Elena Udrea a solicitat vineri, în timpul audierilor de la Curtea Supremă din dosarul „Gala Bute”, ca în proces să fie audiaţi, ca martori, Cătălin Predoiu, Emil Boc şi Dorin Cocoş, fostul ministrul aducând şi detalii despre o întâlnire cu Emil Boc pentru sponsorizarea evenimentului, scrie Mediafax.

Vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc un nou termen din procesul „Gala Bute”, în care EElena Udreaeste judecată alături de Rudel Obreja, Tudor Breazu, Ştefan Lungu, GGheorghe Nastasia IIon Aritonşi Ana Maria Topoliceanu, şedinţă la care Elena Udrea a cerut instanţei audierea fostului ministru CCătălin Predoiu a fostului premier EEmil Bocşi a fostului său soţ, omul de afaceri Dorin Cocoş.

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a dat declaraţii în faţa judecătorilor, referitoare la acuzaţiile care i se aduc, precizând că este posibil să fi avut loc discuţii între ea, Emil Boc şi fostul ministru, Ion Ariton, despre eventuale încercări de convingere a unor companii de stat pentru sponsorizarea evenimentului.

Astfel, întrebată fiind dacă a discutat în 2011 cu Ariton despre sponsorizarea de către 10 companii de la Ministerul Energiei a galei, Udrea a declarat: “Direct cu domnul Ariton nu am discutat. Este posibil ca amândoi să fi participat la discuţia cu Emil Boc, legată de companiile de stat care ar fi putut sponsoriza evenimentul.”

Candidatul PNL la Primăria Capitalei a declarat, vineri, că nu are nicio emoţie dacă va fi chemat ca martor în dosarul Gala Bute, afirmând că stenograma şedinţei este la Guvern şi poate fi consultată.

“Am auzit. Nu este prima dată. Nu este treaba mea, este treaba judecătorilor, a procurorilor. Deocamdată mă ocup cu altceva. Hârtiile sunt la Guvern. Stenograma şedinţei este la Guvern. Toate condiţiile în care s-a adoptat hotărârea sunt cunoscute. Am mai explicat, eu şi Ialomiţianu am îndreptat o hotărâre care era propusă pentru a fi adoptată. Se întâmplă frecvent în Guvern, una este adoptarea hotărârii, alta este aplicarea ei. Mai multe nu ştiu”, a declarat candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a susţinut că nu are nicio emoţie dacă va fi chemat ca martor în dosarul Gala Bute.

“Orice persoană care este solicitată trebuie să meargă în justiţie, dar nu am nicio emoţie în acest sens”, a spus Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu deţinea funcţia de ministru al Justiţiei în Cabinetul Boc, din care făcea parte şi Elena Udrea, în calitate de ministru al dezvoltării şi turismului, care a organizat Gala Bute.

La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul “Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

 

6 COMMENTS

 1. Off-topic:

  D-le Tudor,

  Spuneti-i d-lui Dumitru Coarna ca martorul poate fi nu numai de buna credinta sau de rea credinta, ci el poate fi si de credinta crestina, musulmana etc.

  In alta ordine de idei, chiar discutam aseara cu un prieten ca Dan Condrea a fost asasinat de CIA cu ajutorul unei drone cu care il supraveghea in permanenta. CIA putea sa ii monteze un dispozitiv la directie si prin intermediul dronei cu care era monitorizat in permanenta, se putea telecomanda acel dispozitiv montat la sistemul de directie exact intr-un moment favorabil producerii accidentului. Condrea a fost asasinat de CIA si a fost practic ucis prin satelit! Ramane intrebarea, cine avea interesul?! Pai, televiziunile comerciale, asa zise de stiri, care de o saptamana de zile se bat ca chiorii care sa ia caimacul de pe negocierea spatiului de publicitate functie de ratingul obtinut in urma prezentarii acestei intrigi create si foarte atent intretinute. Acesta era rostul unei televiziuni nationale, ca televiziunea nationala fiind libera si independenta de orice activitati comerciale ea iti putea prezenta informatiile cu obiectivism, fara a fi interesate sa ia caimacul sau sa manipuleze prin omisiune prezentand incomplet informatiile etc. Spor la treaba! Pa

  • Vorbind numai pe “out off”, ramai “out”, chiar si cand e “on”, Fane-dragule:))
   M-ai plictisit destul la aia cu “drona”, asa ca las necomentat “off”-u’ de-l pusesi… Gandesc, doar, in ce te priveste, o urare : s-ajungi sa vezi 10 minute de Teleenciclopedie (singura emisiune neinfectata de poza lu’ Ceasca, pana in “89), intre doua telejurnale… doar pe postu’ ala de-l vezi “liber si independent” (e atat de liber si independent, pe cat de frumosi si liberi sunt tinerii aia de gandesc ca tine – putin peste genunchiul broastei… eu am prins si inceputul anilor 2000, cand TVR-u era sub Nastase… si vad, acum – nu ca m-ar interesa prea tare – cum pleaca Patraru de la postu’ respectiv, dupa cam un an de emisiune…n-o fi Patraru lumina, da’ a mai pus, acolo, niste puncte pe “i” – el crede ca amuzant, eu zic, doar cu ceva bun simt, oricum mai decent ca ala de labeunu..)
   Ca tot ma-ntinsei la vorba : glumita ta cu “credinta” e, asa, cam de clasa pregatitoare… si nici p-acolo, ca, la varsta respectiva, copii deja sunt satui de tehnologie…Cum s-ar fi spus pe vremea mea, la d-astea : “stai jos ! Nota patru” (sau, ca acu’ e cu calificative, ar merge “insuficient cu minus”…); poate tie iti pare ca esti spiritual; prieteneste ti-o spun : nu esti !
   (Coarna a zis, la Dana Grecu in emisiune, ca sunt 4 categorii de martori; si omu’ are studii juridice, il cred. Pe Fane asta doar il deplang : e nevorbit rau, p-unde prinde, pune d-un “off topic”…)

 2. Gala Bute apare ca un dosar facut special ca sa permită ” smotruiala” favoritei prezidențiale dar nu si pedepsirea efectivă a acesteia, lucru remarcat de Tariceanu cu ocazia scandalului Vozganian, in care faptele de corupție așa-zis comise de împricinat erau parte dintr-o hotarâre de guvern de pe vremea cand respectivul fusese ministru. Sunt aproape sigura ca Basescu va fi avertizat-o pe UDREA de necesitatea de a sta “durda la pământ” până trece valul răzbunării populare, i-o fi zis chiar sa uzeze de lacrimi (ca Vozganian, de pilda, si ca el însuși, Basescu, in ocazii similare) pentru a-si sublinia statutul de victima dar madama in cauza n-a ținut seama de avertismente si-a pornit cu scosul ochilor tuturor celor care o “smotruiau” după programul stabilit. După 2 ani, i-a căzut fisa, cum s-ar zice si vrea sa împartă responsabilitatea cu ceilalți membri ai guvernului care au aprobat faimoasa Gala, recte, trimite tot probatoriul DNA in zona abuzului cras, fiindcă o hotarâre de guvern nu poate fi tratată de act de corupție fara a se aduce probe solide, autentice, ca toți, dar absolut toți miniștrii implicați au luat mita, sau erau beți, drogati, bolnavi de Alzheimer la momentul adoptării. Prea târziu, însă, pentru a schimba ceva, intre timp DNA-ul a facut atâtea abuzuri fara perdea încât nici nu se mai știe care din dosarele instrumentate de subalternii madamei Koveși sunt de factura politica si care nu. Pe deasupra, hop si Ciolos cu ordonanța, si Prună cu tergiversarea aplicării directivelor UE pentru un proces echitabil, Naiba mai are vreo șansa sa-i scoată pe-ai lui din vălmășag; daca fosta favorita n-ar fi așa de neinteresanta ca personalitate-in fond, nu-i decat o țață cu năbădai , nicidecum un mare pirat al politicii dâmbovițene, imagine pe care niste nătărăi ai comunicațiilor au creat-o pe măsura propriei lor imaginații- daca n-ar fi atat de neînsemnată, zic, ar merita sa inspire compasiune in rândurile spectatorilor obișnuiți. Si “blonda”, si “piticul”, si “perdoiu” sunt, poate, personaje umile suite in ranguri înalte si amețite de înălțimea poziției pâna la a-si fi asumat, sincer, tâmpeniile si ticăloșiile făcute de cei care i-au înălțat; nu-i suficient pentru o pledoarie in favoarea lăsării lor la vatra fara cucuie dar trebuie spus ca au dreptate, atunci cand au, ca in cazul mult umflatei corupții din afacerea Galei Bute.

 3. Aştept cu nerăbdare ca Bocul, piticul-marionetă al unui preşedinte penal şi interlop, să răspundă în faţa legii….pentru că în curând “turma municipală de oi” îl vor alege să le fie “mare măgar” pentru încă patru ani….”ciuma portocalie” le-a dat-o românilor 10 ani de nu s-au văzut….dar, uneori aşa-i românul: prost şi nesătul şi vrea tot mai mult…Degeaba-i spui turmei că Bocul e negru, căci turma nu cunoaşte decât culorea roz…degeba-i arăţi turmei că Bocul este un oportunist şi veşnicul “convertit” de la stânga la dreapta, după cum e “trendu”… căci, suferim cumplit de “sindromul turmei de oi” şi doar răspunderea penală a Bocului roz îi poate “trata” pe clujeni de această afecţiune.

Leave a Reply