Un senator republican a întrebat-o pe Hillary Clinton dacă știe dacă e-mailurile sale au fost piratate de hackerul român Marcel Lehel Lazăr, cunoscut drept ”Guccifer”, primul care a dezvăluit că fostul secretar de stat al SUA a folosit un server privat, a relatat miercuri a site-ul Newsmax.com preluat de Agepres.

În scrisoarea trimisă marți lui David Kendall, avocatul dnei Clinton, președintele Comisiei pentru justiție a Senatului SUA, Chuck Grassley (republican, Iowa) s-a referit la un interviu ”Meet the Press” pe care ea l-a dat duminica trecută și în care și-a reiterat pozițiile anterioare că dorește să răspundă ”la orice întrebare” legată de server.

”Sper că aceasta înseamnă că dumneavoastră vă reconsiderați refuzul de a răspunde la întrebări pe care vi le-am pus, prin avocatul dumneavoastră”, a afirmat Grassley, referindu-se la o întrebare din ianuarie în această problemă. ”Sper, de asemenea, că aceasta înseamnă că veți răspunde pe larg la scrisoare”, a adăugat el.

Biroul Federal de Investigații (FBI) își continuă ancheta în legătură cu serverul privat de e-mail al dnei Clinton și s-ar putea ca favorita la nominalizarea pentru învestitura democrată în vederea alegerilor prezidențiale din SUA să fie interogată de către anchetatori.

”Guccifer”, pe numele său adevărat Marcel Lehel Lazăr, a fost extrădat luna trecută în SUA. El a fost inculpat în iunie 2014 de către un mare juriu federal din statul Virginia pentru presupuse infracțiuni informatice în Statele Unite.

”Comunicatul public al dlui Lazăr despre e-mailurile piratate dintre Sidney Blumenthal și dumneavoastră a fost prima dezvăluire publică despre adresa dumneavoastră @clintonemail.com”, afirmă Grassley în scrisoare. El menționează relatările din presă potrivit cărora se bănuiește că Lazăr a spart conturile de e-mail ale fostului secretar de stat Colin Powell, Blumenthal și ale altora.

”Din documentele judiciare și din presă nu este clar dacă dl Lazăr chiar a încercat să vă spargă contul @clintonemail.com sau doar a avut un acces indirect la e-mailul dumneavoastră prin intermediul contului lui Blumenthal”, spune Grassely.

”Într-un interviu, dl Lazăr a pretins că are ‘mesajele pe care Hillary Clinton le-a primit când era secretar de stat, cu notele CIA citite de ea și de alte două persoane din guvernul american’. ‘Obișnuiam să-i citesc mesajele timp de șase-șapte ore”’, adaugă Grassley în scrisoare, care citează declarațiile lui Guccifer.

În ianuarie 2014, Lazăr a început să-și execute pedeapsa de șapte ani de închisoare în România pentru spargerea mai multor conturi de e-mail ale mai multor înalți oficiali, inclusiv cel al șefului SRI.

4 COMMENTS

 1. Eu nu inteleg de ce atata agitatie.Daca oamenii nu au nimic de ascuns de ce se tem sa fie interceptati.Sau interceptarile trebuie sa se aplice fara impotrivire sau protectie numai pentru simplii si fraierii de cetateni? Pai hai sa fim transparenti cu totii si jos nadragii toata lumea.Cui este frica?

 2. Republicanii ar trebui sa-l decoreze pe Guccifer asta. Sau macar sa-l angajeze.
  Una, ca a dovedit-o pe Hillary si asta le-ar putea folosi enorm pe 8 noiembrie iar a doua ca astfel s-a descoperit o vulnerabilitate care probabil a fost astupata ulterior.

  • Problema este acum, ce se va intimpla cu acest roman care mai bine tacea decit vorbea ccai oricum nu a rezolvat nimic iar viata lui nu mai face doi bani.
   De acolo din inchisoarea aia din Virginia(unde nu e deloc in siguaranta, mai ales ca a vorbit de Clinton10 , de acolo nu se stie cind si daca v-a mai scapa vreodata. El nu a omorit pe nimeni dar altii au omorit si ei sint protejati: el nu este. Nimeni nu spune un cuvint despre el. viata lui…nu mai exista.
   Cum de a venit FBI sa il interogheze in tara? Si de ce a accepta Romania sa il extradeze. Americanii si daca omoara pe cineva intr-o tara straina nu se extradeaza niciodata.
   Nu e o decizie temporara si daca nu se vorbeste despre el in continuare, daca nu se creaza o opinie publica, nu va mai scapa niciodata de acolo. S-a jucat cu focul dar la urma urmelor el a tras un semnal si le-a fcaut Americanilor doar un serviciu…Ei nu vorbesc despre Roman…nu le pasa de el dar o blameaza in tot felul pe HC. Si de aceea el acolo e in mare pericol…

  • Problema este acum, ce se va intimpla cu acest roman care mai bine tacea decit vorbea caci oricum nu a rezolvat nimic iar viata lui nu mai face doi bani.
   De acolo din inchisoarea aia din Virginia(unde nu e deloc in siguaranta, mai ales ca a vorbit de Clinton!) , de acolo nu se stie cind si daca va mai scapa vreodata. El nu a omorit pe nimeni dar altii au omorit si ei sint protejati: el nu este. Nimeni nu spune un cuvint despre el. Viata lui…nu mai exista.
   Cum de a venit FBI sa il interogheze in tara? Si de ce a acceptat Romania sa il extradeze? Americanii si daca omoara pe cineva intr-o tara straina nu se extradeaza niciodata.
   Nu e o decizie temporara si daca nu se vorbeste despre el in continuare, daca nu se creaza o opinie publica, nu va mai scapa niciodata de acolo. S-a jucat cu focul dar la urma urmelor el a tras un semnal si le-a facut Americanilor doar un serviciu…Ei nu vorbesc despre Roman…nu le pasa de el dar o blameaza in tot felul pe HC. Si de aceea el acolo e in mare pericol…

Leave a Reply