Presedintele Klaus Iohannis spulbera orice idee de revocare a procurorului sef DNA in discursul de la bilantul pe 2017 al institutiei.

“În cei 16 ani care s-au scurs de la apariţia PNA, am fost cu toţii martori la o capacitate crescută a combaterii corupţiei. Nu doar instituţiile s-au schimbat. Societatea românească s-a maturizat ca urmare a consolidării democraţiei. Susţinerea fără precedent ne arată că cetăţenii îşi doresc o Românie demnă şi o societate în care cei care se plasează sau încearcă să se plaseze deasupra legii răspund pentru faptele lor indiferent de functie, poziţie sau avere.

Încrederea în justiţie e dată de cei care însufleţesc sistemul judiciar. Magistraţii sunt repere de comportament, integritatea şi profesionalismul lor trebuie să rămână standarde de referinţă pentru societatea românească. Din acest motiv abaterile individuale trebuie prevenite şi corectate cu promptitudine şi fermitate de către institituţiile cu atribuţii în domeniu.

Incertitudinea generată de modificări legislative adoptate de Parlament anul trecut dăunează grav.

În tot acest context, justiţia a dat dovadă de profesionalism şi unitate.

Am deplină încredere că instituţiile statului cu atribuţii în domeniu şi asociaţiile magistraţilor vor continua să se manifesteze când independenţa justiţiei e în pericol.

Procesul de transformare democratică e de durată. Cred că România are nevoie de politici publice care să pună accent pe prevenirea faptelor de corupţie şi educarea tinerilor.

Prin activitatea sa, DNA a arătat că principiile statului de drept nu sunt simple deziderate, ci realităţi pe care le trăim cu toţii. O societate care se clădeşte pe un asemenea fundament are mai multe şanse.

Veţi avea în mine un partener şi un susţinător al acestor principii. Vă doresc în continuare mult succes.”, a declarat Klaus Iohannis.

17 COMMENTS

  • Iohanis a ales sa piarda voturi cu Covesi de mana. Adica tot poporul vede la tv cum procurorii lui Covesi masluiau probe si falsificau trascripturi la interceptari (consemnate in instante) si el ne spune ca e buna…Cu cat faradelegile sunt mai mari cu atat minciunile cuplului Klaus- Covesi sunt mai gogonate. Cine mai crede in cifrele lui Covesi cand vedem cum ne prosteste in direct la tv? Unde e dosarul Microsoft cu milioane de euro prejudiciu? unde e dosarul Bica care a fost ridicata din trafic (cand se ducea la serciviu) cu prejudiciu de 90 milioane de euro? unde e dosarul Udrea cu milioane de euro prejudiciu? Microsoft inchis. Udrea si Bica in vacanta. Ghita la fel. In schimb DNA se ocupa de tigaile lui Ponta si de Tony Blair….

   DNA o suprastructura inutila, bugetofaga folosita de presedintele Iohanis ca sa-si elimine adversarii politici. Asa ne-a spus ca mentinerea lui Covesi in functie e pt el o ” oportunitate politica”…Intrebarea este: merita sa tii o suprastructura care incalca Constitutia cu buget urias pentru interesele politice ale lui Iohanis? Nu ar face treaba mai buna parchetele din Romania si nu gasca de procurori platiti gras care ” stau cu curul pe dosare” la DNAul sprijinit de Iohanis pentru scopul lui politic?

 1. Asta e cel mai grav si important lucru care s-a spus:

  = O alta situatie grava: in multe din cauzele investigate, exista situatii in care reprezentantii institutiilor publice nu se constitutie parte civila pentru recuperarea prejudiciilor

 2. Cand toata lumea e impotriva ei e un gest elegant ca cineva sa o si apere mai ales ca a facut treaba. Pe vremea lui Basescu n-a facut, recunosc. Era tinuta pe post de sperietoare si de executanta a ordinelor marinarului. Acum toti cei care se afla in anchete au uitat asta si dau doar in executant, Basescu a devenit acuzator, acum e frecventabil. Eu vad ca tara e sub urgia alba iar autoritatile isi vad de treburile lor personale, cum sa scape de dosare, de condamnari, de raspundere. Totul merge anapoda, doar promisiunile aiuritoare continua sa apara pe burtierele televiziunile. Vom face, vom drege, vom avea …. Va spun eu ce va fi sigur, vom crapa.

 3. Amandoi,doar impreuna la bine si la rau! Dar cum ramane cu proma lui,nu-i mai e partenera ?! Asta inseamna hacuiala si teroare in interiorul tarii. Si ma duce gandul(dupa ce am vazut un video cu un pnl-ist care sarbatorea cu manelisti si manele cu aruncat bani),la momentul haosului razbunator “ai votat cu…,sau ai votat cu…ia-l la ologeala si da-i,si da-i pana crapa” ca in timpul taranistilor,perioada antica ! De ce nu o suspendare!? Au batut palma cu transportorii si rapandulele puturoase care primesc ajutor de la stat desi sunt apti de munca, un fel de care pe care?! Hai ca n-or fi fraeri sa si-o ia din nou!

 4. Te doare capul! Bine ca suntem muritori pe Pamant si nu trebuie sa suportam o vesnicie astfel de elucrubatii. Am crezut ca dupa epoca Basescu vom intra in normalitate.

 5. E fraza care a îngropat-o si pe Livia Stanciu in ochii populației dar, madam Stanciu nefiind om politic, n-avea de ce se teme de consecințele neinspiratei ziceri asupra electoratului; Johannis, insa, risca sa rămână cu cei 2000 de adoratori ai coanei procuror Koveși, strânși in gerul întârziat de Martie sa urle Inepții sentimentale pe sub spânzurătoare alegorice, drept votanți activi. Situându-se ferm de partea abuzului de drept si-a încălcării cu buna știința a Constituției, Johannis arata un fapt cat se poate de simplu si dezolant, anume, acela ca un prost “liniștit” poate deveni un prost periculos atat pentru sine cat si pentru cei pe care ii conduce. Momentul adevărului de care vorbea mult Înjuratul ministru Toader, in asta constă: in devoalarea prostiei masive a conducătorului si-a nimicniciei susținătorilor săi, cu sau fara pistoale la brâu, toate astea in anul sărbătoririi centenarului Marii Uniri; in sensul acesta, bilanțul DNA sună ca un Prohod (si nu ca Oda bucuriei) mai ales pentru cei care, cu mâna lor, au pus in urnă foaia cu numele prostului in 2014 sperând intr-o Renastere națională. Si, daca ne uităm la cei prezenți la Bilanț atmosfera de priveghi e si mai aparentă, până si prezenta unui Klemm, tăcut si pios, langa rudele si partenerii răposatei idei de “luptă împotriva corupției, întărește senzația de dezolare; afara, in lumea banală, oamenii se pregătesc sa nu mai voteze cu ochii închiși, sau sa nu mai voteze de loc, oricum, sa stea cat mai departe de adunarea de prosti siniștri concentrata in sala Cercului militar. Exista fraze care intra in istorie, cea rostită de presedinte, chiar si neoriginală, (preluată de la muntele de moralitate Stanciu)se află printre acestea; cine e partenerul DNA e deja un cadavru politic, e unicul sens care se poate da mesajului.

 6. Am vazut ieri o transmisie in direct dupa modelul preluat de la congresul al 14-lea al PCR. Am auzit un bilant triumfalist in care Luluta i-a prezentat de la pupitrul prezidiului, in fata lui Joshannis(pardon, Ceausescu!), cu aleasa pretuire si mandrie, “marili” realizari epocale(in culori de ….portocale(!!!!) ; iar Joshannis(pardon, Ceausescu !) se straduia sa creada totul si se minuna cum Luluta ii prezinta date pt. care el sa fie…..multumit…. Joshannis s-a convins si a adresat si el felicitari pt “succesuri” si a declarat ca-i va fi partener in tot ceea ce face, inclusiv in toate abuzurile trecute, prezente si viitoare. Ne-am convis: Luluta nu va fi revocata din mareata functie ! Chiar daca KWJ va mai incalca Constitutia precum atunci cand se afla imbracat in Geaca Rosie…..

 7. Oricum procurorii au avut zile grele cu campaniile mediatice de denigrare a lor. Kovesi ca femeie a înfruntat ani de zile umilințele infractorilor dar si a tonomatelor lor din televiziuni. A rămas puternică și neînfricat și cu ajutorul milioanelor de romani care au iesit săptămânal de peste un an de zile prin ploi ger ninsori soare etc ca sa o sustina. FELICITARI DNA FELICITARI KOVESI

 8. Hmmm! “Partener”?! Partener la ce?! Omul asta e paralel cu tara, cu populatia, chiar si cu cei ce-l sustin, cu Constitutia, cu separarea puterilor in stat…; omul, daca a stiut vreodata ce-i respectul pentru cetatenii care l-au ales si nu doar pentru aceia, pare-se l-a uitat demult…! macar din bun simt si respect pt. cetatenii pe care trebuie sa-i reprezinte, trebuia sa taca…! Probabil si Kovesi s-a simtit jenata de aceasta afirmatie…, pt. ca numai de-asta nu mai avea ea, chef…….. :)) Doamne, fereste!

Leave a Reply