Datoria globală, ajunsă la un nivel record, de 164.000 de miliarde de dolari, este o ameninţare la adresa stabilităţii financiare a lumii, a evidenţiat întâlnirea de primăvară a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Băncii Mondiale de la Washington, relatează Bloomberg.

FMI a semnalat în cadrul reuniunii o multime câteva puncte de îngrijorare precum recordul datoriei globale care a fost evidenţiat ca o ameninţare la adresa stabilităţii financiare, oficialii avertizând că va avea loc o decelerare, pe măsură ce băncile centrale vor înăspri politica monetară, iar stimulentele fiscale din SUA vor dispărea.

FMI şi-a formalizat avertismentul cu privire la ameninţările financiare, precizând că riscurile privind stabilitatea financiară au crescut în ultimele şase luni.

Instituţia este îngrijorată de faptul că pieţele ar putea să subestimeze ameninţarea creşterii inflaţiei în SUA. O creştere a inflaţiei ar putea forţa Rezerva Federale să majoreze ratele dobânzilor mai repede decât se aştepta, o mişcare care ar putea provoca turbulenţe în piaţa emergentă. Fondul a avertizat că datoria publică şi privată globală a atins un record record de 164.000 de miliarde de dolari, iar o creştere a ratelor dobânzilor ar testa capacitatea debitorilor de a refinanţa toată această datorie.

Un alt subiect de discuţie din cadrul reuniunii de la Washington a fost legată de giganţii online Facebook şi Amazon, care s-au confruntat cu probleme în acest an, scrie Mediafax.

 

3 COMMENTS

  1. Cat din aceasta suma revine occidentalilor? Camataria e la ea acasa(fmi,b.m),problema urata e,au imprastiat-o pana in europa estica! Acest termen si practica,au debutat in babilon,in religia catolica. Israelienii(sa nu spun cum sunt numiti),nu vor sa recunoasca paragraful din biblie,pag.141 in subsolul paginii “sa nu ajuti/imprumuti fratele,sora,parintii sau seamanul tau cu dobanda,seamanul fiind doar din nationalitatea lor”,spun ca nu este scriptologia lor,desi practicau si la ora actuala sunt asi in domeniu pentru imbogatire! Termenul de camatarie a inlocuit “cap de vita,de vaca”,atunci marii capi erau numiti vacari,cap de vaca,cornari. Deoarece nu existau bani si comertul era la schimb,om sau produse contra aur,traiau pe principiul dau o vaca sau un animal si dobanda era vitelul sau muncea omul o luna si primea doar hrana,dormitul era pe unde apuca. Oare sunt coincidente?
    Scriam cu ceva timp in urma despre control si coordonare,iaca au aparut si dovezile! Vedeti in ce hal s-a ajuns cu aceste controale si coordonari,plus camataria? Exact ca in babilon,nu ai niviun ajutor de la nimeni si increderea se plaseaza in biserica,in religie! Asta era practica in babilon! Cumva sunt coincidente istorice? Da! Ce mama naibii au semnat scaunarii perindati in guvernele si politica dupa 1990 de ne-au distrus increderea si inchis orice viziune sau speranta de mai bine?! Incredibil in ce hal au ajuns tara si natiunea romaneasca!

  2. Propagandă cu logică știută doar de FMI similară cu, sunt corupți doar cei care iau mită, din ecuație lipsind cu desăvârșire cei care dau mită, pe același calapod, datoria globală a ajuns la un nivel istoric dar din ecuație lipsește cu desăvârșiire cine sunt creditorii, proprietarii celor 164.000 de miliarde!

    • Creditorii sunt aia care desi au depuneri in banca de exemplu 1 miliard pot sa tina in banca o fractiune si pot da imprumut 50. Pentru ca sunt too big to fail !

Leave a Reply