Polițiștii au dat lovitura și l-au prins pe interlopul timișorean Ionelaș Cârpaci, chiar la granița cu România. Acesta era fugar, după ce primise o condamnare de 10 ani și patru luni de închisoare cu executare. După capturarea sa, Cârpaci va fi dus direct la închisoare, ulterior instanța urmând a decide în ce regim va fi încarcerat acesta.

Ionelaş Cârpaci, a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la zece ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru vânzări ilegale de terenuri în oraş, retrocedate fictiv, sentinţa nefiind definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au stabilit, în anul 2010, că acesta a intrat ilegal în posesia unor terenuri folosindu-se de o dispoziţie falsă a primarului de la acea vreme, Gheorghe Ciuhandu. Potrivit acestei dispoziţii, terenurile vizate erau retrocedate unor români de naţionalitate germană care, de fapt, în realitate nici nu existau.

Potrivit procurorilor, în anul 2006, aceşti proprietari fictivi, în fapt Ionelaş Cârpaci, au vândut unei firme, în aceeaşi zi, toate terenurile retrocedate. Ulterior, respectiva firmă a ridicat un bloc cu zece etaje pe aceste amplasamente.

Alături de Cârpaci, au mai fost condamnaţi Kelemen Francisc, la patru ani şi zece luni de închisoare cu executare, şi Barabas Pal, la cinci ani şi opt luni.

De asemenea, Sorin Todor Johann a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, iar Petru Turpan a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

Totodată, Ionelaş Cârpaci, Barabas Pal şi Kelemen Francisc trebuie să plătească Primăriei Timişoara suma de 325.120 de euro pentru că a intrat ilegal în posesia terenurilor. În plus, Cârpaci trebuie să plătească şi firmei de construcţii care a ridicat blocul cu zece etaje un million de euro, precum şi daune morale în valoare de 100.000 de euro, având în vedere că respectiva firmă nu avea cunoştinţă că actele de proprietate ale terenurilor achiziţionate erau false, scrie stiripesurse.ro

5 COMMENTS

  1. Iar sentința definită va fi achitarea, plus despăgubiri pt condiții necorespunzătoare. Trăiască Tudorel și sistemul de recompense. Off topic: aștept cu nerăbdare o părere despre ce s-a intamplat la Pitești, in special despre faptul că timp de trei ore președintele țării nu a putut lua legătura cu prim ministrul pierdut printre lalele

  2. Si ce daca l-au capturat? Va fi deposedat de furaciuni? Vor intra furaciunile in posesia proprietarilor de drept sau si a statului? Nu cred! Peste cateva luni de zile,va avea aceeasi preocupare fara nicio problema! La fel ca multi politicieni sau numiti politic,practica cu deposedarile prin acte cu continut fals si obligand pagubasii sa semneze prin intimidare sau minciuni vor continua!

  3. Problema este la notari care doar „iau la cunoștință” neavând nicio răspundere în ceea ce privește veridicitatea actelor.

Leave a Reply