timthumb.php

Pădurile româneşti sunt devorate continuu de “termitele” austriece, în timp ce majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană au luat măsuri pentru protejarea fondului forestier propriu, cum ar fi reducerea cantităţii de lemn destinată exploatării. La fel a procedat Rusia şi China. Dar, în România grupul de firme austriac din cadrul Holzindustrie Schweighofer interpretează legislaţia româneasca în funcţie de interesul lor. De-a lungul timpului, la nivel naţional compania Schweighofer a făcut mai multe afaceri la limita legii sau chiar a încălcat-o. În urmă cu o săptămână, o anchetă demarată de Direcţia Naţională Anticorupţie în sânul justiţiei din Suceava a scos la iveală iţele controversate ale poveştii prin care firma austriacă Holzindustrie Schweighofer SRL a obţinut terenul agricol pe care şi-a construit fabrica din localitatea Rădăuţi, din judeţul Suceava. Pentru a pune mâna pe terenul dorit, austriecii au luat legătura cu afaceristul Gavril Constantin Babiuc care trebuia să cumpere aproximativ 130 de hectare de teren arabil de la proprietarii din zonă, pe care trebuia să-l revândă ulterior austriecilor. Ameninţat de austrieci cu pierderea contractului, Babiuc a apelat la judecătorul Costică Bogdan Bărbuţă, de la Judecătoria Rădăuţi, care a emis 69 de hotărâri judecătoreşti ilegale pentru ca acesta să intre în posesia pământului. Ulterior întreaga suprafaţă a ajuns la firma Holzindustrie Schweighofer.

Judecătorul Costică Bărbuţă a emis 69 de hotărâri ilegale pentru ca austriecii să-şi construiască fabrica de la Rădăuţi

Fostul director al Regiei Naţioane a Pădurilor Romsilva din perioada 2002-2003, Filip Georgescu a a susţinut adoptarea în regim de urgenţă a două acte normative prin care s-a creat condiţiile legislative necesare pentru exploatarea masivă a fondului forestier românesc de către Holzindustrie Schweighofer, firmă românească cu capital austriac. Prima a fost Ordonanţa de Urgenţă 71 din 2002, prin care Romsilva putea încheia contracte de vânzare a masei lemnoase pe termen lung, cu agenţii economici care au o capacitate de procesare a unei cantităţi de peste 20.000 metri cubi pe an. Principalul beneficiar al acestei măsuri legislative a fost Holzindustrie Schweighofer care, prin trei contracte încheiate cu Romsilva pe o perioadă de 10 ani, a primit dreptul de a exploata în jur de un milion de metri cubi de lemn, anual. Dar, numai lemn folosit în producţia proprie. Cu toate acestea grupul de firme din cadrul Schweighofer interpretează legislaţia românească în funcţie de interesul lor. În ultimii ani, grupul de firme aflate sub umbrela lui Schweighofer a facut mai multe afaceri la limita legii sau chiar au încalcat-o. Potrivit contractului semnat cu Romsilva

Intrermediari pentru Romsilva

La Direcţia Silvică Oradea, Holzindustrie Schweighofer a contractat 60.000 mc de masă lemnoasă, din care doar aproximativ 20 mc erau răşinoase. Restul speciilor de lem n au fost luate de austrieci şi vândute către alte firme. Potrivit inspectorilor de control, firma austriacă a încălcat contractu deoarece avea dreptul să cumperel “doar material lemnos pentru producţia proprie”. Contractul pe termen lung nu a fost respectat nici la Satu Mare, unde o cantitate de 5374 mc au fost vânduţi către firma Prislemn SRL. O cantitate asemănătoare a fost vândută şi către firma Silvatica. La Zalău s-a întâmplat la fel. Austriecii au cumpărat lemnul de la Romsilva, fiind revândut firmei Silvatica.

De la Direcţia Silvică Braşov s-a cumpărat 39.600 mc lemn, din care doar 11.000 au fost răsinoase. Restul a fost revândut. Astfel, s-a încălcat Ordonanţa 71/2002 privind aprovizionarea cu materie primă a marilor producători. Nimeni nu a luat nici o măsură. La Bacău, în anul 2007, s-a exploatat 70.174 mc de lemn. Din această cantitate doar 10.470 au fost transformati în produse industriale, pentru că diferenţa a fost vândută către alţi agenţi economici. Din această afacere, Romsilva a pierdut aproximativ 100.000 de euro. “Datorită poziţiei pe care o deţine, a mai contractat o cantitate de 41735 mc de foioase fără să facă dovada că lemnul va fi folosit în activităţi de prelucrare în produse finite. Întreaga cantitate a fost revândută la un preţ mai mare decât cel contractat la Bacău”, susţin inspectorii silvici.

Afaceri controversate

Holzindustrie Schweighofer a contractat 120.000 mc de masă lemnoasă de la Direcţia Silvică Suceava. Din această cantitate aproape 36.000 mc au fost revânduţi către alte firme. Mai mult, în anul 2008, Holzindustrie Schweighofer a contractat tot de la Suceava o altă cantitate de 125.147 mc. “Având în vedere faptul că suprafaţa de pădure aflată în proprietatea statului s-a diminuat în Suceava cu 87.000 ha, volumul înscris în contractul de vânzare a masei lemnoase depăşeşte procentul maxim admis de 20%.”, se menţionează într-un raport de control. În schimb, angajaţii Direcţiei Silvice Miercurea Ciuc nu au mai mărit preţul la lemn timp de trei ani, deşi erau obligaţi de lege să facă acest lucru. “Prin urmare directia silvică a vândut aproape 20.000 mc de masă lemnoasă către Holzindustrie Schweighofer la un pret mai mic cu 16 lei/mc”. Astfel, statul român a fost prejudiciat cu suma de 700.000 lei, adica cu vreo 200.000 de dolari. Mai mult, masa lemnoasă a fost exploatată de Forestar S.A. iar lemnul nu a mai ajuns la Holzindustrie Schweighofer.

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer a început în anul 2004 să caute teren pentru construcţia unei fabrici şi a unui centru administrativ în judeţul Suceava, unde urma să facă investiţii de aproximativ 100 de milioane euro. După lungi căutări, austriecii au pus ochii pe un teren de aproape 130 de hectare în comuna Satu Mare, aflată în apropierea municipiului Rădăuţi. Pentru a nu cumpăra terenul direct de la proprietari, austriecii au apelat la afaceristul Gavril Constantin Babiuc, care trebuia să-i convingă pe toţi proprietarii din zonă să-i vândă pământul. Iar el, ulterior, trebuia să revândă terenurile firmei austriece. În goana după pământul moldovenesc, Gavril Babiuc a întâmpinat probleme în achiţionarea a 79 de parcele a căror suprafaţă era de 41,59 ha. Aceste ultime parcele nu se putea vinde prin notariat pentru că moştenitorii de drept nu dezbătuse succesiunea, erau deţinute în coindiviziune sau succesorii nu şi-au încris dreptul de proprietate în cartea funciară. Aflaţi în impas, austriecii au început să facă presiuni asupra lui Gavril Babiuc, pe care-l ameninţau că dacă nu rezolvă problema riscă să piardă contractul. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că: “Numitul Babiuc Constantin Gavril a fost presat de investitorul austriac să rezolve această situaţie sub sancţiunea pierderii, inclusiv de către acesta a unor sume semnificative de bani. În acest context, Babiuc Constantin Gavril a apelat la judecătorul Bărbuţă Bogdan Ilarion Costică, din cadrul Judecătoriei Rădăuţi.”

69 de hotărâri, ilegale

După un plan bine elaborat între Babicu şi Bărbuţă, problema cu cele 79 de parcele şi-a găsit rezolvarea la Judecătoria Rădăuţi. Astfel, judecătorul Costică Bărbuţă a emis pe 22 martie 2005 nu mai puţin de 21 de hotărâri judecătoreşti. Două lună mai târziu a emis alte 25 de hotărâri. În septembrie au fost emise alte 12, iar în octombrie ultimele 11 hotărâri. În total 69 de hotărâri judecătoreşti prin care Babiuc a intrat în poseia celor 79 de parcele. De la Babiuc terenurile au ajuns în proprietatea firmei Schweighofer. Pe terenurile cu pricina, austriecii au înfiinţat în 2008 “Fabrica Rădăuţi”, fiind inclusă în compania Egger. Potrivit datelor de pe site-ul companiei, la Rădăuţi se debitează anual 1,4 milioane metri cubi de lemn rotund şi se produc în jur de 165.000 de tone de peleţi. 70% din materialul lemnos provine din România, iar restul din Ucraina. Ioan Banciu, country manager la Egger, a declarat pentru Hotnews că: “”terenurile s-au achiziţionat cu respectarea legislaţiei în vigoare, documentele fiind autentificare la notariatele publice”. (articol scris de Petru Zoltan in Jurnalul national – www.jurnalul.ro)

 

34 COMMENTS

 1. da Dle Tudor si eu de 10 ani astept o rezolutie sa pot taia din padurea mea de langa Roznov , padure de peste 120 de ani unde copacii au inceput sa cada singuri , am fost la minister de acolo m-au trimis la ITRSV Suceava de acolo la ocolul silvic Rosnov si tot asa , m-am saturat nu mai platesc nimic nici impozit nici paza si am sa o tai haiduceste stil kereshtoy atila !

  • Eu asa fac demult , acu cativa ani i-am chemat sa imi marcheze 3 anini mai batrani , au zis ca le e lene sa bata drumu dar furau noaptea de la mine, si culmea ii scoteau cu tractoru din radacin sa nu se cunoasca, de atunci m-am invatat , imi iau hartie de transport de la primarie si ii tai singur, si daca ii vad la mine pe tarla ii tai si pe ei o au promisa. E cel mai bine contra “durerilor de cap” , bineinteles, in limita legala, adica nu imi culc padurea in 2 zile.

 2. Subiectul defrisarii devine interesant doar atunci cand se intampla dezastre, dar de preventie nu se ocupa nimeni in Romania. Nu exista cuvantul preventie nici in vocabularul autoritatilor dar nici in cel al romanului cu drept de vot si nu numai.

  “…o anchetă demarată de Direcţia Naţională Anticorupţie…” Acum DNA nu mai e basista?

  • Cum nu se ocupa de preventie? De preventie se ocupa cel mai bine. In fiecare an se fac studii de fezabilitate si proiecte caci de aici ies bani frumosi nu si din punerea lor in executie. Se fac studii de fezabilitate, se tin licitatiile si inainte sa inceapa lucrarile se anuleaza licitatia anterioara, se face un alt studiu de fezabilitate, un alt proiect, o noua licitatie s.a.m.d. in functie de cum se schimba si puterea. Asta nu e preventie? Vrei sa dea banii aiurea si pe executia proiectelor respective? Sa le si faci inseamna munca taica si bani putini la tescherea.

 3. bun articol, problema e ca ponta si PSD-ul se numara alaturi de pdl si basisti printre sustinatorii acestor borfasi care ne fac praf tara, s-au opus cu inversunare adoptarii unui nou cod silvic care face imposibila bestialitatea acestui act terorist.

  Holzindustrie Schweighofer trebuie declarati grupare terorista iar toti cei care-i reprezinta trebuie de urgenta arestati pentru acte de terorism (doar zilele acestea avem trei morti si sute de gospodarii distruse)

  • “Tara tuturor posibilitatilor”?, e cam gresit spus, pentru ca include si munca cinstita si platita corect, poate se potriveste: tara tuturor hotiilor.

 4. ,,Ioan Banciu, country manager la Egger, a declarat pentru Hotnews că: “”terenurile s-au achiziţionat cu respectarea legislaţiei în vigoare, documentele fiind autentificare la notariatele publice””, care notariat ???(care fabrică acte cu semnături scanate???). Bănuiesc că au şi justiţiarii partea lor în buzunare, dacă nu fac nimic real, legal(de fapt, fabrica de acte semnate prin scanări a început de prin 2004, nu mă miră)…

 5. Imbecilii astia guverneaza tara:
  “Mihnea Costoiu (senator, ministrul Cercetării): Se spune că apa la români aduce noroc la un eveniment şi eu cred că va aduce noroc şi premierului, şi PSD.

  Liviu Dragnea (deputat, vicepremier): Sunt foarte încărcat pozitiv pentru că am fost cu Victor Ponta în câteva comune afectate de inundaţii.

  Gabriel Oprea (deputat, ministru de Interne): Avem, în momentul de faţă, un număr de aproximativ două victime care au fost înecate. Nu sunt alte informaţii că ar mai fi murit cineva.

  Doina Pană (deputat, ministru al Apelor şi Pădurilor): Nici inundațiile nu mai sunt ce au fost odată (…) Ploile astea sunt atipice și în momentul în care vin averse de 100 de litri pe metru pătrat cum din nefericire se întâmplă foarte des în ultima vreme, e un fel de siguranță, nu e niciun pericol, niciun motiv de panică ”

  http://www.cotidianul.ro/declaratii-care-demonstreaza-ce-iq-au-unii-politicieni-244277/

 6. in ce mizerii din Romania mai este implicat clanul Schweighofer.

  “Gerald Schweighofer, 56 ani. Afacerist austriac – cel mai important jucător de pe piața lemnului din România. Schweighofer a preluat 10% din afacerea Eco Vert, împreună cu cei doi aristocrați austrieci. A ieșit din firmă în 2013, cedându-și partea către Sinodul Episcopal Linz.

  Cei trei austrieci nu aveau nimic în comun cu românul Coriolan Baciu până la momentul tranzacției. Ei au intrat în afacere pe o filieră bisericească – o asociație caritabilă a Bisericii Greco – Catolice, cu care Baciu colabora de mai mulți ani. Tot prin intermediul asociației bisericești, mai multe terenuri ale statului au ajuns în administrarea firmei Eco Vert, fondată de actualul președinte al partidului Totul pentru Țară.”

  http://www.riseproject.ro/articol/liderul-legionarilor-tranzactii-cu-printi-si-prelati/

 7. Sa presupunem ca domnul de la PNL se va tine de cuvant si va face un proiect de lege, si nu va avea bete in roate.
  Va dati seama cum se vor taia in draci padurile, si cate trenuri de lemn vor pleca catre Austria (mare tara, mare caracter) inainte sa fie promulgata legea respectiva?

 8. Radu, am văzut live interviul lui Dragnea privind controlul la Apele Române. Doamneee!!! Moaca lui arată complicitatea perfectă la bănuţii pentru contracte(minte omul ăsta în draci). Nu sunt de 25 de ani mînă-n mînă cu PDL-iştii? Cînd e pdl-ul la guvernare, şeful e de la pdl, adjunctul de la psd, cînd psd-ul e la guvernare, şeful e de la psd şi adjunctul e de la pdl(se schimbă între ei cei 2 în funcţie de guvernare, are dreptate dl.Chireac, de aici am dedus minciunile lui dragnea). De asta nici nu se face nimic, de asta se fură fondurile, cică este hotărîre de guvern care poate fi schimbată în funcţie de necesităţi(probabil ale lor, nu ale poporului) şi aşa trage omul de rînd toate mizeriile politicienilor parşivi…
  Cam aşa este şi cu guvernarea udmr-ului invitat la guvernare de psd fără acordul poporului votant!!!
  Apropo, ce se mai aude de numărul alegătorilor de pe liste şi cei care sunt reali, în viaţă??? nimic, vin alegerile şi trebuiesc votaţi, fie şi de morţi(că în ultima perioadă au murit destul de mulţi din cauzele politicii infecte practicată de guverne)…

   • Prin anii 1990-1992, un jurnalist (se poate cauta prin arhive, ca nu erau prea multe televiziuni pe-atunci) ai pomeneste lui Iliescu, despre cum se fura; raspunsul lui Iliescu a fost ceva de genul: – pai cum sa devina capitalist atunci?; si pe acest principiu au aparut “marii capiitalisti” ai Romaniei, principiu pastrat pana in zilele noastre, dar cine vrea afla, se informeaza, sau se multumeste cu ce are sub nas acum.

 9. Domnule Tudor !
  Austria nu taie niciun metru cub de lemn fara o gramada de aprobari. Acolo totul este extrem de strict. In schimb vin la noi si ne lasa fara paduri, ca vezi Doamne au aprobarile de rigoare. Foarte bine s-a pus problema acelor directive UE, care creeaza haos nu numai la nivelul silvic. Daca acesta este unul din pretul de platit pentru devenirea noastra ca membri UE, mai bine nu.
  Avem o preiada de specialisti straluciti in toate domeniile, sunt lasati la naftalina, uitati, marginalizati pentru simplul motiv ca nu “canta melodia” care vor s-o auda potentatii zilei. Niste golani cu gulere albe.

  Ca de obicei o emisiune, cea din aceasta seara, de inalt nivel, subiectul, invitatii,totul.

 10. O singura intrebare am domnule Radu Tudor,cand credeti ca se va lua o masura in acest sens ??? Eu personal,cred ca niciodata,pentru ca avem o clasa politica ticaloasa indiferent din ce partid fac parte si pe care nu-i intereseaza acest lucru !!!

 11. Aaa, nuu, domnu Radu, cum vă permiteţi, păi, vă luaţi de rasa “niemţiească”?

  România pute de germanofili, rusofili, englezofili etc…

  • Si Germania pute de germanofili, rusofili, englezofili. Diferenta mare este in structura majoritatii populatiei. La ei sunt nemti la noi romani. De ce nu fac austriecii astia la fel si la ei? Daca ar face asa ceva si autoritatile i-ar lasa nu ar mai vedea politicienii voturi in vecii vecilor caci la ei nu merge cu o punga de malai si un pui. Si apropo! A cam fost si in Austria la fel cu ceva timp in urma. Stiti cum au rezolvat-o austriecii? Nu s-au dus sa voteze pentru cine le-a dat o punga de maai, un pui sau 5% la pensie. S-au dus si au dat un cartonas rosu in sensul ca i-au votat pe toti sau au votat la misto partidul lui Heidler de au castigat aia alegerile. Dupa 6 luni s-au refacut alegerile dar si clasa politica. Oare romanii vor putea face asa ceva? Nu cred. Ei voteaa in continuare cum lis e spune la TV sau dupa punga de malai si puii de rigoare.
   PS: Ce fac austrieciia stia si ce fac si alte companii straine de la noi, vezi si Bechtel, confirma teoria aia privind coruptia de la noi. Adica da, avem coruptie dar nu inventata de noi. Am avut profesori buni si nu ii vom depasi niciodata. inca mai invatam de la ei. Iar in privinta mitei stati linistiti ca s-ar lua mita si in alte tari si in spitale, si in scoli si in administratie. Problema acolo e ca nu are cine sa dea ca de luat ar lua si ai lor.

 12. In domeniul silvic legislatia e foarte intortocheata! Sunt foarte multe modificari ale actelor normative, astfel incat controlul legalitatii taierilor si valorificarii materialului lemnos sa fie aproape imposibil! Minti diabolice au lucrat lucrat la emiterea actelor normative… E loc de orice interpretare! Semnalarile din presa sunt adresate opiniei publice dar vinovatul real, adica legislativul, nu este aratat cu degetul! O lege clara se impune urgent, daca vrem sa mai avem paduri!

 13. SPB Industrieholding GmbH din Austria prin COZILE DE TOPOR:
  Holzindustrie Schweighofer SRL detin si defriseaza hecatare de padure in Romania.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Holzindustrie_Schweighofer
  http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id1961/finforest_ian_2010.pdf
  http://jurnalul.ro/campaniile-jurnalul/descoperirea-romaniei-08/imperiul-dezastrului-130595.html
  http://www.ecomagazin.ro/imperiul-dezastrului/
  http://jurnalul.ro/campaniile-jurnalul/lemnul-romanesc-dat-pe-mana-firmelor-straine-525233.html
  Aşa ceva, această conspiratie ale unei oculte impotriva Romaniei si românilor se întâmpla numai pe vremea lui Mihai Eminescu, pe care l-au și ucis pentru că a demascat multe dintre jafurile făcute de trădătorii politici de la acea vreme. Să nu creadă acesti asasini civilizati, ucigași că am uitat sau vom uita vreodată. Numai imperiul austro-ungar era capabil de construirea unor astfel de jafuri cu complicitatea criminala a unei intregi clase conducatoare care au vândut România intereselor imperiale. In plina globalizare care se vrea sa ajunga la un final de proiect si in care corporatiile folosesc identitatea si numele unor state, natiuni e greu sa stii de unde vine raul si care este autorul moral, de multe ori statul natiune este o tinta falsă, o țap ispăsitor, o victimă. Corporatiile si globalistii nu tin cu nici o tara, nu au patrie, nu au mama, nu au neam, nu au frica de Dumnezeu. Dumnezeul lor sunt ei înșisi.

 14. aveti admiratia mea pentru felul i care incercati sa aparati padurile Romaiei . Multa sanatate dumneavoastra si spe ca ecologistii pietei Universitatii sa forteze mana PSD pentru a da o lege prin carer sa impoziteze progibitiv exportul de lemn brut

  • erata “prohibitiv”
   PS Arabul terorist Haisam sub protectia PSD (iliescu+hrenebciuc) a ras padurile de pe Valea Trotusului , Comanesti , Darmanesti

 15. Eu cred ca afacerea asta cu lemnul este protejata de la nivel UE . Cum a fost si cu Petrom . Si cum probabil sunt multe altele care imi scapa la ora asta .
  Daca tara asta periferica comenteaza ceva , sigur ne arata iar cartonasul.
  Si cartonasul in epoca asta este foarte simplu . Se taie finantarea pt maxim 2 luni . Pur si simplu ne sugruma . Sa vina toata clasa politica sa spuna adevarul . Traim pe datorie .
  Asta cred ca a fost si smecheria principala care a folosit o Traian Basescu . El este garantul imprumuturilor babane de la FMI%co .
  Sa nu uitam ca in 2009 am luat multe miliarde de euro imprumut .
  Pai astia de imprumuta sumele astea , au nevoie de o garantie .
  El a fost garantul lor .
  Noi cand mergem sa facem un credit la banca , ni se pune ipoteca . Pt sume de ordinul zecilor de mii de euro.
  Pai la miliarde de euro oferite imprumut Romaniei , ce ipoteca se pune?
  Traian Basescu a garantat . Si FMI&co si au pastrat omul cu orice pret.
  Iar guvernul actual nu are incotro . O sa garanteze si ei bunul mers . In frunte cu urmatorul presedinte . Indiferent cum o sa il cheme .
  Suntem la mana lor . Orice proiect de buget se face impreuna cu FMI&co.
  Repet , este vorba de imprumuturi de miliarde de euro . Fara ele ne sufocam . Imprumutam bani pe banda rulanta . In acelasi timp platim datoriile vechi . Dar facem altele noi .

  • Ar fi interesant de vazut cand au intrat austriecii astia la noi. Nu cumva tot in perioada in care s-a vandut si PETROM catre OMV pe un pret mai mic decat cel platit de OMV pentru o rafinarie din Turcia? Nu de alta dar cumpararea PETROM s-a facut in perioada aia de 6 luni in care Austria detinea presedentia UE. Coincidenta naibi ca exact atunci am primit si noi verde la aderare. Au cazut toate steguletele dupa privatizarea PETROM. Nu cumva in afara de privatizarea PETROM au mai fost si alte contracte care au daramat steguletele printre care si aceasta firma?

 16. Trebuie facuta o campanie fara precedent, pentru INCETAREA taierii padurilor (sa a ceea ce a ramas din ele ) Romaniei!
  Trebuie sesizate toate institutiile statului care pot face asta, care ii pot trage la raspundere pe faptasi. Cand il mai invitati pe Pontas la emisiunile Antenei 3, abordati subiectul, puneti-l sa promita ca va emite o Ordonanta de urgenta pentru oprirea jafului. Asa ceva nu mai poate continua. Daca vrea sa ajunga presedinte, sa puna capat taierilor. Vad ca noi suntem neam de slugi; nu numai magistratii sunt slugi, dar si politicienii care se ploconesc- pentru o spaga grasa, bineinteles- in fata strainilor care ne spoliaza.

 17. Domnule Radu Tudor,
  Toate se fac in cardasie cu autoritatile statului roman.Aveti un cuvant greu de spus pentru ca acesti HOTI sa fie pedepsiti!Sesizati legal organele statului si puneti la dispozitie toate datele.Nu se pot acoperi la nesfarsit.
  Facem un exercitiu: verificati averea unui padurar de la un orice ocol silvic si veti vedea ce descoperiti.Cei mari fac hotiile prin cei mici.

 18. cum se face ca director la Dornesti este chiar fostul director al Directiei silvice Suceava?(presupus fin al unui mare senator bucovinean)

 19. Câtnec de jale, Voci pastorale. Stop prădători, Hoți de comori.
  Inima doare, Când vezi topoare, De vârcolaci, Zdrobind copaci.
  Inima doare, Când vezi motoare, Și oameni duri, Zdrobind păduri.
  Inima doare, Când vezi popoare, Slujind la zei, Robind la zmei.

Leave a Reply