Ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu anunta schimbari in privinta pensiilor :

“Nu se desfiinţează acest Pilon II, nici nu am avea cum să facem asta. Analizăm la ora actuală ca fiecare persoană să opteze, adică să nu mai existe o obligaţie prin lege. Mi se pare corect. Eu aşa am făcut la acea vreme, am putut opta. Eu la vremea respectivă am optat să rămân doar la Pilonul I, pe considerentul că niciodată statul nu va putea da faliment. Eu vă invit să aşteptaţi, dar ca şi concluzie: Nu se va desfiinţa.”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul susţine că va prezenta, în curând, şi o statistică în ceea ce priveşte Pilonul II de pensii.

“Veţi avea toate cifrele pe masă şi cred că orice persoană din România care e cotizant vrea să ştie care e randamentul şi ce pensie va avea”, a conchis ministrul Muncii citata de stiripesurse.ro

 

8 COMMENTS

 1. Florin Citu despre Daniel Zamfir:

  Cand luam decizii care intervin cu bocancii in piata este bine sa masuram de 1000 de ori si sa nu taiem niciodata. Aceste masuri, ca orice masura populista, par benefice pe termen scurt dar INTOTDEAUNA, fara exceptie, duc la efecte negative pe care nu le putem anticipa. Distorsioneaza iremediabil piata.

  In orice tara din lumea asta ( dar America Latina si Estul Europei sunt campioni) gasiti exemple cara arata ca au incercat socialismul la un moment dat in istorie. Unii au scapat definitiv de aceasta ciuma si azi sunt si bogati si fericiti si nici nu subventioneaza, altii vor ramane cea mai saraca tara din Europa. Da, aici ma refer la Romania.

  Populismul costa scump. Suntem prea saraci sa platim pretul, mai ales ca nu trebuie. Asa ca mai bine sa lasam ce a mai ramas din piata libera, libera.

  Sa fie foarte clar, NU sustin nici initiativa BNR care incearca sa plafoneze gradul de indatorare pentru persoane fizice. Trebuie sa-i tratam pe cetatenii Romaniei ca pe niste adulti si acestia ar trebui sa-si asume ca sunt adulti.

 2. Jenant pentru ea. In ianuarie i-ai deposedat de drepturi pe pensionari ca ai avut tu chef, in iunie cand ai prevazut marirea,o sa spui ca amani iar din cauza ca faci o lege, si minti ca un birjar acesti oameni care au muncit ani destui din viata lor contribuind sa aiba un trai decent! Pentru ei care au contribuit a pensii,traiul e un cosmar si pentru voi “leprelor” care nu ati contribuit dar aveti drepturi peste limita bunului simt traiul e lapte si miere! Nu va e rusine sau scarba de voi ca mintiti ca birjarii?! Asa ati numit politic toti mincinosii care traiesc in puf pe spatele cetatenilor saraciti prin legile voastre grotesti! Gropi semanati,se gropi veti avea parte ,la fel cu ura sau violenta!

 3. Buna seara! Un mic amendament, domnule Radu Tudor, si anume: in anul 2008 cand s-a dat legea “pensiei private” – “pilonul II”, ea nu a fost obligatorie pt. cei care depaseau varsta de 35 de ani, ci doar pt. cei sub 35 de ani; pentru cei intre 35 si 45 de ani, ea era facultativa… . Nimic nu s-a schimbat, la fel este si acum… . Putina atentie, totusi, nu a stricat cuiva, vreodata……!!!

 4. Psihologii, biochimistii, biologii si kinetoterapeutii NU SUNT medici. Nu au facut facultatea de medicina. Nu mai propagati minciuni!

 5. In seara asta,Radu,ai avut invitati oameni de rand sau politicieni,alaturi de Adina? Spun asta pentru ca doar oamenii de rand se plang de nemultumiri,politicienii nu au voie! Ei nu au fost alesi sa se planga la tv,ei sunt alesi pentru a se uni sa rezolve problemele cetatenilor pe care ii reprezinta! Astia sunt bolnavi sau o fac psihologic pe prostii?! In legatura cu madam,administratorul ministerului muncii,din spusele serii de tine,prin tot ce au transmis de la munca,eu vad altceva! Salariile se platesc avand la baza functiile!?! Incredibil cata prosteala! Bre,tanti,dar pana la functie,este profesionalismul pus in practica obligatoriu,de asta au studiat,pentru asta au facut seminariile in facultate la zi! Tu,desteapta,anulezi sau confuzionezi functiile cu munca reala,lasi sa creada omul ca la toti le maresti salariile,minciuna! De marire beneficiaza doar cei cu functii! Cadru didactic,sau profesorul nu poate fi considerat om pe functie(parca asta scrie in statutul cadrelor didactice),sunt angajati ca profesor,cadru didactic si nu functionar pe functii! Functiile sunt prin numire de politicieni! Si cata birocratie(unul cu sapa si o stana de idioti cu diplome in mapa) neprofesionista!

  • Inca o problema despre care se vorbeste in disperare e plecarea medicilor in strainatate. Acum,sa dam si cartile pe fata,ei fac caz de plecari,pleaca pentru 1-2-3 saptamani,pentru valva in tara si revin la acelasi loc de munca,mai nervosi,mai nemultumiti, cu mai multa aroganta si destula ura plus alte completari. Chiar daca pleaca,nu pot rezista programului in strainatate,nu se adapteaza usor programului de lucru si nici cu hatisurile legii tarii respeOctive! Fiecare tara are chichitele ei in legislatie,trebuie sa locuiesti cel putin 1 an zilnic,sa ai pe cineva care sa iti explice legea cu lux de amanunte,dar si corespondenta plus comunicarea online obligatoriu. Totul se face doar online,ai si posibilitatea de a primi bonusuri daca te incadrezi in cerinte. Oricum,foarte putini medici au ramas ca medici in strainatate,multOi medici lucreaza ca asistenti in spitale particulare sau asistent persoana fizica ori terapeut,maseur+. Pana si cei care erau de 5-8 ani in franta in anul 2009 multi au cabinete in tara sau pe alte meleaguri straine,din cauza lipsei vietii de familie! Doar un singuratec sau un cuc,lucreaza in conditiile spitalelor in strainatate! Imi cer scuze celor care se simt jenati dar e adevarul!

 6. Indiferent ce mai anunta aceasta doamna nu mai are credibilitate. Este un om suferind si un ministru de paie. Bine ar face sa plece si sa isi vada de drum. Nu mai pune nimeni botul la istericalele ei. ,, Bucurosi le-om duce toate ” nebuni in lumea asta am mai intalnit iar diversiuni sa ne mute mintea au mai fost.

 7. Parca spunea ca au trecut contributiile ca sa se mareasca fondul de pensii si sa nu mai fie deficit.

  Si-au dat seama ca era un proces cu suma nula? Tot mai sunt probleme? Au mai plecat din Romania peste 100.000 de oameni/tineri in 2017? Cica numarul ar fi intre 115.000-135.000!

Leave a Reply