Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, a avut marți seară, la Strasbourg, o întrevedere cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. În cadrul discuției solicitate de către eurodeputatul român au fost abordate următoarele subiecte:

1. Poziția României și poziția delegației PSD privind viitorul Europei, precum și concluziile dezbaterii organizate săptămâna trecută în cadrul Fundației Europene Titulescu.
2. Evoluțiile politice din România și activitatea Guvernului, inclusiv din perspectiva angajamentelor europene.
3. Rolul regional al României din perspectiva apropiatei vizite a președintelui Jean-Claude Junker în țara noastră.

Conform eurodeputatului Victor Boștinaru: ”În cadrul discuției cu Președintele Juncker, l-am informat asupra modului în care România privește nevoia evitării diviziunilor și în același timp, nevoia consolidării solidarității între statele membre.

Am prezentat participarea României la formele de cooperare consolidată și contribuția sa importantă în acest domeniu, fapt recunoscut și subliniat de către Comisia Europeană, importanța finalizării proceselor de integrare a României în Schengen, dar și importanța încheierii procesului de monitorizare în cazul MCV.

Totodată, am reiterat nevoia consolidării pilonului social și l-am informat despre consistentul pachet de măsuri în acest domeniu, adoptat de către guvernul Grindeanu. Acest pachet vizează întocmai prevenirea adâncirii decalajelor în interiorul societății românești, pentru ca cetățenii români să înceapă să resimtă beneficiile apartenenței lor la Uniunea Europeană.

Și nu în ultimul rând, i-am solicitat Președintelui Juncker să țină cont de importanța Politicii de Coeziune și de necesitatea păstrării acesteia ca principal instrument de reducere a decalajelor de dezvoltare după 2020.”

6 COMMENTS

  1. Astea-s pe ordinea de zi dar nu vad sa fie atat de urgente ca sa necesite o intalnire.Cred eu,poate ma insel,poate nu,ca UE a vrut sa reaminteasca partidului domnului Bostinaru ca mazilirea domnului Tudorel Toader si in general reluarea in parlament a initiativelor care blocheaza lupta anticoruptie din Justitie…Poate ca n-au inteles prea bine,poate au uitat de la o zi la alta intelegerea facuta la precedenta vizita….Domnul Toader poate sa plece oricand nu asta este problema,are unde sa mearga de a doua zi,nu va sta la coada la somaj sau la bunavointa unui baron local…

  2. bine dreaq ca s-a dat drumul in Canada fara vize, macar stim unde o sa plece multi din romanii din UK acu dupa Brexit, ca daca se lasa in grija UE sau mai rau, a lobby-ului romanesc in UE….

  3. După cum s-a regizat “poza” /după limbajul corporal al personajelor, mesajul pare sa fie: am căzut la pace cu puterea actuală (Juncker) asa ca vin sa spun si “romanilor lui Johannis” sa mai lase mitingurile si alte trăsnai in care-l “târăsc” pe presedinte din groapă in hârtoapă, sau mai pe întelesul tuturor: Recreația s-a terminat, capul, etc. Bineînțeles, totul e legat de situația încâlcita in care se găsește UE–cu britanicii care umblă deja după înțelegeri “bilaterale” greu de controlat de la Bruxelles, cu rușii care iar dau foc la Ucraina si scot chibritul si la Moldova, cu SUA care ba se-nțelegere cu rușii in Siria, ba rupe înțelegerea, ca sa nu mai vorbim de Polonia care nu mai asculta nici de papa de la Roma si Turcia care pune la cale răzmerițe in Germania! Măcar România sa n-o ia razna. Ce ghinion pe Juncker sa aibă in Johannis un aliat atat de îngust la minte încât sa nu-si dea seama ca se piaptănă taman cand arde Europa si-ar trebui sa faca liniște măcar in provincia care i-a fost data spre guvernare! Asa ca face si el ce poate, se pozează bras dessous bras dessus cu social democratii si spera c-o sa-l vada Chirilă si Badiță îmbrățișat cu adversarul inainte sa declanșeze “tsunami-ul” (citat Chirilă DCNews).

  4. Totul e bine si frumos in fotografia de protocol dar, nu se vede nimic concret pentru romani. Ceva masuri…? Cand va ajunge si romanul un cetatean european egal cu ceilalti europeni din toate punctele de vedere? Noua conducere ar trebui sa o ia de la zero si sa cladeasca totul pe un alt fundament, unul sanatos, cu oameni priceputi si profesonisti, care stiu ce vreau si care sunt dispusi sa se implice in actiune.

Leave a Reply