Ioan Mircea Pascu pe Facebook :

Pentru ca alegerile s-au încheiat și nu pot fi acuzat de “traseisti” ca “lovesc” in partid, îmi pot permite sa ridic puțin valul de pe modul in care am fost eliminat de pe lista pentru europarlamentare.

Mărturisesc ca, bazându-ma pe experiența mea, pe importanta poziție deținuta in Parlamentul European, pe activitatea depusă și pe intervențiile in favoarea țării mele, nu îmi făceam probleme privind includerea pe lista.

Venit in țara in fruntea delegației Parlamentului European la întâlnirea cu Parlamentele nationale , un membru al cabinetului, după ce m-a întreabat dacă am vorbit cu Dragnea, m-a sfătuit sa o fac, întrucât era … necesar.

Ma conformez și merg la cabinetul lui Dragnea, care era intr-o ședința (dl ministru Teodorovici își aduce probabil aminte), unde aștept doua ore și jumătate, fără ca Dragnea sa catadicseasca sa iasă personal.

Măcar pentru un minut, din respect pentru vârsta, vechimea mea și poziția deținuta, ca sa fixam o data la care putea sa stea de vorba cu mine.

Nimic!

Intr-un final, întrucât eram așteptat la masa oficială care încheia acțiunea cu Parlamentul European,a trebuit sa plec, făcând doua lucruri.

Unu, i-am lăsat lui Dragnea o nota prin care îl anunțam ca doream sa candidez (îmi ajunseseră la ureche zvonuri ca, la nivelul conducerii, se știa ca nu mai doream sa candidez!?) și, doi, i-am trimis un sms, solicitând sa îmi spună când ne puteam vedea.

Nu cred ca mai trebuie sa spun ca nu am primit niciun răspuns- nici la nota, nici la sms.

Pentru el eram un “nimeni”, la fel ca tânărul care a îndrăznit sa îl contreze public!

Ulterior, in ciuda informațiilor circulate pana cu o zi înainte de stabilirea listei, pe care figuram (informații pe care eu le suspectez acum ca fiind plantate chiar de partid, pentru a asigura secretul îndepărtării mele) numele meu nu a mai apărut pe lista finala (care a fost bătută in cuie la BEC chiar a doua zi).

Aștept și astăzi o explicație, măcar din politețe, dar mi-e teama ca mai am de așteptat …

Nimeni nu mi-a putut spune nimic cert!

Tot ce am reușit sa aflu a fost ca intr-o întâlnire cu niște cetățeni, Codrin Stefanescu (care a avut sarcina sa îmi adoarmă vigilenta înainte de lovitura planificata) s-ar fi distrat copios de cum ma ținea Dragnea pe la uși …

Cred ca după tot ce am făcut pentru partid de-a lungul anilor, inclusiv pentru Dragnea personal, când avea nevoie de intrare la Martin Schulz și Serghei Stanishev, nu meritam un asemenea tratament!

Macar sa fi avut bărbăția sa mi-o spună in fata, uitându-se in ochii mei …

Așa se întâmpla însă, când partidul ajunge sa fie condus de traseisti!

Păcat pentru atâția colegi de buna credință, inimoși și muncitori !

Sa speram ca acum lucrurile se vor corecta și partidul va ajunge sa fie condus din nou de oameni proveniti doar din rândurile sale și nu de “traseisti”.

8 COMMENTS

 1. Păcat, mare păcat că un om valoros, un roman adevărat nu a fost trimis acolo unde ar fi apărat cu brio România, românii. Mai că+mi vine să spun că…Dumnezeu nu doarme.

 2. Partidul coanei gorghiu a trimis 9 din primii 11 alesi cu probleme de integritate. Chiar asa in ditamai partidul nu-s.decat.2 cinstiti?

 3. Ce gunoi de om, absolut incredibil.

  Căutați pe internet să vedeți ce zicea despre colegul de partid Cătălin Ivan când acesta din urmă il critica pe Dragnea.

  Și-a meritat soarta cu vârf și îndesat.

 4. “Sunt pline cimitirele de oameni de ne-inlocuit!” spunea cineva, candva!
  Nici Dragnea dar nici Pascu nu sunt buricul acestei tari astfel incat sa nu ne putem lipsi, ca tara, de ei! O fi Pascu un erou al europarlamentarismului roman, dar eu nu am auzit in ultimii 4 ani sa ia o pozitie in problemele importante ce privesc Romania in UE. Duca-se!

  • drama e ca Partidul Davos a pierdut un reprezentant de nadejde la UE – asta e vina lui Dragnea. S-a crezut Robin Hood in filmul american “Drain the Slump” dar de fapt era un doar Jean Valjean in piesa “A Treia Teapa” a altui “mitic”, Sorescu.

   Dar nu m-ar mira ca in hiperdemocratica UE sa fie posibil sa schimbi numele de pe listele deja alese cu altele, convenabile “noului” partid PSD pentru care, de ieri, doctrina Oprisan-Firea spune ca securistii au nevoie de crestere de buget, Iohannis e cel mai bun presedinte, procurorii sunt corecti, judecatorii sunt impartiali, pestele nu are mercur, corporatiile platesc deja prea mult, bancile au dobinzi mici, fondul suveran e prost, gazele sunt unguresti, agricultura e inutila atita vreme cit se poate produce plastic iar autostrazile pot fi construite doar cu fonduri de la UE prin firme din UE platite de la buget cu minim 100 de milioane de euro pe km, etc etc.

 5. Se pare ca lunar europarlamentarii primesc 8 000 E pentru a isi amenaja un cabinet permanent in tara de origine. Suma este alocata la buna lor discretie, adica nu sunt intrebati cum au cheltuit-o, daca au facut turnee prin tara, daca s-au intalnit cu cei care i-au ales.

  Dati-mi si mie adresa macar a unui cabinet de europarlamentar in Romania, cate secretare au lucrat acolo si cate bilete de avion s-au folosit ca sa se intalneasca cu cetatenii.
  Apoi calculati ce bani au bagat astia in buzunar, fara decont.

  Avand in vedere cati securisti ai intrat acum in Noul europarlament, se pare ca afacerile oamenilor din servicii vor primi o infuzie de capital, peste cea supta de la statul roman.

Leave a Reply