Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, joi, că a preluat dosarul înregistrat ca urmare a denunţului formulat de Biroul Electoral Central (BEC) cu privire la candidaţii înscrişi la alegerile prezidenţiale care au depus semnături de susţinere ce ‘prezintă elemente de similitudine evidentă’.

‘Având în vedere complexitatea cauzei şi amploarea cercetărilor ce urmează a fi efectuate, urmând a fi verificată veridicitatea semnăturilor unui număr foarte mare de persoane ce domiciliază în localităţi situate în mai multe judeţe, joi, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat în vederea supravegherii urmăririi penale dosarul privind denunţul formulat de Biroul Electoral Central pentru alegerea preşedintelui României cu privire la împrejurarea că, pe listele de susţinători ale unor candidaţi, s-a constatat că un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000, prevăzut de art. 4 alin. 2, art. 27 alin. 2 lit c) din Legea nr. 370/2004’, precizează PÎCCJ într-un comunicat transmis AGERPRES.

Sursa citată informează că dosarul a fost înregistrat iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat, marţi, că sesizează organele de urmărire penală cu privire la candidaţii înscrişi la alegerile prezidenţiale care au depus semnături de susţinere ce ‘prezintă elemente de similitudine evidentă’.

Este vorba despre Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioţi de Pretutindeni), Cătălin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănaşu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Păunescu (candidat independent), a comunicat, marţi seară, BEC.

‘Membrii Biroului Electoral Central au înţeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurărilor de fapt care au stat la baza constatărilor menţionate în cuprinsul deciziilor Biroului Electoral Central indicate anterior’, precizează BEC, care invocă dispoziţii din legea pentru alegerea preşedintelui, hotărâri ale Curţii Constituţionale şi prevederi din Codul penal.

2 COMMENTS

  1. Vai parchetule si becule! Celelalte partide si independenti sunt neprihaniti si au toate semnaturile originale . De cand se fac alegeri in Romania au existat falsuri. In privinta semnaturilor depinde cat.de experomentate sunt secretarele de la sediile teritoriale. Cam asa decurge colectarea desemnaturi: un.membru sau simpatizant cu pile lasecretariat pnl.psd.p..cl ce vreti ..pcr…prrimeste un snop de liste si promisiunea ca o sa.primeasca o atentie o maslima.acolo… si incepe nebunia si alergatul pe.la prieteni sau in cort cu miloaga. Dupa ce primesc injuraturi incep sa sune rudele… si familia…hai mai zi da ca primesc si eu ceva acolo….! Completeaza lista cu serie numar buletin si nume si cand anung la semnatura….yoca nu am auzit de semnaturi prin tel sau alte socializari. Si oamenii saracii dau si ei o grebla acolo ca nu vede si nu stie nimeni cum.semneaza.. Putini oameni au specimem.de.smatura si.mai putini semneaza.de.doua ori la fel multi au mai strans semmaturi la alte alegeri si au baza de date acasa. Nu mai zic ca asa cu toata protectia datelor cu caracter personal listele in timpul.alegerilpr sumt date la multi nea caisi fara sa.fie respectata legea ….. dar asta nu vede bec si nici parchet. Asta este misterul pentru care tin toti de guvernare ca sa aiba becul lor si omul.lor la evidenta electorala..
    Mai bine parcbetul sa ii ancheteze pe cei cu becul. Prostia asta cu semnaturile este pe cat de neconstitutinala pe atat de inutila. Mai bine sa gaseasca alte criterii de preselectie. Glumesc…poate media de la bac sau numarul de la pantofi.Este o metoda de razbunarw pe cei care indraznesc sa creada in constitutie fara sa aiba becul luminator.

Leave a Reply