Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat luni, 23 aprilie, un raport favorabil, cu 13 voturi pentru, 9 împotrivă şi două abţineri, asupra propunerii legislative referitoare la măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, stabilind ca persoanele condamnate, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare, să poată beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau executarea fracţionată a pedepsei în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat.

Sunt excluse de la aceste măsuri persoanele care au comis infracțiuni cu violență, recidiviștii, precum și cei care au fost condamnați pentru luare de mită, dare de mită și trafic de influență.

Proiectul, iniţiat de PNL, a fost modificat de deputaţii PSD şi ALDE. Aleşii UDMR s-au abţinut. Legea ajunge miercuri la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Potrivit proiectului, măsurile intră în vigoare la 30 de zile după publicarea legii în Monitorul Oficial.

in proiect a fost eliminată obligativitatea brăţării electronice pentru cei care execută pedeapsa la domicliu. “Măsura alternativă de executare a pedepsei privative de libertate a executării la domiciliu constă în executarea la domiciliu a pedepsei privative de libertate cu supraveghere din partea unor lucrători anume desemnați de către MAI cu sau fără brăţară electronică”, prevede proiectul.

Potrivit amendamentelor depuse de PSD şi aprobate de comisie, măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt măsuri de natură judiciară, dispuse de judecătorul de supraveghere a executării pedepsei conform Legii 254/2013, constând în înlocuirea măsurii executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenţie cu măsura executării acesteia la domiciliu, în libertate sau în regim special penitenciar.

Judecătorul de supraveghere a executării pedepsei va dispune aceste măsuri pentru persoanele condamnate la o pedeapsă de până la 5 ani, care au efectuat fracţia de 1/5 necesară pentru luarea în discuţie a regimului de detenţie. Măsurile alternative nu pot fi dispuse în cazul deţinuţilor care au săvârşit abateri disciplinare, mai prevede textul adoptat, la propunerea PSD, scrie stiripesurse.ro

 

20 COMMENTS

 1. Acum nu mai exista principii morale sănătoase important este sa furi mult. Pesedistii te vor hoț. Altfel nu ai trecere!

 2. Vom fi o tara cu multi hoti.
  Pai , daca tot poti sa furi si sa stai acasa…
  Asa ceva nu credeam ca o sa se intample in Romania !
  Pentru prima data sunt de acord cu UDMR !

  • Cred ca vor constientiza alesii nostri ca fapte precum cele difuzate cu furtul in miezul zilei, in Cluj, al unui telefon al.unei mamici, va fi ceva…normal pe viitor.Pt ca juridic e…fara violenta !
   Poate fi chiar o doamna al unui parlamentar !

 3. Aripa pnl din FSN fost jocheu joystick al partidelor ,, castigatoare” are si el procentul de infractori alocat de pcr. Sub masca unei denumiri de partid istoric se ascund utecistii . Daca va uitati care sunt legile votate la unison de partidele pcr(fsn) o sa vedeti ca sunt exact legile care creaza favoruri conducatorilor iubiti si nu ,,romanilor de rand” pentru care au termene: o sa,20:20, 20:40, centenare…..peste 68 ani….nu se poate, fonduri insuficiente, incurajam consumul nejustificat.dupa contributivitate…… adica la pastele cailor.

 4. Asta nu inseamna ca n-as fi de acord cu tine in anumite privinte. Hotia, smecheria ieftina si parandaratul sunt apanajul intregii clase politice, nu numai a unora cum ar fi cei de la putere astazi. Din pacate toate astea se propaga de sus in jos insa, nu trebuie sa generalizam.

 5. Suna a turist de wekeend in pandaimos! Asa da lege impotriva alegatorului care a sperat in schimbare,in mai bine,in protectia muncii si vietii lui si familiei! Parca fusese pornit de psd,a trecut prin pnl si finalul e perfect pentru a-si anula votul sau ocoli alegerile cetateanul! Bataie de joc primeste alegatuorulorul,aceeasi moneda se intoarce spre politicieni!

Leave a Reply