Home Articole Inchisoare pentru atacarea simbolurilor nationale

Inchisoare pentru atacarea simbolurilor nationale

3573
12

Parlamentari PSD şi UNPR propun, într-un proiect de modificare a Codului Penal, reintroducerea pedepselor cu închisoare de la 1 an la 3 ani pentru infracţiunea de dispreţ pentru însemnele naţionale, considerând că dezincriminarea acestor fapte poate duce şi la omiterea arborării drapelului României.
Potrivit proiectului, fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se va pedepsi cu închisoarea de la 1 an la 3 ani. Fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Proiectul mai prevede că prin dispreţ pentru însemnele României, pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se va înţelege lipsa de consideraţie sau de stimă, sentimentul prin care se judecă un lucru ca fiind nedemn de atenţie şi defăimarea.

Cei 36 de parlamentari PSD şi UNPR care au iniţiat proiectul precizează, în expunerea de motive, că în Codul Penal aflat în vigoare nu se află şi prevederi de condamnare a persoanelor care manifestă dispreţ faţă de însemnele României sau faţă de emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile de stat, aşa cum era stipulat în vechiul Cod Penal, în articolul 236.

12 COMMENTS

 1. inchisoare pentru atacarea democratiei precum face tovarasul basist dragnea acum cu legea “calomniei” sau pentru atentat la economia de piata si distrugerea micilor intreprinzatori privati precum a facut securistoidul de ponta mana in mana cu rapandulele penelist-pedeliste in frunte cu tovarasa ghiorghioaica prin “RELAXAREA FISCALA” in care s-au marit la sume demente impozitele pentru toti micii intreprinzatori astfel incat mafia corporatista sa nu mai aiba nici un fel de competitie

 2. “Big Brother Law” in ROMANIA:
  But before we even talk about this “law” let’s talk about terrorism and terrorists.
  What really is terrorism?
  Terrorism is a threat to the well being of the people and it starts with the constant reminder that something bad is about to happen to you or to your family.It is a mental disorder for those who repeat that something life threatening is about to happen to you or those you love.
  What really is a terrorist?
  A terrorist is one or more people that convinces other through words or violent actions or any other means that something life threatening is about to happen to a specific group of people or all people.
  Terrorism and terrorists are history man made errors so that a powerful and discrete global organization can achieve complete control over the population.
  Their believe is that despite the bloody wars,Lenin,Stalin,Hitler and others,separate,they achieved order and cultural creativity and obedience of the people for many years without the possibility to riot without the help of a foreign army to march in and bring chaos after the war,so if they could unite all dictators into one world government,they could achieve peace on Earth
  You should know that the government and famous presidents are but pawns that can be replaced because they can hardly explain the funding for the campaign elections.We are presented only anonymous donations.
  This organization is the funding family of the Secret Services world wide and what they did is replace an extremist with terrorist:
  An extremist is a person or a group of individuals that through religion has convinced himself to send his message or a certain message by any means necessary,even if that means death to him and to other people.Now that resembles quite identical with what is called today,a terrorist now isn’t it?
  We are now living in a time that this mysterious organization requires the world gov. to speed up a legal way for the gov. to spy it’s citizens.Sure they can and have done it without you knowing but that way you didn’t needed to live in fear and they also want you to agree to this medicine they are giving you,as a nice doctor who sends you to the mental hospital but needs to do this with your permission.Only demons posses people!Angels need permission or an invitation.
  This is the key to their failure and extinction and a hard battle for your freedom.
  They refuse to understand that whatever good or bad and discrete this people do,they are but people.Every man made thing can and will turn against them.
  Now…let’s talk about this “law” they want so badly:
  NO TERRORIST or EXTREMIST action can happen without the collaboration of those who are assigned to prevent them
  NO TERRORIST or EXTREMIST action van justify checking every citizen in the world for suspicion,even if that could save their lives or many, because every man woman and child is born with the right to defend themselves and is granted with the presumption of being innocent until proving otherwise but only in a court of law
  Promoting this “law” would mean stating that every citizen in this world age +18 are infantile and need to be monitored,protected and judged by people
  ROMANIA:
  ROMANIA is posing as a high threat corruption level,and the D.A s are being zealous.So promoting this law would mean poring gasoline to people that are already burned and burning.
  So i ask you,are you ready to burn or are you ready to tell them to say NO to this law?!

 3. Mai intai sa vedem ca va trece aceasta lege.Pedepsele sant mici,nu asa descurajezi pe cei care se dedau la astfel de manifestari antiromanesti.Credeti ca vor avea curajul sa supere udmr-ul?!Eu zic ca nu.

 4. un alt pas spre sclavagism! libertatea înseamnă şi că pot să distrug şi să râd de nişte simboluri în semn de protest pentru o cauză!

  • Desigur, dar ai si libertatea de a plati amenda sau a face puscarie pentru asta.
   Cauzele se sustin altfel, amice ….

 5. Nu ar face mai bine parlamentul asta amortit sa se aseze ei si sa faca un Cod Penal care sa nu fie modificat in fiecare ora , zi sau an ? Tot asa ar trebui ca si celelalte legi organice si nu numai sa fie elaborate pentru a fi valabile si viabile.
  In ceea ce privesc insemnele nationale nu cred ca trebuie sa facem legi speciale. In primul rand autoritatile trebuie sa-si faca datoria iar, in al doilea rand trebuie sa existe si sa cultivam un simt civic si patriotic pentru insemnele nationale, ca tot suntem frati de cruce cu fii unchiului sam.

 6. Daca pt asa ceva le-a trebuit 25 de ani fugiti care mai puteti din tara ca niciodata nu va fi ce ar trebuii sa fie.Si pe cand scoaterea in afara legii a iudomereului partid extremist care militeaza pe fata pt ruperea teritoriala a tarii?Nu, de astia au neioie ,,curvele,, politice romanesti.Nu o sa treaca legea.Nu-si supara nici Tonta nici Klaus pestii din iudomere.

 7. vad alte comentarii aberante. toti batem matanii si pupam pana nu mai putem fundul marelui licurici. dar vad ca putini stiu ce inseamna si cat de mult sunt pretuite acolo simbolurile nationale.”marii” nostri intelectuali cu suflet de slugs au reusit ca dupa 89 sainduca starea de rusine fata de simbolurile nationale. a te declara patriot a insemnat pentru aceste specimene jalnice ale poporului roman o jignire la adresa “inteligentei” lor. liiceanu, patapievici, plesu etc sunt cateva exemple de asa zisi “intelectuali” pentru care simbolurile nationale put. mai vad si alti idioti care considera ca libertatea de exprimare inseamna sa-ti bati joc de simbolurile nationale. asa s-au nascut descreeratii maghiari care si-au batut si0si bat joc de simbolurile romanesti in harcov.iar toleranta de care a dat dovada pana acum statul a dus la bataia de joc actuala. cum putem fi o natiune, un popor respectabil cand ne batem joc de simbolurile nationale?

 8. In anii ’90, fiind la scoala la Boston am participat la nenumarate discutii pe tema libertatii de expresie si-a actelor extreme comise in numele acestei libertati: arderea si calcarea in picioare a steagului american, distrugerea (prin foc, iarasi) a monedei nationale, atentate politice executate cu arme de foc. Boston-ul democrat si liberal se confrunta pe atunci cu primele lovituri de acest gen (primele dupa ani de liniste ideologica, zicea profesorul de scriitura dramatica): steagul american ars de suporterii echipei invinse la un meci de hockey, distrugerea monedei de hartie in semn de protest la refuzul guvernului de a legaliza consumul de droguri “benigne” (prin campusurile universitatilor se ardeau, simbolic, tigari rulate in foita de 1$), aruncatul de pietre, in geamurile politiei din cartierul rezidential unde avusese loc un atentat cu pusca automata asupra unei clinici pentru avorturi soldat cu cinci victime. In clasa noastra se aruncau idei, dar polarizarea ramanea: colegii proveniti de pe coasta de Est, cultivata, eleganta, liberala, condamnau in masa violenta si propuneau controlul sever, din partea statului, al armelor de foc, iar cele doua fete din Texas si, respectiv, Carolina de Sud, se opuneau la interventia statului in libertatea de expresie a cetateanului, adica la adoptarea de legi drastice contra liberei circulatii a armelor de foc, in special. Totul cu nuante, bineinteles, cum s-a intamplat la o intalnire cu veterani din Vietnam (proveniti dintr-un azil special, dedicat celor care suferisera socuri psihice in razboaiele din Orient) unde ne-am invartit trei ore in jurul cozii, si noi si interlocutorii, discutand despre “dreptul” de a desecra stindardul national la un meci de catre persoane care nu au luptat sub acest stindard si nu au suferit pentru el. Veteranii, in general, au zis ca nu le pasa ce fac niste “mucosi” cu simbolurile nationale dar nici n-au batut moneda pe “patriotismul” care ii manase in lupta pe ei insisi, nici nu au afirmat pareri dispretuitoare fata de cei care fugisera de serviciul militar in perioada razboiului din Vietnam (cazul parintilor uneia dintre colege, stabiliti in Canada pe acest motiv, adus in discutie de fiica). Astazi, dupa cat se vede, situatia pe teren s-a radicalizat si mai tare, atentatele s-au multiplicat chiar in inima democratiei, pe teritoriul universitatilor si scolilor, (the) Patriot Act a fost sustinut deopotriva de liberalii cei eleganti cat si de “brutele” republicane, fara ca problema sa se rezolve la modul teoretic. Totusi, Sua fiind o tara mare, multi-culturala la propriu (nu numai plina de “straini” veniti mai mult sau mai putin cu pluta, dar si de curente de idei foarte diverse, nemixate intru totul la prima generatie) e mult mai greu de stapanit de la “centru” cu legi menite sa limiteze libertatea de expresie.
  Europa, insa, are o perceptie diferita asupra libertatii, si-o practica a “centralismului democratic”(regret, comunismul mai are si definitii care nu sunt de gaga, dar care tin de sofism pana la urma) bine infipta in constiinta colectiva. S-ar putea ca legile ce pedepsesc cu privarea de libertate pe cei care calca in picioare simbolurile libertatii nationale, sa dea satisfactie celor care au suferit de pe urma incalcarii propriului drept la libera expresie dar, avand in vedere ca orice lege data in Romania, de exemplu, se preteaza imediat la abuzuri, viitorul se arata cel putin pe masura abuzurilor comise sub acoperirea faimosului Patriot Act. Cel mai simplu ar fi fost sa se dea jos prefectii si alti decidenti neputinciosi, sau nepasatori, din regiunile cu probleme (tinutul secuiesc), cu daune “morale”substantiale catre statul pe care l-au “de-servit” cu impotenta lor, deductibile din pensie si amenzi corespunzatoare fiecarui individ care se distreaza cu atacarea simbolurilor (principiul : da’ cu stagul ce-ai avut?). Fiindca si dictatura banului tot in America s-a dezvoltat cel mai mult asa ca putem s-o luam ca model pentru pedepse, fara sa iesim din sferele inalte ale democratiei (nefavorabile pedepselor la modul general).

 9. COMUNISMUL, A DISTRUS SENTIMENTUL NATIONAL SISTEMATIC ,SARBATOARILE MEGALOMANICE DE PE STADIOANE ORGANIZATE CU UN FAST FALS IMPRUMUTAT DE LA MARELE POPOR CHINEZ ORGANIZATE DE MINTILE BOLNAVE DIN JURUL LUI CEAUSESCU CARE SE CREDEA UN SOI DE DUMNEZEU DESI, NU CREDEA IN EL DARAMAND BISERICI SECULARE FARA MILA FIIND UN ANALFABET CARE A DORIT SA NIMICEASCA ORICE REPREZENTA CULTURA ROMANIEI, ALE BUCURESTIULUI DATORITA FAPTULUI CA AVEA UN PROFUND SENTIMENT DE INFERIORITATE IN FATA ACESTOR MONUMENTE CARE IL INHIBAU SAU LE INTELEGEA IMPORTANTA ISTORICA
  DIN PACATE UNI DINTRE NOI AM TRAIT ACELE MOMENTE SI NI LE ADUCEM AMINTE CU DEZGUST UMILINTI SI OBLIGATI SA PARTICIPAM LA O MASCARADA CARE A DEFORMAT SENTIMENTUL NATIONAL,MANDRIA DE A FI ROMAN, IUBIREA DE TARA CARE A CAZUT INTR-UN DERIZORIU TOTAL SI DIN CAUZA FAPTULUI CA IN SCOLI SE INVATA O ISTORIE MINCINOASA DISTORSIONATA IN INTRESUL” IUBITILOR CONDUCATORI???”
  DOMNUL OCTAVIAN PALLER SPUNEA ”AVEM O SINGURA PATRIE RESTUL SUNT TARI”CAT ADEVAR SE DESPRINDE DIN ACESTA PROPOZITIE SIMPLA DAR, ATAT DE DUREROASA DATORITA FAPTULUI CA DIN CE IN CE MAI PUTIN ROMANI NU AU CITIT O CARTE IN VIATA LOR DAR SUNT ”MARI INTERNAUTI???”NE FAC SA VEDEM ZI DE ZI CE AU INTELES DE LA VIATA PRINTR-UN COMPORTAMENTUL DEVIANT SI RUPT DE CIVILIZATIE DIN ANUMITE ZONE ALE TARI CARE NE INSPAIMANTA PE TOTI DAR, NU SE FACE NIMIC SE VORBESTE DAR ,NU EXISTA NIMIC CONCRET O LEGISLATIE ADECVATA SECULUI XXI
  LA 90 DE ANI REGELE TUTOR ROMANILOR MIHAI I DE ROMANIA SPUNEA CU MODESTIE SI NOBLETEA UNUI ROMAN ADEVARAT IN AULA PARLAMENTUL ROMANIEI ”NOI AM LUAT CU IMPRUMUT ACEASTA TARA DE LA COPIII NOSTRI DAR, TREBUIE SA LE-O DAM INAPOI ASA CUM ESTE ACUM” NU STIU DACA AM DAT CITATUL CORECT DAR, IMI ADUCE AMINTE DE BUNICUL MEU UN MOT MANDRU DIN MUNTII APUSENI CARE NE-A INVATAT ISTORIA ADEVARATA A ROMANIEI IN CASA LUI DIN CAMPENI SI CARE NE SPUNEA CU LACRIMI IN OCHI” TRANSILVANIA A FOST ESTE SI VA FI PARTE INTEGRANTA DIN ROMANIA A FOST ESTE SI VA FI LEGANUL NEO-LATINISMULUI INTR-O TARA INCONJURATA DE SLAVI SI DE HUNI ”
  ROMANI DESI SECOLE AU FOST DIVIZATI IN TREI PRINCIPATE DAR AU CONSERVAT PARCA CU SFIINTENIE LIMBA NOASTRA NEO-LATINA ,NU EXISTA DIALECTE CA IN ALTE TARI(ANGLIA,ITALIA)VORBIM ACEASI LIMBA CE MINUATIE OARE CATE POPOARE AU ACEST TEZAUR EXTRORDINAR
  NOI ROMANI AVEM NUMAI REGIONALISME DECI A FOST POSIBIL CA FILONUL ACESTUI POPOR SA SUPRVETUIASCA PESTE 2000 DE ANI DAR, IMI ESTE GREU SA O SCRIU CA ACUM STA SA MOARA ,NE VINDEM MUNTII ,NE VINDEM CAMPIILE DAR, CE ESTE MAI GRAV NE VINDEM OAMENII, INTELIGENTELE NU STIM SA NE VALORIFICAM TRECUTUL ,NU STIM SA NE PUNEM IN VALOARE FRUMUSETEA ACESTEI TARI MINUNATE SI BOGATE LA CARE TANJESC ASA ZISI PROPOVADUITORI AI” STATULUI DE DREPT” SI FALSEI”JUSISTITII INDEPENDENTE”SELECTIVE SI LIPSITE DE PROFESIONALISM CU FIGURI SCHIMONOSITE DE URA SI PROSTIE
  OARE TOTI ACEI ROMANI AU DISPARUT??? SAU NU AU CUI SA LE MAI SPUNA???
  ACUM IN SCOLI ==ISTORIA ROMANILOR== ESTE CEVA FACULTATIV FACUT PARCA CU BUNA STIINTA CA SA NU MAI STIM CE RADACINI NOBILE ARE ACEST POPOR
  IN 1989 A APARUT UN PERSONAJ(DOMNUL CARE IN FIECARE AN ESTE IN DOLIU DE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI DE CARE IMI ESTE SCARBA SA II PRONUNT NUMELE)SE PRETINDE MARE REVOLUTIONAR LA TIMISOARA DAR,CARE A STIUT DINAINTE DE A FI TRECUT IN CONDICA JUDECATORIEI TIMISOARA MASURILE LUATE IMPOTRIVA LUI SI CE CONTINEA DISPOZITIVUL SENTINTEI JUDECATOREASTI ”CE COINCIDENTA???”SI CHIPURILE ACEST IREDENTIST MAGHIAR AR FI INCEDPUT REVOLUTIA DE LA TIMISOARA??? CATA MARSAVIE CA DUPA 26 DE ANI ACEST ADEVAR SA NU FIE SPUS CU SUBIECT SI PREDICAT DE AURORITATILE DE LA BUCURESTI CARE STAU IN GENUNCHI IN FATA ACESTUI NESIMTIT SI CARE PRIN PALIDE INTERVENTII FARA NICI UN IMPACT LA NIVEL DE UE DACA MAI EXISTA ADUNATURA DE STATE IL MAI PUN LA PUNCT TIMID PE DICTATORUL DE LA BUDAPESTA VIKTOR ORBAN CARE REVENDICA TRANSILVANIA CA PE VREMEA LUI HORTY SI HERR MERKEL ESTE PE CALE SA I-O DEA CA PE O MARFA DIN PIATA BERCENI PENTRU CA LA COTROCENI AVEM ”O FORMA DE VIATA” FARA COLOANA VERTEBRALA DAR, CU MORGA DE PRESEDINTE CARE SE MAIMUTARESTE CAND PUNE MANA LA PIEPT LA INTONATREA IMNULUI NATIONAL AL ROMANIEI CU O FASITATE PE CARE ORICAT AR DORI NU MAI POATE SA O ASCUNDA ”O RUSINE”DAR,ACEST NON PRESEDINTE A FOST PUS PE JILTUL DE PRESEDINTE CA SA FACA JOCURI MURDARE IMPOTRIVA ROMANIEI
  SUNT PENTRU INTRODUCEREA UNEI PEDEPSE PRIVATIVE DE LIBERTATE MAI MARE DE 3 ANI PENTRU TOTI CEI CARE MAI INDRAZNESC SA INCALCE INSEMNELE TARII MELE
  ACEATI INDIVIZI FARA DUMNEZEU, FARA ISTORIE ,FARA CULTURA SA SE DUCA IN TARA LOR IMPREJMUITA CU SARMA GIMPATA CA PE VREMEA LUI HITLER IN LAGARELE DE CONCENTRARE SI SA NU MAI POFTEASCA LA TRANSILVANIA PENTRU CA NU VA FI NICIOODATA A LOR CEL PUTIN ASA SPER CA INCA NEVERTEBRATII DE LA BUCURESTI SE VOR TREZI PANA NU VA FI PREA TARZIU???

 10. a) FOARTE BINE!
  b) Vreau și un organism gen cel al lui Elie Wiesel, dar în interesul națiunii române!
  c) Vreau prezența simbolurilor naționale LA ALEGERI! Vă închipuiți un american la alegerile lor fără stars&stripes? Dar pe francezi, nemți, britanici…? Păi, noi suntem mai proști, sau trebuie să dispară cu orice preț orice urmă de patriotism și de propagandă națională???

Leave a Reply