Traficul aerian a fost suspendat sâmbătă dimineața pe aeroportul Orly, la sud de Paris, unde un bărbat a fost împușcat mortal de forțele de securitate de pe aeroport după ce acesta a luat arma unui militar aflat în misiune de patrulare, relatează AFP.

În jurul orei 07:30 GMT, “un bărbat a luat arma unui militar apoi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Nicio persoană nu a fost rănită pe aeroport, a precizat sursa citată.

“Traficul aerian a fost complet întrerupt” pe acest aeroport internațional, a anunțat aviația civilă franceză.

Bărbatul care a fost împușcat mortal sâmbătă de serviciile de securitate pe aeroportul Orly din Paris era un musulman radicalizat cunoscut autorităților franceze și este același individ care a tras asupra poliției într-un incident separat produs mai devreme în cursul aceleiași zile în nordul Parisului, a informat o sursă din cadrul poliției franceze, relatează Reuters.

“Un control al poliției rutiere a avut loc la Stains (nordul Parisului) azi dimineață la ora 07:00. Un individ a tras asupra ofițerilor de poliție înainte de a fugi”, a declarat o sursă din cadrul poliției.

“Același bărbat — un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze — a luat apoi un Famas (o pușcă de asalt) de la un militar pe aeroportul Orly … înainte de a fi împușcat mortal de un alt soldat”, a precizat sursa citată.

O a două sursă din cadrul poliției a afirmat că există o legătură între cele două incidente.

Ministerul de Interne francez a anunțat la rândul său că nu au fost găsiți explozivi asupra bărbatul împușcat pe aeroportul din sudul Parisului.

Totodată, secția antiterorism a parchetului din Paris a deschis o investigație în legătură cu incidentul de pe aeroportul Orly și cu atacul comis se pare de aceeași persoană asupra serviciilor de securitate la un control de rutină în nordul Parisului.

Cele două terminale ale aeroportului din Orly (Sud și Vest) au fost închise, iar pasagerii au fost evacuați, a precizat Aeroports de Paris (ADP).

Militarul căruia i-a fost luată arma se afla în misiune de patrulare pe aeroportul Orly în cadrul operațiunii Sentinelle, instituită ca urmare a atentatelor teroriste din ianuarie 2015 din Paris care au vizat sediul publicației Charlie Hebdo.

După atentatele din noiembrie 2015 din capitala Franței și din regiunea pariziană, soldate cu 130 de morți, Franța se află în stare de urgență care a fost prelungită de mai multe ori și care rămâne în vigoare până la 15 iulie a.c.

 

4 COMMENTS

 1. Sunt tari si astia din fortele de securitate aeoportuara (militare) din Paris. Cum sa-i iei arma ? E vraiste si la aia. In general se patruleaza in pereche, nu stai in fluxul cel mai mare de calatori, ai un perete in spate sau alt obstacol si arma bine “proptita” de tine, n-are voie sa ti-o “sperie” nici s…. . La vremea respectiva cand am vazut acest aeroport, a fost ceva fabulos si totodata unul pacifist. Astazi se pare ca e cu totul altceva.
  Atat timp cat francezii nu vor aplica “Operatiunea Marteau (ciocanul)”, mai ales ca acestia au milioane de musulmani pe tot intinsul teritoriului Frantei, nu va fi liniste.

 2. M-am documentat,situatia a fost complicata rau. Ulterior colegii de patrula a militarului au reusit sa doboare agresorul.

 3. Deci asta se intampla pe un aeroport in Franta care e sub super alarma terorista. sI MAI ALES in aceiasi zi in care de dimineata un arab CUNOSCUT POLITIEI (iarasi, de ce nu ma mai mir?!) atacase cu foc o patrula!!
  La astia in tara e varza daca asta se poate intampla! Fratilor, bah, sunteti muci!
  Ca sa nu mai zic ca asa cunoscut politiei a gost incat dupa ce a tras spre ei, tot in ziua aia a reusit sa intre in arropor, cum dreaq sa-ti ia bai nene arma, super nato-istule care esti tu nato-ist?!
  Vai de capul vostru de praf!
  Iti dai seama cum ar fi daca ar fi la noi asa ceva!!!!
  Deocamdata singura noastra arma antiterorista e ca alora (inca) nu le pasa de noi!

 4. inteleg ca incapacitatea sau nevointa autoritatilor de a stopa “jocul” asta Balena Albastra (ai caror moderatori au fost descoperiti destul de usor de presa de ex) este defapt, probabil, pregatirea unui nou fel de mentalitate in Europa, mentalitate capabila sa rivalizeze cu suicidul terorist islamic. probabil nu poti raspunde unor oameni cu o conceptie total diferita despre lume decat ideile occidentale decat intr-o maniera… asemenea lor. Probabil vom asista in curand si la atentate crestine in islam, din cate vad eu. Altfel nu-mi explic complicitatea pe silent a autoritatilor (ruse cel putin) in anihilarea acestui… “joc” 🙂

Leave a Reply