Moment emotionant azi la Palatul Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis i-a decorat, marți, la Palatul Cotroceni, pe actorii Stela Popescu şi Florin Piersic, precum și pe membrii trupei Cargo. Ceremonia de decorare a început cu intonarea Imnului Național. Imaginile au fost difuzate, în direct, în emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Actorul Florin Piersic a fost distins cu Ordinul Național «Steaua României» în grad de Ofițer, în timp de Stela Popescu a primit Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler.

Membrii Trupei Cargo au fost distinși, fiecare, cu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler.

”V-am cunoscut la Sibiu, când dumneavoastră erați un pusti și eu deja eram actorul care îl jucam pe Haiducul lui Șapte cai și ați venit la mine în cabină după un spectacol în care eu eram foarte bun. V-am spus sunteți primarul Sibiului, extraordinar, am umblat prin țara asta dar sunteți ‘ăl mai arătos primar pe care l-am văzut în viața mea. (…) Pentru că mi-ați spus prietene când ați intrat, vreau să vă spun că eu vă socotesc apropiat, nu neapărat de mine, ci de poporul asta”, a spus Florin Piersic, în discursul său de la ceremonia de decernare.

Emoționat și cu lacrimi în ochi, Florin Piersic i-a transmis președintelui că trebuie să-i iubească pe toți ceilalți colegi de breaslă. ”Trebuie să-i iubiți pe toți, cum ne-ați iubit pe noi astăzi, pe toți colegii noștri care sunt talentați și sunt la o anumită vârstă și trebuie să primească din partea celui care conduce statul român o strângere de mână!”

http://www.antena3.ro/actualitate/seara-speciala-la-palatul-cotroceni-florin-piersic-stela-popescu-si-trupa-cargo-decorati-de-klaus-346345.html

 

2 COMMENTS

  1. ciudata lista! Piersic, Popescu si… Cargo.
    or fi avut astia gajul mic cind o ardeau des prin piata mare din sibiu pe vremea cind acolo era unu la primarie programat sa ajunga mare si avea nevoie de evenimente…

  2. Asemenea oameni trebuie pretuiti, fac parte din patrimoniul cultural al Romaniei.
    Gestul Presedintelui Republicii este de laudat.

Leave a Reply