Mai mult de o treime dintre alimentele etichetate ca fiind exclusiv vegetale conţin produse de origine animală, potrivit unui studiu făcut în Marea Britanie, ceea ce i-a determinat pe experţi să avertizeze cumpărătorii cu alergii severe că se pot confrunta cu “consecinţe tragice”, relatează The Guardian.

Oamenii de ştiinţă au găsit urme de ouă sau lapte într-o serie de produse etichetate ca fiind vegane sau pe bază de plante, iar şefii instituţiilor ce supervizează standardele comerciale au cerut o reglementare juridică pentru a împiedica consumatorii să fie “exploataţi de companii alimentare lipsite de etică”.

Etichetarea înşelătoare poate provoca stres emoţional pentru cei care aleg să evite produsele de origine animală din motive etice, dar poate reprezenta şi o ameninţare pentru cei cu intoleranţe şi alergii, spun specialiştii, citati de news.ro

1 COMMENT

  1. Vegan si bio e totuna, ambele contin modificari genetice, am scris cand am descoperit prin experimente personale, nu eram in tara cand am descoperit si scris. Ce e natural 99-100% e doar din propria gradina sau din gradina unor cunostinte reale vechi care sunt interesate de propria sanatate. Conditia e sa recoltezi tu cu mainile tale sa te bucuri total de moment.

Leave a Reply