Noi dezvăluiri, scrie Prosport, în cazul celor doi baschetbalişti americani înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la o terasă din Brăila. Conflictul ar fi pornit, se pare, după ce Darrel Bowie si Joseph McClain ar fi intrat în vorbă cu iubitele a doi interlopi din oraş. Mai mult, cei doi americani ar fi fost loviţi şi de bodyguarzi!

Presa din Brăila notează că scandalul terminat cu lovituri de cuţit a început în momentul în care sportivii, aflaţi la masă, ar fi încercat să intre în conversaţie cu două femei care se aflau la una dintre mesele alăturate. Cele două erau iubitele lui Daniel Gabriel Husein şi a altui interlop din oraş, iar de aici a început un adevărat măcel.

Loviţi cu pumnii, picioarele şi sticlele, baschetbaliştii americani au fost înjunghiaţi, iar ziariştii brăileni notează că bodyguarzii nu doar că nu au aplanat conflictul, ba chiar s-au numărat printre agresori, lucru confirmat de martorii oculari în faţa anchetatorilor.

După ce toţi martorii au fost audiaţi, Poliţia l-a identificat pe Daniel Gabriel Husein, un interlop local revenit de curând din Spania, drept principal suspect, iar ancheta se află în derulare. Recunoscut pentru brutalitatea sa, cel poreclit “Dasaev” s-a întors în oraş în 2014, după ce a fost condamnat în Spania şi România pentru fapte de proxenetism şi viol. La audieri, el a fost identificat de martori şi de prietenii baschetbaliştilor americani, iar acum este căutat pentru a fi reţinut.

Americanii ar putea pleca de la Brăila.

Mircea Totolici, preşedintele ACS Cuza Sport Brăila, a anunţat, la câteva ore de la incidentul regretabil, că Bowie, McClain, dar şi ceilalţi baschetbalişti americani de la echipă ar putea pleca din România: “Sâmbătă au avut ultimul antrenament şi până luni aveau liber. Eu eram la Bucureşti. Jucătorii români şi o parte dintre cei americani m-au sunat că au fost atacaţi în centrul oraşului, pe terasa unui bar. Am rămas şocat.

Din ce am înţeles de la ei, acest atac a fost efectiv din prima, nu au apucat să vadă ce se întâmplă exact. S-a sărit peste ei cu cuţite şi alte obiecte neidentificate. Au fost patru jucători americani şi vreo cinci jucători români. Vă daţi seama că au fost mai mulţi agresori, dar nu pot să vorbesc acum prea multe. Este vorba despre membrii unui clan. Ce să facă dacă s-a dus clanul peste ei cu cuţitele?! Se putea întâmpla şi mai rău de atât! Aceste lucruri nu sunt normale în 2018, într-un oraş din România!.

Au ieşit amândoi din operaţii, sunt stabili. Unul dintre ei va fi transportat la Bucureşti, dar numai pentru a i se asigura toate condiţiile pentru o recuperare totală, fiind un caz diferit de al colegului său. Acum, ei sunt foarte afectaţi. Au venit din America, unde au terminat colegiul, să joace în Liga Naţională. Toţi cei cinci jucători din SUA e posibil să ceară rezilierea contractelor după acest incident. Nu sunt cu soţii sau iubite aici, dar familiile lor normal că se tem pentru integritatea lor”, a declarat oficialul clubului brăilean, pentru fanatik.ro.

Joseph McClain (24 de ani), unul dintre cei doi baschetbalişti americani înjunghiaţi sâmbătă spre duminică în Brăila, a avut prima reacţie după incidentul reprobabil. Spune că el şi colegul lui, Darrel Bowie, nu au făcut nimic greşit şi că au fost, de fapt, victimele unui atac rasist.

Operat de urgenţă ca urmare a loviturilor de cuţit primite noaptea trecută, McClain a vorbit, de pe patul de spital, despre incidentul provocat de membrii unul clan interlop din Brăila: “S-au luat la ceartă cu noi pentru că sunt negru. Nu avea vreun argument. Nu am spos nimic. Eram acolo şi încercam să ne simţim bine”, le-a spus baschetbalistul american celor de la Antena 3, înainte să nege că întreg conflictul ar fi plecat de la o femeie care ar fi iubita unuia dintre interlopi: “Nimeni nu a avut nicio treabă cu ea”.

 

5 COMMENTS

 1. Din pacate fiecare regiune a tarii si oras mai mare din regiune, au cate un “Dasaev” iar, autoritatile stau impasibile la fiecare faradelege a acestora, in schimb membri ai unor ONG-uri au parte formare profesionala alaturi de procurori. Asta-i Romania, in care fiecare cetatean onest si cinstit, platitor de taxe si impozite, trebuie sa suporte din partea acestor interlopi aciuati te miri pe unde, in justitie, institutii de forta, s.a.m.d., agresiuni care mai de care sangeroase, protocoale peste protocoale si cate si mai cate ?
  Romania nu are nevoie de revolutia #rezist, a magistratilor sau te miri ce # care mai de care colorat, tara are nevoie de o revolutie a bunul simt, al respectului reciproc, a educatiei si progresului identitar.

  • Domul Dasaev este un model pentru comunitate nu ca Dragnea !!!

   Dragnea, Dragnea e cel mai rau. JOs Dragnea.

   Pun pariu ca SRI si Parchetul General si DNA si ANAF poate confirma asta ca d-aia e liber bine merci.Dasaev.
   Domnul Dasaev nu a participat la instigare la “abuz in serviciu” si nici n-a “furat ” voturi le referendum si nici n-are consilier pe Valcov care scoate protocoale secrete cu Edy.

   Propun sa intre Dragnea la puscarie si cam atat !

 2. Incep interlopii, cocalarii sa-si recastige faima in urbe, sa-si recastige teritoriile. Legea e cu ei, acum, atat asteptau.

 3. evenimentul se integreaza perfect in haosul pe care multi il vor instalat la nivel european. poate fi o tampenie a unor interlopi locali, desi lumile interlope stiu unele de altele si lucreaza binisor impreuna. si daca e sa ne gandim ca braila e la est, poate ar trebui un pic de atentie mereu.

 4. In viata reala ei fac legea, mafia e mai puternica decat statul, iar statul nu este capabil sa isi apere cetatenii si sa destructureze gruparile astea.

  Cazul asta este mediatizat pentru ca este vorba de niste cetateni americani, dar in realitate sunt foarte multe incidente de genul asta doar ca nu auzim noi de ele, sunt musamalizate sa nu ne dam noi seama cat de periculoasa e socitatea in care traim.

Leave a Reply