Cei trei italieni acuzaţi că i-au tăiat un deget unui imigrant român sunt apropiaţi ai mişcărilor de extremă-dreaptă şi au comis gestul xenofob pentru că vor plecarea românilor din Italia, afirmă surse citate de ziarul Il Messaggero.

Incidentul rasist a avut loc marţi în centrul Romei. Trei italieni l-au oprit pe un român în vârstă de 33 de ani, în cartierul San Giovanni. Au început să îl înjure şi să îl lovească, strigând: “Eşti un român nenorocit, pleacă acasă!”.

Românul s-a făcut că ignoră agresiunea, a intrat într-un local şi s-a închis în toaletă. Cei trei italieni l-au scos şi i-au spus din nou: “Trebuie să pleci, eşti un nenorocit de imigrant, nu te vrem în Italia”.

Sub privirile îngrozite ale trecătorilor care erau în acel moment în Piaţa Tuscolo, cei trei tineri italieni au scos un cuţit şi i-au retezat românului degetul unei mâini.

“Părea a fi o scenă dintr-un film de groază. Victima avea mâna plină de sânge”, a declarat un martor.

După incident, românul a fost dus de urgenţă la spital, unde a fost pansat la mână.

Cei trei italieni, locuitori ai Romei, au fost arestaţi. Unul are 25 de ani, iar ceilalţi doi 21 de ani. Sunt acuzaţi de tentativă de crimă, vătămare corporală în formă agravată şi ultraj. Toţi trei consumaseră cocaină şi canabis. Unul dintre ei a mărturisit agresiunea cu caracter xenofob, precizând că i-a tăiat degetul românului ca avertisment.

Presa italiană a relatat în general despre incident, dar a evitat să îi confere un caracter rasist. Singura publicaţie care a relatat despre legăturile celor trei cu mişcări de extremă-dreapta este Il Messaggero.

5 COMMENTS

  1. Poate vă va povesti românii/cei care muncesc în realitate(nu şuţii infractori) şi trăiesc din Italia în ce teroare trăiesc. Aproape în fiecare zi este un incident cu românii răi sau la adresa românilor stabiliţi acolo!

  2. E amara painea mancata in strainatate ! Cei mai buni din natiunea noastra isi cresc copiii cu un scop unic: sa-i trimita AFARA ! Desigur, acesti copii nu vor locui in mahalale, ei vor fi mai spre varful lantului trofic, dar sa faci copii cu gandul de a-i trimite din tara – asta nu e viata !

  3. Astia lui Salvini sunt foarte huliti,nu sunt o majoritate.Cei drept liderul e foarte vocal,remunerat cu cca 18000€/luna.

  4. Este un incident grav la adresa unui cetatean roman aflat in Italia.
    N-am auzit nimic din partea autoritatilor. Trebuiau sa se sesizeze.
    Peste tot in lumea larga prolifereaza miscarile extremiste. Poate ne spune si noua un destept care-i cauza. Ca doar desteptii astia ne randuiesc viata.

  5. Saraca Diaspora ce poate sa pateasca! Dupa ce a nenorocit de fiecare data pe cei din tara, acum li se intampl nasoale si lor !

Leave a Reply