Home Articole Iohannis castiga definitiv impotriva ANI

Iohannis castiga definitiv impotriva ANI

1648
3

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis azi ca presedintele Klaus Iohannis, in fosta sa calitate de primar de Sibiu, nu a incalcat legea si nu este incompatibil, asa cum a constatat ANI.

Decizia este definitiva si irevocabila.

3 COMMENTS

 1. Deci, Iohannis e urmasul lui Traian !
  D-aia base nu mai are nevoie de partid . Il are pe al PDL-ului !
  Se duce numai la “”Adevarul”” si “”Realitatea_in_insolventa”” !!! si mai ales doreste sa preia toata puterea prin seful sefei antimafia , Predoiu !
  Pai, se grabesc baietii ,ca aflam prea multe din finantarile PDL( dizolvat intre timp, dar preluat cu responsabilitati LEGALE DE PNL !).
  Daca erau denunturi de finantari mafiote pana la sef, in PSD, toti erau arestati pana acum !!! In PDL_PNL e…liniste la DNA !
  Va dati seama, se instaleaza la putere esalonul doi, din “”piramida mafiei PDL “” !!!
  “”Feisbucu””” sper sa realizeze ce a a facut.

  • Iată ce se spune în Motivarea Curţii Constituţionale în cazul Firea-Băsescu din 10 decembrie 2014: „Imunitatea de care beneficiază preşedintele României este un mijloc de protecţie, menit să îl apere de eventuale presiuni, abuzuri şi procese şicanatorii îndreptate impotriva sa în exercitarea mandatului, având drept scop garantarea libertaţii de exprimare…” şi mai departe: „Curtea reține că președintele României, în exercitarea atribuțiilor sale, se bucură de imunitate (art.84 alin.(2) din Constituție), sub cele două aspecte ale acesteia: iresponsabilitatea pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului și inviolabilitatea, cu limita prevăzută de art.96 din Constituție — punerea sub acuzare pentru fapte de înaltă trădare. (…) Imunitatea este inerentă mandatului de demnitate publică, pe perioada exercitării acestuia, iar nu persoanei care ocupă temporar această funcție. Ea are caracter imperativ, neconstituind un drept subiectiv de care titularul poate uza sau la care poate renunța după propriul interes. (…) În considerarea îndeplinirii acestui mandat, care presupune exercițiul autorității statale, deci a unor competențe de rang constituțional, și a statutului juridic special, persoana care deține funcția de președinte al României nu se află în aceeași situație juridică cu ceilalți cetățeni. Așa fiind, regimul juridic aplicabil unor situații diferite nu poate fi decât unul diferit: suspendarea urmării penale, pe motivul existenței unui impediment legal temporar pentru punerea în mișcare a acțiunii penale, poate opera având ca situație premisă imunitatea președintelui României doar cu privire la persoana care ocupă această demnitate publică, în considerarea principiilor constituționale invocate mai sus.”
   Asta a fost coţcăria juridică prin care Jesuischarlie W. Iohannis a câştigat definitiv în procesul cu „draga de ANI” dar şi motivul pentru care procesul a tot fost amânat până după depunerea jurământului de mai sus amintitul. Asta să se ştie foarte clar de către toată lumea cine este acum The Lord of the Rings (dacă-mi permiteţi eufemismul „rings” pentru mai puţin popularul „cătuşe…”). E pe înţelesul tuturor, nu aveţi nevoie de studii de specialitate! S-auzim de lucrul (manual) bine făcut. De-acum, totul e pe feisbuc!

Leave a Reply