem ca eu nu stiu nimic si ateptam de la tine cele doua nume. Daca nu le stii atunci data viitoare cand raspunzi semneaza cum imi recomandai mie. De fapt am uitat de capra vecinului. Aici discutam stric de USA nu era concurs de cultura generala dar vad ca ai sesizat in sfarsit nuanta primului comentariu si vrei sa o dregi facand pe intelighentul. Raspunde doar la intrebarea pusa ca nu e concurs.

 1. Nu…Ambasada Romaniei din USA sa intervina, sa ia apararea lui Obama asa cum a facut ambasada USA in Romania cu demisu’.

 2. Domnule Radu Tudor, doresc sa v-a abordez intr-o problema personala. Ma scuzati ca indraznesc sa va deranjez neprincipial in aceasta problema, dar ati devenit ultima mea speranta. Va multumesc si astept din partea dvs. un semn cum pot lua legatura cu domnia voastra.

 3. Da de unde!!! La noi este legea făcută în aşa hal, în bătaie de joc la adresa poporului Român, niciun român de rînd să nu aibă drepturi, toate să-i fie încălcate prin legislaţia acceptată de politicieni, nu vor decît să distrugă totul, mint de îngheaţă apele, te mint în faţă, dacă le pui înregistrarea, o iau pe ocolite, la fel şi cu referendumul pentru demitere, excrocii care sunt arestaţi, ies prin spate-legea e făcută şi interpretată de politicieni, politicienii avocaţi, politicienii notari, politicienii procurori, dacă voiau binele poporului, făceau-aprobau legile în favoarea poporului, din această cauză s-a ajuns la bătaia de joc de la Pungeşti, Băceşti, Puieşti şi nu numai!!! Culmea, politicienii fac contracte avantajoase lor pe spinarea majorităţii sărăcite, exemplu demn: apa potabilă este nepotabilă din cauze politice(defrişări, bani aruncaţi aiurea în buzunarele politice, nefolosiţi în scopul epurării ape potabile), culmea, mai sunt şi ploile, normal, că doar trăim întro ţară cu 4 anotimpuri, politicienii urlînd în gura mare să cumpărăm apă plată în loc să ţină din scurt şi să controleze pe ce sunt cheltuite fondurile!!! tot noi să-i îmbogăţim pe patroni, deşi, metru cub la apă este destul de mare, apă nepotabilă dar plătită, că aşa vor guvernele !!!
  Apropo, băse spunea:,,unde-i (crima) la…nu ştiu cine” este aceeaşi abordare ca a lui Şoric-poliţistul din Bacău sau Piatra Neamţ…

 4. Cine poate fi mai credibil în America, decât Băsescu şi-a lui ceată/Toţi bărbaţi cu fruntea plată?!

 5. Au numai o camera??? si numai un presedinte???Vai, vai! noi numai intr-o camera avem membii cati ai lor de toti, dar in amandoua ale noastre ?! avem o multime! putem sa-l cedam pe Zgonea de exemplu si ei sa ni-l dea pe John Boehner.

 6. Doar cu restrangerea influentei asupra procurorilor sefi, SRI, SIE si STS ar fi deajuns. Desemnarea si numirea ar trebui facute de catre parlament iar presedintele sa fie doar un simplu NOTAR. Si pentru a evita ascunderea anumitor dovezi de catre sefii SRI si SIE ar trebui sa existe un comitet director (3 persoane), la un director ii poti astupa gura (vezi cazul Maior cum a tacut de frica lui Basescu) dar la 3 mai putin.

  Informatiile pentru siguranta presedintelui se poate face prin SPP.

 7. la usa nu exista o curte constitutionala care dicteaza parlamentului dupa cum indica presedintele si nici un dna manevrat de presedinte sa hacuie si sa influenteze decizia politica a parlamentarilor “indisciplinati” sau chiar a partidelor.sau sub lozinca luptei contra coruptiei sa fie protejati prietenii si cotizantii si lichidati adversarii politici.si asta pentru ca asa este croita constitutia dupa “indicatii europene”.

 8. Niste cretini (republicanii); ultimul sondaj arata ca 60% din americani sint impotriva destituiri lui Obama; dar fac si ei valuri….

 9. Vad pe un canal de televiziune ca Base se ascunde la Cotroceni. Oare se ascunde sau este absent… nemotivat? Oare s-o fi dus la Viena cu probleme de sanatate. O fi intrat in crize de cand s-a incaput operatiunea Antenei 3 de al cauta pe “batranul de la Bucuresti”?

 10. Sunt fan John Boehner! E un foarte bun politician pentru SUA. Daca am avea si noi un Boehner al nostru ce bine ar fi… Atat. Despre Obama si decmocrati, nu au excelat niciodata in politica nici pe plan intern si nici extern. Praff si pulbere. Republicanii sunt adevarati politicieni. Ia uitati-va cum trateaza democratii Romania in acest moment: Kovesi e o sfanta si o statuie a luptei impotriva coruptiei persecutand cu DNA-ul batrani fara vina si fara aparare, ambasador nu au numit nici acum, investitii economice majore ciuciu, etc. Democratii de la Clinton incoace care nu ne-a inclus in NATO cand trebuia, au dovedit ca sunt niste carpe! Duca-se cu Obama cu tot!

 11. In acest moment Romania are nevoie de o initiativa precum aceasta:
  https://filtrala.org/

  Doar in acest mod se va putea face lumina in justitia romana. Anonimatul mesajelor trimise in retea! E ceva care va da mai multa siguranta si incredere romanilor.

Leave a Reply