O evolutie neasteptata in cazul Bradet si al infectiei cu E-coli.

Un copil de 14 luni este internat într-un spital pediatric din orașul Florența, în Italia, într-un caz probabil de sindrom hemolitic-uremic, provocat de bacteria Escherichia coli (E-coli), posibil după ce a consumat brânză provenită din România, au anunțat, într-un comunicat, autoritățile sanitare locale, relatează marți agenția de presă ANSA citata de Agerpres.

Autoritățile sanitare “le recomandă tuturor celor care au produse pe bază de lapte ale (companiei române) SC Brădet SRL să nu le consume și să le returneze cât mai repede magazinului de unde le-au cumpărat”.

 Produsul care ar fi provocat îmbolnăvirea copilului ar fi fost cumpărat de la unul dintre magazinele care vând produse românești în regiunea Toscana.

Cel mai probabil produsul ar fi fost cumpărat înainte de 9 martie, când firma respectivă, așa cum au precizat autoritățile sanitare italiene, a retras propriile produse, ca măsură de precauție, mai precizează ANSA.

 

 

8 COMMENTS

 1. Dac-aţi şti ce fel de produse se vînd în Italia şi la ce calitate, nu mai spun de termenul de garanţie modificat şi preţ uriaş, oribil! Nu e glumă sau la mişto!
  Era să mi-o iau şi eu anul trecut, noroc că simţul mirosului mai funcţionează. Acum 3 ani era să mi-o fur cu brio în elveţia. Se întîmplă peste tot în lume unde sunt români sau se vînd produse cu etichetă românească, doar se schimbă etichetele şi se vînd în termenul de valabilitate înscris dar conţinutul nu este verificat de nimeni, să nu mai spun că produse străine sunt etichetate ca fiind româneşti şi după ce desfaci punga, borcanul sau cutia îţi iei o ţeapă de om gospodar!
  Nu-l periez pe acest patron de lactate, vă scriu realitatea!

 2. Probabil ministrul pt diaspora nu a auzit ca Bradet e nevinovat, el isi face treaba cum a primit ordin initial, sa distruga firma romaneasca oriune si oricum. Intre timp nu l-a anuntat nimeni ca nu mai are rost, ca e dovedit stiintific ca branza de la Bradet s-a dovedit nevinovata!O mica
  desincronizare!

 3. Si daca lotul de branza Bradet a fost infectat intentionat de italieni pentru a baga in concurs acest producator romanesc de branza??? Si italienilor si grecilor le stau in gatzi producatorii de branza din estul Europei, piata din UE fiind acaparata in cea mai mare parte de catre italieni si greci.

 4. Sau poate chiar asa sa intamplat! (DE CE TOT TIMPUL TREBUIE SA FIE O TEORIE A CONSPIRATIEI) Produsele Bradet au fost contaminate din procesul de fabricatie! Acum patronul care plangea de mama focului pe la televizor nu ar trebui tras la raspundere!!!

  • Pentru că se dovedește, în timp, funcționarea acestei teorii. Corelată cu “funcționarea” uitării..

 5. Dle Radu Tudor,
  Sper sa investigati un pic mai mult si partea asta cu Italia -APRECIEZ faptul ca echipa Antena 3 cauta mereu ADEVARUL.
  Citind unele informatii deja mi se par contradictorii, plus unele semne de intrebare- exemplu :
  Vocea Transilvaniei Titlu: Intoxicam Europa : Branza de Bradet cumparata dintr-un magazin romanesc a băgat în spital un copil la Florența
  “Autoritatea sanitară locală suspectează că infectarea s-a produs după ce copilul a consumat brânză produsă în România.” Autoritatea sanitara stie sau suspecteaza ? e o mare diferenta, ori una ori alta.
  “Brânza vizată de anchetă ar fi fost cumpărată din magazine de produse specific româneşti, dar şi din altele. ” Branza vizata de ancheta!din magazine specific romanesti DAR SI DIN ALTELE. ” Romanesti sau si din altele?????
  “Conform Autorităţii sanitare locale din Florenţa, copilul care s-a îmbolnăvit ar fi consumat brânză produsă de SC Brădet SRL. ” Ciudat dupa declaratiile de mai sus contradictorii, brusc se da verdictul firma : Bradet.
  Apoi apare in articol mentiunea asta cu referire Coldiretti. Foarte Important!
  Coldiretti (Confederazione Nazionale Coltivatori Diretti), cea mai mare asociație care reprezintă interesele agricultorilor italieni, a explicat că în 2015 importurile de brânză italiană din România a ajuns la 1,6 milioane de kilograme de produs, un NIVEL RECORD pentru importul de produse lactate dintr-o țară din Europa de Est.
  Coldiretti solicită „indicarea originii pe eticheta tuturor brânzeturilor să fie făcută obligatorie, imediat”.
  Despre Coldiretti un alt articol din anul 2010 si tot despre branza.
  Coldiretti acuza statul italian de concurenta neloiala pentru ca ar produce branzeturi in Romania
  Protestul a fost organizat la apelul sindicatului La Coldiretti, principala asociaţie a producătorilor agricoli italieni.
  “Sperăm că Guvernul italian ne va putea spune cum este posibil ca o firmă din România aparţinând statului italian să vândă în Statele Unite brânzeturi care au eticheta unor companii din Roma; noi nu am reuşit să înţelegem. De altfel, nu înţelegem nici cum statul taie cu o mână resursele producătorilor naţionali, iar cu alta stimulează companii din străinătate care fac concurenţă neloială ciobanilor italieni”, se arată într-un comunicat al asociaţiei La Coldiretti.
  Statul italian este proprietarul unei industrii care, în România, cu lapte românesc şi unguresc, produce brânză de oaie Made in Italy vândută pe piaţa europeană şi americană, omorând astfel producătorii italieni”, explică sindicatul La Coldiretti, citat de agenţia AGI.
  Industria paralelă se derulează “prin intermediul companiei publice pentru comerţul internaţional Simest, în parteneriat cu compania Lactitalia, cu sediul în România, care produce, utilizând lapte de oaie românesc şi unguresc, brânzeturi revândute sub denumiri italiene precum Dolce Vita, Toscanella şi Pecorino. Prezenţa produselor de imitaţie pe pieţele internaţionale constituie principala cauză care a condus la scăderea cu zece la sută a exporturilor de brânză de oaie Made in Italy”, subliniază asociaţia La Coldiretti.
  Deci Dle Radu Tudor, tinand cont de articolele astea SE CERE etichetarea obligatorie a tuturor branzeturilor si a caracteristicilor materiei prime.
  Interesant insa ca de fapt Coldiretti spune adevarul -se poate eticheta branza ca fiind de la un anume producator-origine , cand de fapt nu este!. Un FALS deci!
  Asadar, ATENTIE LA ETICHETARE ……”au eticheta unor companii din Roma”!….
  Branza din Romania? “Bradet”? sau “au doar eticheta unor companii din……..”???

 6. Autoritatile in drept sa se hotarasca odata daca branza de SC Bradet este infestata cu E-coli. Odata au dat comunicat ca n-ar fi nimic, acum e prapadul de pe Pamant.

 7. Interesant e că am dat, din îmtâmplare, peste o emisiune la Rai3 în care cei de acolo vorbeau de lucrurile amintite de Cristina mai sus. Deci, fără să ştim, am ajuns exportatori de lapte!? Sau e vorba de un şperţ ordinar şi, profitând de scandalul recent – cauzat de îmbolnăvirile în massă – se aruncă pisica în curtea României. Cred că dacă aţi lua-o pe firul afacerii în vreo emisiune la A3, cine ştie unde ar bubui scandalul.

Leave a Reply