Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a transmis CSM, care a sesizat Inspecţia Judiciară pentru declaraţiile sale la adresa justiţiei, că aşteaptă ca membrii Consiliului să înţeleagă că nu este normal să îl sancţioneze pentru încălcarea unei reguli aplicată doar “muritorilor”, nu şi “zeilor din CSM”.

El s-a referit din nou la faptul că este sancţionat pentru declaraţii la adresa justiţiei în timp ce faţă de judecătorul Danileţ, pe care l-a caracterizat din nou ca făcând parte din “gaşca cu sistemul”, nu există reacţii atunci când comentează la TV cazuri aflate pe rolul instanţei.

“Numai Danileţ are voie să comenteze cazuri aflate pe rol. Nu, domnule, că am o mare problemă, ca orice cetăţean din această ţară: sunt câţiva deştepţi care au voie orice, gen Danileţ, că el e în gaşcă, acolo, cu sistemul, şi toţi ceilalţi suntem proşti, nu avem voie să comentăm. Cum adică ? Ori e o regulă pentru toată lumea, ori, dacă nu, nu o mai respectă nimeni. Eu am sprijinit întotdeauna CSM, dar cred că în acest moment e vorba de credibilitatea lor şi respectul pe care îl inspiră societăţii. Dacă unul din CSM încalcă regula, cum mă sancţionează ei pe mine, pe Băsescu sau pe oricine altcineva? Domnule, regula e aceeaşi? Eu aştept de la CSM – pe care îl respect şi îi cunosc pe toţi membrii CSM – să aplice regula pentru toţi, nu pot să o aplice numai pentru noi, muritorii de rând, şi pentru ei, zeii din CSM, să nu o aplice. E o probemă foarte serioasă şi am toată încrederea că CSM va înţelege că nu poţi să faci reguli pentru ceilalţi care nu ţi se aplică ţie”, a spus Ponta.

Ponta s-a pronunţat şi marţi pe această temă, afirmând că trebuie aplicată o regulă comună legat de posibilitatea exprimării opiniei privind deciziile instanţei, deoarece “sunt unii şmecheri” care pot critica hotărâri iar alţii sunt judecaţi de CSM, şi întrebând dacă numai Danileţ poate vorbi pentru CSM “unde-l trimite partidul”.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare, pentru a fi făcute verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar, după ce premierul Victor Ponta a făcut mai multe declaraţii referitoare la actul de justiţie, în cadrul unei emisiuni.

“Ca urmare a afirmaţiilor domnului Victor Ponta, prim ministru al României, emise în spaţiul public în cadrul emisiunii ‘Ora de vârf’, difuzată de postul de televiziune România TV în data de 1 iunie 2015, cu începere de la ora 20.31, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar”, arată CSM, într-un comunicat de presă, transmis marţi.

6 COMMENTS

  1. Se pare, din ceea ce se întîmplă: e haos controlat şi coordonat de mafioţii pedepsiţi sau nu, foşti infractori sau intenţionat nedovediţi, pentru că nu au fost anchetaţi, banda se derulează mai departe, greu a fost la început-2000, cu susţinere puternică-2004, acum e floare la ureche şi creşte creşte cît vezi cu ochii!

  2. si daca nu mai este Ghica presedinta CSM care este schimbarea ?niciuna .Starea de politie politica pe care o face CSM-ul sub conducerea fiului gen. Bordea seful securitatii pe timpul lui Ceausescu nu avea cum sa fie schimbata ca asta este mediul in care a trait el pana a cazut regimul comunist .Deci nimic nu s-a schimbat securitatea este in floare ,si mai a dracului ca inainte.Nimeni nu are voie sa aiva pareri ca e jale .Si acum hai sa fim seriosi nu s-a rupt Ponta comentand ,mai mult l-a durut sufletul de colegul Dragnea ,iar Danilet comenteaza fiindca datorita astora inca mai face parte din CSM .Cum sa spuna el ca Rarinca si alte cazuri care sigur mai exista au fost nedreptatite ?poate este purtator de cuvant acolo si nu stim noi .oricum interesant este ca nimeni din guvern nu a avut nimic de spus referitor la acest caz .Apropos Romania are ministru de justitie ?sau ia cineva banii cum ia purtatoarea de cuvant a Camerei deputatilor ?Acest personaj ma tem ca este autist ,dar poate are dreptate decat sa vorbeasca mult si prost ca Ponta ,mai bine tace .Este o mare tragedie cu ceea ce se intampla in Romania ,multumita jigodiei de Basescu care s-a luptat sa instaureze din nou regimul securisto-politienesc ,care lui i-a priit din belsug si atunci inainte de 89 si acum cand 10 ani ne-a calcat in picioare si oamenii pusi de el in punctele cheie ale tarii sunt dupa chipul si asemanarea lui .

  3. Cu-n aşa preşedinte, sunt prea puţine vouchere de vacanţă pentru Cotroceni … asta este şi explicaţia că nu are timp de problemele principale: demisiile kovesi şi stanciu, acoperiţii din justiţie …

  4. Cred ca Ponta vorbeste despre el ,cand foloseste cuvantul prosti – daca era un pic destept castiga alegerile la pas –

Leave a Reply