Timmermans, care fusese numit director financiar în 2017, va mai rămâne ân funcţie până la găsirea unui înlocuitor. Acesta a deţinut funcţii manageriale importante la operaţiunile ING din Olanda, între 2010 şi 2016, perioada analizată de procurori.

Decizia reprezintă o schimbare de poziţie din partea companiei, care anunţate pe 4 septembrie că nicio persoană nu este responsabilă, că a luat deja măsuri disciplinare împotriva a 10 angajaţi şi că a introdus sisteme mai bune pentru tranzacţii şi clienţi.

Criticile la adresa băncii s-au amplificat, premierul Mark Rutte şi-a exprimat nemulţumirea, iar ministrul de Finanţe Wopke Hoekstra a spus că acest caz ”a redus încă o dată încrederea populaţiei în sectorul bancar” şi că va întreba directorii şi rsponsabilii cu supravegherea ce nu a funcţionat corect, informează News.ro

”Având în vedere gravitatea problemei şi reacţiile numeroase în rândul acţionarilor, după anunţ, am ajuns la concluzia să este corect ca responsabilitatea să fie asumată la nivelul consiliul de administraţue”, a declarat preşedintele consiliului de supraveghere, Hans Wijers, într-un comunicat.

Reacţia ING este asemănătoare cu cea avută în luna martie, când a anunţat iniţial majorarea cu 50% a retribuţiei directorului general Ralph Hamers, pentru ca cinci zile mai târziu să retragă măsura.

După dezvăluirea acordului de închidere a cazului legat de spălarea de bani, pe 4 septembrie, banca a anunţat că membrii consiliului de administraţie nu vor primi bonusuri în 2018.

 

 

4 COMMENTS

  1. Si doar ne spun olandezii de ani de zile: “nici sa furati nu stiti, coruptilor…luati fraierilor lumina de la noi”. Niste amarate de pliante? O vorba buna pusa la angajarea unor nefericite? Pffff… La puscarie cu voi, amatorilor. Lasati locul liber unor profesionisti, ce dracu’.
    P.S. Cei de-au dat un tun de cateva miliarde nu vor mai primi bonusuri in 2018. Cred ca baietii si fetele respective se simt foarte nasol acum. Asta da pedeapsa usturatoare…nu ca la coruptii de romani…10 ani de puscarie pentru ca ai dat pe post filmuletzul cu fratelo luand morman.
    Hotarat lucru…Romania este cea mai corupta tara din Calea Laptelui.

  2. 775 milioane euro amenda, spalare de bani… Pai si puscarie ? Niciun infractor ?
    Acord ? Acord convenit cu procuratura ? Niste penali incearca sa obtina acorduri cu procuratura.

  3. Pact cu davolul sau accepta un compromis tacit si se rezolva! Sunt destule cazuri care au facut valva si au murit din fasa!

Leave a Reply