Uniunea Națională a Judecătorilor din România i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare, să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru a verifica toate hotărârile “în baza cărora SRI se implică în actul de justiție, precum și revocarea celor care nu sunt conforme cu Constituția și legile țării“, informează UNJR, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

De asemenea, potrivit sursei citate, judecătorii i-au cerut șefului statului să verifice toate activitățile SRI în justiție și să se ia “toate măsurilor necesare pentru restabilirea legalității și angajarea răspunderii celor vinovați de încălcarea limitelor prevăzute de lege”.

Solicitarea judecătorilor vine după ce generalul SRI Dumitru Dumbravă a spus într-un interviu că, în baza unui nou <concept integrat> de combatere a corupției, instanțele de judecată au devenit pentru SRI “câmp tactic”, unde în prezent Serviciul își menține <interesul/ atenția până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze>. De asemenea, afirmația generalului Dumbravă a fost întărită de actualul director al SRI, Eduard Hellvig, care a spus că serviciul urmărește procesele <să nu existe persoane cum au fost în trecut, judecători, procurori, care pe drum au uitat că servesc statul român și au avut alte preocupări decât a servi statul român>. Judecătorii consideră că prin această implicare activă în procesul judiciar, SRI își depășește atribuțiile și încalcă Constituția și legile țării, discreditând întregul sistem de justiție“, se precizează în comunicatul de presă al UNJR.

În opinia semnatarilor scrisorii adresate președintelui, “efectele acestui tip de acțiune sunt devastatoare“.

Nu doar că independența judecătorului este periclitată, prin presiunea pusă asupra acestuia, dar și încrederea în sistemul de justiție va fi grav afectată. Fiecare achitare va fi primită cu suspiciuni vis-a-vis de coruperea judecătorului însuși, fiecare condamnare va fi primită cu suspiciunea efectelor presiunii ascunse și obscure a serviciilor“, afirmă semnatarii scrisorii.

UNJR reia apelul public făcut tuturor factorilor de decizie din România “pentru a clarifica influența pe care SRI o are asupra justiției”.

Toți cetățenii României merită ca, după 25 de ani de la căderea comunismului, să aibă încrederea că, dacă ajung în sala de judecată, au parte de un proces echitabil, unde decizia judecătorului este dată pe probe și în baza legii, nu la presiunea unui serviciu secret“, se mai arată în comunicat.

8 COMMENTS

 1. Ghinion pentru doleanta foarte pertinenta a Uniunii Judecatorilor, presedintele aflat in concediu perpetum este ocupat cu inspectarea vilei de la mare ceea ce dovedeste cum ca Frantz de Dambovita se pregateste de inca un concediu asa ca acesta nu are timp sa convoace CSAT.

 2. pe cine pe mutulica? pai cand asta citeste ce ii scriu altii o face doar pentru a apara structurile de forta, pe sefa iccj care nu l-a condamnat cum era normal in conflictul cu ani si putin ii pasa lui 6 case de restul omenirii de cei inchisi pe nedrept, de ororile asa zisei justitii. tov presedinte fritz 6 case e in vizita de lucru prin tara cum subliniaza site-ul pupincurist stiripesurse. si unde putea merge in prima vizita de lucru decat la neptun pentru a vedea cum arata vila de vacanta. in functie de asta poate merge pe litoralul romanesc sau pleaca iar afara. asa de curiozitate cam cat a muncit individul de cand a fost parasutat in functie asta ca doar e tara lucrului bine facut acum??!! credeam ca dupa base nu putem sa cadem mai jos dar exista in fiinta romanului darul de a-si face singur rau atunci cand are sansa sa-i mearga mai bine. se dovedeste pe zi ce trece ca “diaspora” si “tieneretul” frumos si internaut au reusit sa ne bage iar in rahat. sa ne fie de bine ca meritam asta pana nu ne facem bine la cap.

 3. Nicio speranta ca se va ridica/rezolva aceasta problema( kjw are probleme mai importante de rezolvat:imagine cu orice pret,vacanta la mare,vreo noua carte ….etc,etc).Cred ca in primul CSAT va uita si ca a promis sa ridice problema distrugerii/jafului padurilor(cea mai grava problema a ROMANIEI si pe care se vede ca niciun conducator/politician actual nu poate,de fapt nu vrea, sa o rezolve!!!).Cele doua partide principale(conduse de catre niste paiate/papusari manevrati de sistemul corupt instalat dupa 89) sunt pline de politicieni hoti si corupti dornici doar de ….putere,avere,bani,mosii.Iar atunci rezultatul va fi previzibil si identic cu rezultatul avut de 25 ani(manipulare,mizerie,minciuna,saracie).

 4. impresia mea este că am câştigat acest preşedinte la “alba-neagra”, îi trebuie acum vouchere de vacanţă, bani de haine şi pantofi are din vânzarea cărţilor, …
  problemele românilor le lasă pentru următorul mandat …
  dacă PREŞEDINTELE CSM (iohannis) NU ia atitudine cu-n aşa CSM (demisiile de urgenţă stanciu şi kovesi), înseamnă că-i convine de subordonaţii care-i are … şi cred că aşa vrea şi “GUVERNUL LUI” – adică cine greşeşte să rămână în funcţie …
  încă o dată o spun “ÎMI ESTE RUŞINE CU-N AŞA PREŞEDINTE” … NO COMMENTS …

  • pentru modificarea codului penal, era foarte vehement, au venit ambasadori …
   de cand au facut cererea Uniunea Națională a Judecătorilor din România, iohannis întreabă în stânga, în dreapta cine dă vouchere de vacanta, ca trebuie sa plece in concediu …

 5. Dragi romani, ce ati ales aia aveti si spalati-va pe cap cu el. Dar am suspiciuni rezonabile ca presedintele -fituica(ghinion, mutulica, sase case, concediu permanent, regele meditatiilor sau mai nou pamatuf) nu prea a fost ales de voi ci impus de altii (vezi cele doua saptamani de asa-zis concediu in SUA imediat dupa alegeri, de, era obosit sau trebuia instruit), asa ca vorba unui parlamentar “ciocu mic” si multumiti-va ca ati scapat de dracu si ati dat de taica-su.

Leave a Reply