Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European pe Facebook :

Raluca Pruna: “mi se reproseaza, pe fundal politic şi electoral, că ignor transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European şi a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale. Termenul este 1 aprilie 2018. Nu e glumă. Exista vreme pentru toate, spun numai sa luam directivele pe rand, nu peste rand. Restul e campanie electorală…”

Alooo, dna ministru, prezumtia de nevinovatie dateaza de pe vremea romanilor! Este pilonul principal al dreptului! Iar dta te ascunzi in spatele faptului ca termenul de aplicare al Directivei este 1 aprilie 2018!

Cu alte cuvinte, dta, ministru al justitiei intr-o tara UE, recunosti astfel ca acest principiu fundamental de drept nu este aplicabil in Romania, pana la acea data limita!?

Pai tocmai pentru ca oameni ca dta si altii ca dta au uitat de el – Basescu, cand era presedinte, ne spunea, de pilda, ca romanii trebuie sa fie bucurosi ca sunt ridicati de pe strada de DNA, pentru ca au sansa sa demonstrzee ca sunt nevinovati – a fost nevoie ca UE sa ne reaminteasca de obligativitatea aplicarii acstui principiu, prin Directiva in cauza !!!!

 

22 COMMENTS

 1. Off-topic:

  D-le Tudor, alegerile din Romania sunt furate la fel cum au fost furate acum alegerile din Austria cu “votul prin corespondenta”?

  Pentru ca daca ne uitam pe ultimele alegeri prezidentiale din noiembrie 2014 care au avut loc in tara noastra, observam clar ca Ponta care inainte de turul 2 era dat favorit de majoritatea caselor de sondare cu 54% procente, fiind secondat de Iohannis cu 46%, a pierdut alegerile rezultatul iesind exact invers, astfel marja de eroare a sondajelor incadrandu-se in perimetrul unui procent de +/-10%, ceea ce inseamna o marja de eroare cu kilogramul!

  De asemenea, mai observam un lucru care nu s-a mai intamplat nicaieri pe planeta si pe care nu a fost capabil sa il explice nimeni pana in ziuna de astazi si anume cum a reusit neamtul Iohannis sa recupereze 3 milioane de voturi intre cele doua tururi de scrutin, fiind un lucru constatat de toata lumea faptul ca acesta abia lega trei cuvinte si ca el nu era in niciun caz un mare orator care sa insufleteasca masele prin discursurile lui fulminante.

  Dar iata care a fost eroarea sondajelor realizate inainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale din 2014:

  INSCOP
  Victor Ponta – 53,5%
  Klaus Iohannis – 46,5%

  Sociopol
  Victor Ponta – 55%
  Klaus Iohannis – 45%.

  IRES
  Victor Ponta – 54%
  Klaus Iohannis – 46

  CURS/Avangarde
  Victor Ponta – 54%
  Klaus Iohannis – 46%

  CSCI
  Victor Ponta – 54%
  Klaus Iohannis – 46%

  Rezultatele finale ale turului al 2-lea al alegerilor prezidentiale 2014 iesind exact pe dos:

  Klaus Iohannis – 54,5%
  Victor Ponta – 45,49%

  P.S. Multe institutii de sondare sunt simple sectii ale unitatilor speciale de propaganda ale fostei securitati. Iohannis a iesit presedinte cu sustinerea “Inaltei Porti” de la Bruxelles si cu largul concurs al serviciilor interne si externe (SRI&SIE&STS) care au organizat vrajeala cu voturile din diaspora, revolutia tinerilor feisinterbucisti, ne-am luat tara inapoi, Romania lucrului bine facut si restul de harneli. Suntem o colonie. Alegerile si sondajele sunt o prosteala de doi bani. Votul suveran al oamenilor prin care acestia au posibilitatea sa isi aleaga singuri administratorii (nu conducatorii!), este de fapt o abureala de doi lei si cincisprezece bani speranta. Traim intr-o tara saraca din estul Europei. Restul e cancan.

  • Poate ca “o tovarasica de la Centru” a tastat la calculator rezultatele finale, “din greseala”,… viceversa.Iar apoi si-a zis “impartial”:Ghinion la nea Ponta,las’ ca merge si asa.

 2. D-le Tudor,

  Spuneti mai bine oamenilor cine conduce lumea si planeta, pentru ca dvs. stiti, la fel cum stiu si multi alti oameni care au inceput sa inteleaga ca povestea cu democratia si votul suveran este prosteala pentru fraieri care mai baga botul la asemenea harneli de doi lei si cincisprezece bani! Pa, pa!

  P.S. Nu uitati sa faceti rating si sa luati caimacul la negocierea pretului pentru spatial de reclama. Toate posturile comerciale la asta se rezuma ca activitate! La inventarea, intretinerea si promovarea subiectelor bazate pe intriga, conflict si scandal, pentru ca scandalul vinde si asigura ratingul. El garanteaza implicit si salariul celor care traiesc din comercializarea spatiului de reclama in audio-vizual.

 3. CICĂ MADAM DIRECTOAREA A FOST LUATĂ CU MASCAŢII IN SEARA ASTA ŞI SE PARE CĂ FOSTA SOŢIE A AVUT DREPTATE CĂ AU ÎNCEPUT DOVEZILE SĂ IASĂ

 4. D-le Tudor,

  Va stiu ca sunteti pro-american si globalist convins, pe langa ca sunteti analist NATO!

  Nu as vrea totusi sa va reiterez numele Philip Gordon, care prin venirea lui la Bucuresti a transat soarta referendumului de demitere a lui Basescu, judecatoarea Aspazia de la CCR hotarandu-se imediat sa voteze ce trebuie.

  De asemenea, nu vreau sa va reiterez fapul ca la noi au venit americanii dupa ce i-am asteptat vreo 45 de ani. Noi i-am asteptat inca dupa acordul de la Yalta din februarie 1945, acolo unde Roosvelt, Churchil si cu Stalin hotarasera de comun acord ca in tarile eliberate de hegemonia germana se vor organiza alegeri libere. Cum au inteles rusii alegerile libere dupa aceea, este deja un fapt cunoscut. Dar este cunoscut si faptul ca americanii vazand ca rusii nu respectau prevederile acordului acestia incepand sa faca o serie de abuzuri in statele care intrasera sub sfera lor de influenta in urma castigarii razboiului, americanii nu au intervenit si i-au lasat pe acestia sa incalce acordurile si sa faca ce vroiau in statele cucerite. Asa incat, si americanii astia, e normal sa se bage cu noi in seama acum!

  De asemenea, despre americani care reprezinta cea mai mare “democratie” de pe planeta, nu vreau sa va reamintesc perioada McChartysta din anii ’60 din America, despre segregarea negrilor care tot prin anii ’60 aveau locuri speciale in spatelor autobuzelor si intrari speciale in baruri si localuri, Ku-Klux-Klan etc.

  Nu vreau sa va reamintesc ca americanii lupta cu terorismul de la 11 septembrie 2001 de la Turnurile Gemene, atunci cand au declarat razboi total impotriva terorismului. Se lupta cu terorismul planetar de 15 ani, intre timp teroristii din ISIS facandu-si Statul Islamic, ca inainte nu aveau stat etc. Adica si lupta asta contra terorismului, eu zic ca e ceva! Nu?! Pa.

  • Daca americanii nu ar fi prezenti la Marea Neagra ,(fie ca dau cu matura pe plaja ,fie ca fac manevre militare )daca nu aveam scutul de la Deveselu ,daca nu eram membrii NATO ,linistit spoitor stefan cantai “multumim din inima partidului”si fluturai steagul cu secera si ciocanul Ca sa te bucur ,postez un video cu cantece placute tie ,nu si poporului roman.

   https://youtu.be/wKkDeGpEi4s

   • Ma mir cum dupa primul razboi mondial in care te-ai aliat cu rusii, tu si multi altii ati avut numai de castigat la finalul lui traind dupa aceea cea mai prospera perioada din istoria neamului romanesc in perioada interbelica. Atunci rusii nu au mai fost periculosi si nu v-au mai distrus pe toata soarta voastra! Depinde cu cine hotarasti sa te aliezi si impotriva cui, in diferite momente si conjuncturi ale istoriei. Daca ai sti putina istorie ai intelege macar despre ce vrei sa vorbesti si nu te-ai mai lasa manipulata pe la televiziunile comerciale. Pa

 5. Doamna PRUNA luati iute metroul,cat mai aveti tichet valabil,pana la Bruxelles ! Altminteri riscati sa fierbeti in cazanul care clocoteste ,nu cel din STRADA din care ati sarit!

 6. D-le Tudor,

  Romanii au uitat ca noi am pierdut razboiul 2. Practic toata istoria recenta si perioada contemporana este o consecinta a acestui fapt. Cand pierzi razboiul, tu dupa aia vrei sa o mai duci si bine, sau ce mama dracu’ vrei?! Pa.

  P.S. E bine si cu americanii, dar era bine si daca Philip Gordon statea la el acasa si ii lasa pe romani sa isi hotarasca singuri soarta! Dar cine stie, poate ca erau rusii infiltrati pe aici si de aia venise omul, ca sa ne salveze sa nu ne cucereasca comunistii care il trimisesera pe Lenin sa implementeze revolutie in tiganie cu rasturnare de regim si de conducere si cu destabilizarea pe plan intern si zonal. Cred ca ne-au salvat! Pa, pa.

 7. Prezumtia de nevinovatie este chiar cu mult mai veche chiar si de imperiul Roman,fiind cel putin de pe vremea Babilonului antic.Ca dovada a ramas piatra de acum aproape 4000 de ani pe care este scris Codul lui Hammurabi ,unde sunt scrise legile acelor vremuri, si se poate vedea in ele cu cata asprime erau pedepsite judecatile nedrepte, iar invinuirile abuzive si fara dovezi erau pedepsite chiar si cu moartea.Atunci judecatorii erau trasi la raspundere pentru greselile lor,plateau pagubele si nu mai aveau dreptul sa judece niciodata.Cu toate ca acest cod ,in mod sigur ,este studiat prin facultatile de drept,justitia noastra a ajuns “restaurata” pe undeva prin epoca de piatra sau comuna primitiva, si poate sa loveasca “cu maciuca” in orice cetatean nevinovat, cum s-a petrecut in cazul Rarinca..De aceea,in tara asta a noastra,justitia trebuie scoasa din comuna primitiva si trebuie adusa urgent in realitate,acum, in mileniul trei. https://ro.wikipedia.org/wiki/Codul_lui_Hammurabi

 8. In primul rand ma intreb cat de temeinice sunt cunostintele de drept ale actualului ministru. Daca sunt temeinice, ma intreb cat dispret poate sa aiba un ministru pentru cetatenii care-i platesc banii. Da, dispret, pentru ca am vazut cu regret o atitudine aroganta la toti membri acestui guvern. Asa ca nu vad de ce doamna Pruna, demn invatacel al Monicai Macovei,ar proceda in alt mod. Pentru ca aici despre dispret vorbim…

  • Depinde ce intelegi prin aroganta si nu vad ce are aceasta cu pregatirea si cunostintele in domeniu…Daca te-a invatat Pompa cu o glumita la doua fraze atunci da insa asta e parerea unora celor care intr-un discurs urmaresc altceva decat fondul problemei si denota o pregatire precara a celui care asteapta un astfel de discurs care sa nu-i solicite prea mult neuronul in general acestia sunt politicienii de la noi de o foarte proasta factura.

 9. Mă uit în jur şi deznădejdea e în creştere pe zi ce trece! În cei 27 ani de democraţie s-au aruncat fonduri din bugetul statului pentru schimb de experienţă privind schimbarea prin a importa stilul din străinătate dar totul în bine real! Ce să constatăm! Fondurile din bugetul statului au fost aruncate pentru plimbări pentru orice fel de experienţă a scăunarilor politicieni, mincinoşi şi escroci de ”meserie” care au dovedit în aceşti ani doar distrugere din toate punctele de vedere! Fondurile din buget pe car şi le-au alocat pentru deplasări au ”intrat” în buzunarele lor în scop propriu!!!
  Se pare că propaganda privind experimentarea şi experienţa în străinătate se accentuează şi se reia!
  – De ce???
  – Se vrea aruncarea fondurilor din buget iar aiurea???
  Nu au fost deajuns cei 26-27 ani de furat şi minţit permanent, acum că au deja vechime, vor continuarea???
  Oare această perioadă pierdută de 26-27 ani prin irosirea banului public doar pentru plimbări ale scăunarilor, nu poate fi anchetată şi finalul: restituirea tuturor cheltuielilor să revină în bugetul statului???
  Mai bine s-ar ocupa cu asta decît cu bălăcăreala ”minunaţilor” scăunari prin faţa camerelor de luat vederi pentru spălarea imaginii ocupanţilor de funcţii politice sau nu, din instituţiile statului!
  – Sunt adunaţi prea mulţi bani în buget?

 10. Pruna, prunelor!

  Eu sunt pruna, prunelor
  Şi a ordonanţelor
  Am venit în România,
  Ca să nu-mi fac datoria.
  Eu sunt cea mai mândră prună,
  Cânt Bruxellului în strună
  Căci nu sunt o nevoiaşă,
  Dar am ratele la casă.
  Eu nu-s o împiedicată,
  Ci o doamnă adevărată
  Mă îmbrac mereu la modă,
  Cu blăniţa oilor şi traista ciobanilor,
  În condurii mei de lac şi cu părul coafat,
  Sunt stăpâna legilor, mama ordonanţelor.
  Bine-i Doamne să fiu prună,
  În cazan să mă fac spumă.
  Să mă bea mămica mea (”MM”),
  Să-i vină inspiraţia
  Şi să facem împreună
  Dictatura cea mai bună.
  Baiu nu-i că am eu grade,
  Să le duc pe la parade,
  Ci că voi n-aveţi reacţii
  Să-nţelegeţi „ecuaţii”.
  Staţi ca proştii şi priviţi,
  Nici nu vă împotriviţi.
  Hai române nu mai sta,
  Căci acum e vremea ta
  Să le-arăţi că nu eşti prost,
  Trage-i tu puţin la rost,
  Dă-le-o palmă populară,
  Ca să plece pe afară
  Şi să ştie că aici,
  Noi suntem stăpâni la bici.
  Libertatea nu-i un lux.,
  Ci un drept fundamental.
  De la Revoluţie,
  E scris în Constituţie.

Leave a Reply